Zlecenie 8131638 - Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej w zakresie...
(zakończone) | Zamówienie 8131638|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-12 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej w zakresie zapewnienia zakwaterowania, wyżywienia oraz wynajmu pomieszczeń dydaktycz nych/sal konferencyjnych i obiektów rekreacyjnych dla kadry i uczestników/czek OAR, organizowanego przez Fundację Aktywnej Rehabilitacji FAR. Realizacja usługi polegać będzie na zabezpieczeniu następujących elementów: 1. zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia: -zakwaterowanie dla kadry OAR w terminie 24.06 - 03.07.2021 r.-20 osób, w tym 10 osób poruszających się na wózkach inwalidzkich x 9 noclegów, -wyżywienie dla kadry OAR w terminie 24.06 - 03.07.2021 r.-20 osób x 9 śniadań, 10 obiadów, 9 kolacji, -zakwaterowanie dla uczestników/czek OAR w terminie 25.06 - 03.07.2021 r.-10 osób poruszających się na wózkach inwalidzkich x 8 noclegów, -wyżywienie dla uczestników/czek OAR w terminie 25.06 - 03.07.2021 r.-10 osób x 8 śniadań, 7 obiadów, 8 kolacji, 8 przerw kawowych 2. wynajem pomieszczeń dydaktycznych/sal konferencyjnych i obiektów rekreacyjnych na zajęcia w trakcie trwania OAR, w terminie 24.06 - 03.07.2021 r., z dostępem do zaplecza socjalnego w postaci szatni i urządzeń sanitarnych, dla 30 osób, w tym 20 osób poruszających się na wózkach inwalidzkich: -pomieszczenie dydaktyczne/sala konferencyjna-jedno duże pomieszczenie co najmniej 50 m2, wyposażone w sprzęt multimedialny, dostępne na wyłączność przez cały okres trwania OAR, -obiekty rekreacyjne-sala sportowa (jedno duże pomieszczenie, przystosowane do przeprowadzenia treningów i zawodów sportowych), siłownia, pływalnia. Obiekty dostępne średnio 3 x dziennie 1,5 godziny. Wszystkie pokoje, zarówno dla kadry, jak i uczestników/czek muszą znajdować się w jednym budynku, z rozlokowaniem maksymalnie na dwóch kolejnych piętrach. Zakwaterowanie osób możliwe jest wyłącznie w pokojach 2-3 osobowych, wyposażonych w łazienkę z prysznicem, Internet Wi-Fi oraz TV. Ośrodek musi być dostosowany do potrzeb osób poruszających się na wózkach inwalidzkich, w zakresie umożliwiającym swobodny dostęp do wynajmowanych pokoi, pomieszczeń oraz zaplecza socjalnego, w szczególności spełniać w tym zakresie warunki techniczne określone w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U.2002.75.690, z późn. zm.). Poprzez dostosowanie, o którym mowa powyżej rozumie się: 1. dostosowanie ciągów komunikacyjnych do poruszania się na wózkach inwalidzkich (podjazdy, windy), polegające przede wszystkim na tym, że: -korytarze i pokoje hotelowe nie powinny mieć wykładziny utrudniającej poruszanie się wózkiem inwalidzkim, -drzwi wejściowe, drzwi pokoi przeznaczonych dla gości poruszających się na wózkach inwalidzkich, drzwi pomieszczeń ogólnodostępnych (np. restauracja hotelowa) i korytarze powinny być przystosowane do ruchu osób z niepełnosprawnością, w tym mieć odpowiednią szerokość, -zachowana musi być odległość przynajmniej 150 cm szerokości w miejscach, w których zawrócenie wózkiem może być potrzebne, -przystosowana powinna być także przestrzeń służąca spożywaniu posiłków, 2. dostosowanie pokoi i łazienek dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich, polegające przede wszystkim na tym, że: -w przypadku łazienki-brak progu lub brodzika przy prysznicu, -uchwyty umożliwiające podparcie przy toalecie oraz możliwość swobodnego podjazdu pod umywalkę, -miejsce na wózek inwalidzki przy toalecie, -pokoje hotelowe powinny umożliwiać swobodne manewrowanie w nich wózkami inwalidzkimi, tj. przede wszystkim dojazd do łóżka powinien umożliwiać przemieszczenie się bezpośrednio z wózka na łóżko, bez konieczności ingerencji osób trzecich, 3. dostosowanie sali restauracyjnej dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich polegające przede wszystkim na tym, że: -w restauracji powinien znajdować się stół lub stoły umożliwiające swobodne podjechanie wózkiem w podobny sposób, jak podsuwa się krzesło pod stół, aby zjeść komfortowo, 4. dostosowanie pomieszczeń dydaktycznych/sal konferencyjnych i obiektów rekreacyjnych dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55120000, 55270000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie, Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |