Zlecenie 8131638 - Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej w zakresie...

   
Zamówienie 8131638 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-05-12
przedmiot zlecenia
Świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej w zakresie zapewnienia zakwaterowania, wyżywienia oraz wynajmu pomieszczeń dydaktycz
nych/sal konferencyjnych i obiektów rekreacyjnych dla kadry i uczestników/czek OAR, organizowanego przez Fundację Aktywnej Rehabilitacji FAR.
Realizacja usługi polegać będzie na zabezpieczeniu następujących elementów:
1. zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia:
-zakwaterowanie dla kadry OAR w terminie 24.06 - 03.07.2021 r.-20 osób, w tym 10 osób poruszających się na wózkach inwalidzkich x 9 noclegów,
-wyżywienie dla kadry OAR w terminie 24.06 - 03.07.2021 r.-20 osób x 9 śniadań, 10 obiadów, 9 kolacji,
-zakwaterowanie dla uczestników/czek OAR w terminie 25.06 - 03.07.2021 r.-10 osób poruszających się na wózkach inwalidzkich x 8 noclegów,
-wyżywienie dla uczestników/czek OAR w terminie 25.06 - 03.07.2021 r.-10 osób x 8 śniadań, 7 obiadów, 8 kolacji, 8 przerw kawowych
2. wynajem pomieszczeń dydaktycznych/sal konferencyjnych i obiektów rekreacyjnych na zajęcia w trakcie trwania OAR, w terminie 24.06 - 03.07.2021 r., z dostępem do zaplecza socjalnego w postaci szatni i urządzeń sanitarnych, dla 30 osób, w tym 20 osób poruszających się na wózkach inwalidzkich:
-pomieszczenie dydaktyczne/sala konferencyjna-jedno duże pomieszczenie co najmniej 50 m2, wyposażone w sprzęt multimedialny, dostępne na wyłączność przez cały okres trwania OAR,
-obiekty rekreacyjne-sala sportowa (jedno duże pomieszczenie, przystosowane do przeprowadzenia treningów i zawodów sportowych), siłownia, pływalnia. Obiekty dostępne średnio 3 x dziennie 1,5 godziny.
Wszystkie pokoje, zarówno dla kadry, jak i uczestników/czek muszą znajdować się w jednym budynku, z rozlokowaniem maksymalnie na dwóch kolejnych piętrach. Zakwaterowanie osób możliwe jest wyłącznie w pokojach 2-3 osobowych, wyposażonych w łazienkę z prysznicem, Internet Wi-Fi oraz TV.
Ośrodek musi być dostosowany do potrzeb osób poruszających się na wózkach inwalidzkich, w zakresie umożliwiającym swobodny dostęp do wynajmowanych pokoi, pomieszczeń oraz zaplecza socjalnego, w szczególności spełniać w tym zakresie warunki techniczne określone w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz.U.2002.75.690, z późn. zm.).
Poprzez dostosowanie, o którym mowa powyżej rozumie się:
1. dostosowanie ciągów komunikacyjnych do poruszania się na wózkach inwalidzkich (podjazdy, windy), polegające przede wszystkim na tym, że:
-korytarze i pokoje hotelowe nie powinny mieć wykładziny utrudniającej poruszanie się wózkiem inwalidzkim,
-drzwi wejściowe, drzwi pokoi przeznaczonych dla gości poruszających się na wózkach inwalidzkich, drzwi pomieszczeń ogólnodostępnych (np. restauracja hotelowa) i korytarze powinny być przystosowane do ruchu osób z niepełnosprawnością, w tym mieć odpowiednią szerokość,
-zachowana musi być odległość przynajmniej 150 cm szerokości w miejscach, w których zawrócenie wózkiem może być potrzebne,
-przystosowana powinna być także przestrzeń służąca spożywaniu posiłków,
2. dostosowanie pokoi i łazienek dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich, polegające przede wszystkim na tym, że:
-w przypadku łazienki-brak progu lub brodzika przy prysznicu,
-uchwyty umożliwiające podparcie przy toalecie oraz możliwość swobodnego podjazdu pod umywalkę,
-miejsce na wózek inwalidzki przy toalecie,
-pokoje hotelowe powinny umożliwiać swobodne manewrowanie w nich wózkami inwalidzkimi, tj. przede wszystkim dojazd do łóżka powinien umożliwiać przemieszczenie się bezpośrednio z wózka na łóżko, bez konieczności ingerencji osób trzecich,
3. dostosowanie sali restauracyjnej dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich polegające przede wszystkim na tym, że:
-w restauracji powinien znajdować się stół lub stoły umożliwiające swobodne podjechanie wózkiem w podobny sposób, jak podsuwa się krzesło pod stół, aby zjeść komfortowo,
4. dostosowanie pomieszczeń dydaktycznych/sal konferencyjnych i obiektów rekreacyjnych dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55120000, 55270000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Dolnośląskie, Lubuskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10340335 2024-03-29
godz. 08:00
Małopolskie 1. Nazwa zamówienia: „Świadczenie kompleksowych usług cateringowych na potrzeby Wydziału ds. Turystyki w 2024 roku”.2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę komp...
10343075 2024-03-29
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa organizacji ogólnopolskiej konferencji inaugurującej działalność BCU w ramach projektu pn. „Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa” - na zasa...
10341521 2024-03-29
godz. 10:00
Dolnośląskie Usługi cateringowe i organizacji imprez Część 1: Zadanie nr 1 – Usługi w zakresie organizacji imprez – organizacja konsultacji społecznych związanych z opracowaniem nowej Strateg...
10320321 2024-03-29
godz. 15:00
Podlaskie usługa cateringowa wraz z obsługą: przygotowanie, dostarczanie i wydawanie jednego dania gorącego 1 x dziennie klientom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kolnie w terminie: od 01....
10346440 2024-03-29
godz. 23:59
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10346441 2024-03-29
godz. 23:59
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świętokrzyskim Powstaje w kontekście pro...
10342522 2024-03-29
godz. 23:59
Lubelskie Zapewnienie cateringu w związku z realizacją przedsięwzięcia pt. Utworzenie i funkcjonowanie Branżowego Centra Umiejętności w dziedzinie „prace budowlane” zamówienie dotyczy zape...
10370621 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szczegółowy opis oraz s...
10377932 2024-04-04
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10379584 2024-04-05
godz. 12:00
Mazowieckie Realizacja usługi cateringowej w dniu 24.04.2024 r. w siedzibie Ministerstwa Funduszy i Polityki Regionalnej (adres: ul. Wspólna 2/4-sala 5114AB na 5. piętrze) w Warszawie