Zlecenie 12192852 - świadczenie usługi dożywiania dzieci i młodzieży w...

   
Analizuj Zamówienie 12192852
źródło Internet
data publikacji 2025-12-02
przedmiot zlecenia
świadczenie usługi dożywiania dzieci i młodzieży w szkołach na terenie gminy Łopiennik Górny w roku 2026Usługa dożywiana dzieci uc
zących się w szkołach w Gminie Łopiennik Górny w okresie od 07.01.2026 roku do 19.12.2026 roku
1. Planowana liczba dożywianych dzieci wynosi 27 (plus, minus 10 %) i w poszczególnych szkołach kształtuje się w następujący sposób:
Publiczna Szkoła w Łopienniku Nadrzecznym-20 (plus, minus 10 %)
Szkoła Podstawowa w Żulinie-7 (plus, minus 10 %)
Liczba dzieci dożywianych może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu w następujących przypadkach:
- zmiana liczby uprawnionych do tej formy pomocy,
2. Wykonanie tego zadania obejmuje:
a) przygotowanie obiadów jednodaniowych - danie drugie wraz z napojem ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego;
Proponowane dania drugie oczekiwane przez Zamawiającego:
- kotlety rybne z ziemniakami i surówką,
- kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią,
- gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami,
- kopytka w sosie,
- pierogi nadziewane (mięso, ser),
- naleśniki z serem, konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną,
- pulpety z kaszą jęczmienną w sosie własnym z ogórkiem kiszonym,
- potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej,
- kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką,
- fasolka po bretońsku,
- gulasz z kaszą gryczaną /ziemniaki/ i surówką kapusty,
- kluski śląskie z sosem i surówką.
b) Oferent będzie dostarczać posiłki własnym transportem, przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z dnia 10 lutego 2003 r.), na własny koszt.
c) Posiłki muszą być transportowane w higienicznych warunkach, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury.
d) Posiłki mają być przygotowane zgodnie z każdorazowo ustalonym jadłospisem. Jadłospis musi obejmować okres minimum 5 dni żywieniowych i być przedkładany z minimum 2 dniowym wyprzedzeniem do dyrektorów szkół. Posiłki muszą być urozmaicone zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, nie dopuszcza się powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia.
e) Posiłki będą serwowane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w innych tożsamych naczyniach zgodnych z normami. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia odpowiedniej ilości naczyń i sztućców jednorazowych lub innych tożsamych naczyń zgodnych z normami do serwowania posiłków na swój koszt.
4. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu zamówienia. Posiłki mają być przygotowane w oparciu o normy wynikające z ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowej żywności.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe