Zlecenie 12192852 - świadczenie usługi dożywiania dzieci i młodzieży w...
| Analizuj | Zamówienie 12192852 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot zlecenia | świadczenie usługi dożywiania dzieci i młodzieży w szkołach na terenie gminy Łopiennik Górny w roku 2026Usługa dożywiana dzieci uc zących się w szkołach w Gminie Łopiennik Górny w okresie od 07.01.2026 roku do 19.12.2026 roku 1. Planowana liczba dożywianych dzieci wynosi 27 (plus, minus 10 %) i w poszczególnych szkołach kształtuje się w następujący sposób: Publiczna Szkoła w Łopienniku Nadrzecznym-20 (plus, minus 10 %) Szkoła Podstawowa w Żulinie-7 (plus, minus 10 %) Liczba dzieci dożywianych może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu w następujących przypadkach: - zmiana liczby uprawnionych do tej formy pomocy, 2. Wykonanie tego zadania obejmuje: a) przygotowanie obiadów jednodaniowych - danie drugie wraz z napojem ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego; Proponowane dania drugie oczekiwane przez Zamawiającego: - kotlety rybne z ziemniakami i surówką, - kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią, - gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, - kopytka w sosie, - pierogi nadziewane (mięso, ser), - naleśniki z serem, konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną, - pulpety z kaszą jęczmienną w sosie własnym z ogórkiem kiszonym, - potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, - kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką, - fasolka po bretońsku, - gulasz z kaszą gryczaną /ziemniaki/ i surówką kapusty, - kluski śląskie z sosem i surówką. b) Oferent będzie dostarczać posiłki własnym transportem, przystosowanym do przewozu żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z dnia 10 lutego 2003 r.), na własny koszt. c) Posiłki muszą być transportowane w higienicznych warunkach, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. d) Posiłki mają być przygotowane zgodnie z każdorazowo ustalonym jadłospisem. Jadłospis musi obejmować okres minimum 5 dni żywieniowych i być przedkładany z minimum 2 dniowym wyprzedzeniem do dyrektorów szkół. Posiłki muszą być urozmaicone zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, nie dopuszcza się powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. e) Posiłki będą serwowane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w innych tożsamych naczyniach zgodnych z normami. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia odpowiedniej ilości naczyń i sztućców jednorazowych lub innych tożsamych naczyń zgodnych z normami do serwowania posiłków na swój koszt. 4. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu zamówienia. Posiłki mają być przygotowane w oparciu o normy wynikające z ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowej żywności. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |