Przetarg 8575564 - „Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8575564
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-12-03 |
przedmiot ogłoszenia | „Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zabierzowie na r ok 2022 z przerwami przewidzianymi w organizacji roku szkolnego.” Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających doZespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zabierzowie na rok 2022 z przerwami przewidzianymi worganizacji roku szkolnego.1.1. Opis przedmiotu zamówienia :1.1.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywianiadzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zabierzowie na rok 2022 zprzerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.1.1.2. Zamówienie obejmuje usługę cateringu polegającą na:a) przygotowaniu i dostarczeniu całodziennego wyżywienia (4 posiłki: śniadanie, owoc, obiadzłożony z zupy, II dania i napoju, podwieczorek) dla dzieci w wieku 3-5 lat do budynkuPrzedszkola Samorządowego z Oddziałami Integracyjnymi w Zabierzowie przy ul. Sportowej 15,b) przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu całodziennego wyżywienia (4 posiłki: śniadanie, owoc,obiad złożony z zupy, II dania i napoju, podwieczorek) dla dzieci w wieku 3-6 lat, w budynkuSzkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Zabierzowie przy ul. Szkolnej 50, wraz zezmywaniem naczyń,c) przygotowaniu, dostarczeniu i wydanie obiadów złożonych z zupy, II dania i napoju dlauczniów w budynku Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Zabierzowie przy ul. Szkolnej50, wraz ze zmywaniem naczyń,d) przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu obiadów złożonych z zupy, II dania i napoju dlauczniów w budynku Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Zabierzowie przy ul.Kolejowej 15 , wraz ze zmywaniem naczyń.1.1.3. Posiłki wskazane w ppkt.1.1.2 lit. a) będą dostarczane:1) śniadanie i owoc o godz. 7.30,2) obiad i podwieczorek o godz.11.00.Posiłki wskazane w ppkt.1.1.2 lit. b) będą wydawane w następujących godzinach:1) śniadanie o godz. 8.30,2) owoc o godz. 10.00,3) obiad o godz. 12.00,4) podwieczorek o godz. 13.30.Posiłki wskazane w ppkt.1.1.2 lit. c) i d) będą wydawane w godzinach : od 11:55 do 12:10 i od12:55 do 13:101.1.4. Wykonawca ze swojej strony zapewni wydawanie posiłków przez co najmniej 2 osoby.Posiłki będą dostarczane i wydawane z termosów, pojemników termoizolacyjnych i pojemnikówgastronomicznych, zapewniających utrzymanie właściwej temperatury, na zastawie stołowejporcelanowej. Wykonawca zapewni obsługę zmywania i wyparzania zastawy stołowej wzakładzie produkcyjnym Wykonawcy. Miejsca wydawania i spożywania posiłków będąutrzymane w należytej czystości, a pozostałości po spożytym posiłku będą zabierane przezWykonawcę tego samego dnia. Brudne naczynia zostają w tym samym dniu zabrane do zakładuprodukcyjnego Wykonawcy.1.1.5. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowiaz dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedażydzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniaćśrodki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tychjednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154) oraz musi on obejmować : śniadanie - zupamleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad - zupa, drugiedanie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztukamięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe,gulasz itp. Ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. – surówka, kompot lub napój. Podwieczorek –kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napójmleczny itp.: woda mineralna. Napoje przygotowane na miejscu muszą być słodzone cukrem wilości nieprzekraczającej 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spożycia. Do smażenianależy używać olej rafinowany o zawartości kwasów wielonasyconych powyżej 50% i zawartościkwasów wielonasyconych poniżej 40%. Zupy, sosy należy sporządzać z naturalnych składnikówbez użycia koncentratów spożywczych z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników.1.1.6. Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnegomiesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycjejadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian wjadłospisie, które wiążą w tym względzie Wykonawcę.1.1.7. Posiłki o jakich mowa powyżej winny być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co dowartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.1.1.8. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczneiestetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.1.1.9. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługiwydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.1.1.10. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji SanitarnoEpidemiologicznej.1.1.11. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jestzobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości oraz zgodne z wymogami żywieniazbiorowego, które określone zostały w pkt 1.1.5 na swój koszt z innych źródeł.1.1.12. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w raziekonieczności.1.1.13. W razie szczególnych potrzeb dziecka wynikających z przyczyn zdrowotnychWykonawca obowiązany jest dostarczyć posiłek w innym składzie lub bez użycia określonychproduktów czy substancji – według wskazań Zamawiającego.1.1.14. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazieproduktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.1.1.15. Posiłki winny spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieciprzedszkolnych w wieku od 3 do 5 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą byćprzygotowywane z półproduktów.1.1.16. Ilość posiłków wskazanych w ppkt.1.1.2 lit. a) i b) nie przekroczy w okresieobowiązywania umowy 34 000. Ilość posiłków wskazanych w ppkt.1.1.2 lit. c) i d) nie przekroczyw okresie obowiązywania umowy 27 000.1.1.17. Ilości podane w pkt 1.1.16 są ilościami maksymalnymi. Niezamówienie przezZamawiającego posiłków w ilościach wskazanych nie rodzi żadnych roszczeń po stronieWykonawcy. Zamawiający zapłaci jedynie za zamówione i faktycznie dostarczone posiłki. ZSP.ZAB/1/2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55521100 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |