Przetarg 12192249 - Świadczenie usługi cateringowej do Schroniska dla...
| Analizuj | Zamówienie 12192249 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usługi cateringowej do Schroniska dla Bezdomnych w Tarnowskich Górach w 2026 r. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla Centrum Aktywności Seniorów w ilości maksymalnej do 8 760 śniadań, do 8 760 obiadów oraz do 8 760 kolacji.2. Poprzez usługi cateringowe należy rozumieć przygotowanie i dostarczanie do Schroniska dla Bezdomnych, ul. Sienkiewicza 48, Tarnowskie Góry trzech posiłków dziennie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, soboty, niedziele oraz święta ustawowo wolne od pracy w postaci: - śniadań dostarczanych między godziną 8.00 - 9.00- obiadów dostarczanych między godziną 12.00 - 13.00 - kolacji dostarczanych między godziną 16.00 – 17.00Menu stanowi Załącznik nr 2 do umowy.W wyjątkowych sytuacjach dostawa posiłków może odbyć się o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. 3. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa, zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 poz. 1448 z późn. zm.) łącznie z aktami wykonawczymi do tej ustawy oraz zasadami racjonalnego żywienia.4. Wartość kaloryczna posiłków powinna oscylować wokół 500-600 kcal w przypadku śniadań/kolacji oraz 700-900 kcal w przypadku obiadów. Kalorie powinny pochodzić z różnorodnych, niskoprzetworzonych produktów bogatych w witaminy i minerały. Należy ograniczyć stosowanie cukrów prostych, tłuszczów nasyconych i potraw smażonych. Potrawy powinny być lekkostrawne, przeważnie gotowane, pieczone lub duszone. Surowce służące do przygotowania posiłków muszą być dobrej jakości, świeże i posiadające aktualne terminy przydatności do spożycia. 5. Zamówienie nie będzie obejmować napoi typu kawa, herbata, kompot, woda itp.6. Wszystkie gorące posiłki powinny być transportowane w pojemnikach termoizolacyjnych utrzymujących właściwą temperaturę posiłków, które podlegają wymianie przy dostarczaniu posiłków w następnym dniu.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli w zakresie jakości wykonywanych usług. 8. Wykonawca ponosi koszt zakupu pojemników jednorazowych utrzymujących odpowiednią temperaturę posiłków. 9. Zamawiający zapewnia zastawę stołową oraz utylizację odpadów pokonsumpcyjnych. MOPS/ZP/341/10/2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55300000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy ,usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |