Przetarg 12192249 - Świadczenie usługi cateringowej do Schroniska dla...

   
Analizuj Zamówienie 12192249
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-02
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usługi cateringowej do Schroniska dla Bezdomnych w Tarnowskich Górach w 2026 r.

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla Centrum Aktywności Seniorów
w ilości maksymalnej do 8 760 śniadań, do 8 760 obiadów oraz do 8 760 kolacji.2. Poprzez usługi cateringowe należy rozumieć przygotowanie i dostarczanie do Schroniska dla Bezdomnych, ul. Sienkiewicza 48, Tarnowskie Góry trzech posiłków dziennie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, soboty, niedziele oraz święta ustawowo wolne od pracy w postaci: - śniadań dostarczanych między godziną 8.00 - 9.00- obiadów dostarczanych między godziną 12.00 - 13.00 - kolacji dostarczanych między godziną 16.00 – 17.00Menu stanowi Załącznik nr 2 do umowy.W wyjątkowych sytuacjach dostawa posiłków może odbyć się o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. 3. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa, zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 poz. 1448 z późn. zm.) łącznie z aktami wykonawczymi do tej ustawy oraz zasadami racjonalnego żywienia.4. Wartość kaloryczna posiłków powinna oscylować wokół 500-600 kcal w przypadku śniadań/kolacji oraz 700-900 kcal w przypadku obiadów. Kalorie powinny pochodzić z różnorodnych, niskoprzetworzonych produktów bogatych w witaminy i minerały. Należy ograniczyć stosowanie cukrów prostych, tłuszczów nasyconych i potraw smażonych. Potrawy powinny być lekkostrawne, przeważnie gotowane, pieczone lub duszone. Surowce służące do przygotowania posiłków muszą być dobrej jakości, świeże i posiadające aktualne terminy przydatności do spożycia. 5. Zamówienie nie będzie obejmować napoi typu kawa, herbata, kompot, woda itp.6. Wszystkie gorące posiłki powinny być transportowane w pojemnikach termoizolacyjnych utrzymujących właściwą temperaturę posiłków, które podlegają wymianie przy dostarczaniu posiłków w następnym dniu.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli w zakresie jakości wykonywanych usług. 8. Wykonawca ponosi koszt zakupu pojemników jednorazowych utrzymujących odpowiednią temperaturę posiłków. 9. Zamawiający zapewnia zastawę stołową oraz utylizację odpadów pokonsumpcyjnych.

MOPS/ZP/341/10/2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55300000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się