Przetarg 12192153 - Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Aktywności...

   
Analizuj Zamówienie 12192153
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-02
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usługi cateringowej dla Centrum Aktywności Seniorów w 2026 roku

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla Centrum Aktywności Seniorów w ilości maksyma
lnej do 10 650 śniadań oraz do 10 650 posiłków dwudaniowych (obiadów).2. Poprzez usługi cateringowe należy rozumieć przygotowanie i dostarczanie do Centrum Aktywności Seniorów, ul. Janasa 11, Tarnowskie Góry dwóch posiłków dziennie, w dni robocze, w postaci: - śniadań dostarczanych między 8.00-8.30 (w liczbie do 42 posiłków) - posiłków dwudaniowych (obiadów) dostarczanych między 12.30-13.00 (do 42 posiłków dwudaniowych)W wyjątkowych sytuacjach związanych ze zmianą organizacji harmonogramu zajęć w Centrum Aktywności Seniorów dostawa posiłków może odbyć się o innej godzinie – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. 3. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa, zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2023 poz. 1448 z późn. zm.) łącznie z aktami wykonawczymi do tej ustawy oraz zasadami racjonalnego żywienia.4. Wartość kaloryczna posiłków powinna oscylować wokół 400-500 kcal w przypadku śniadań oraz 600-800 kcal w przypadku obiadów. Kalorie powinny pochodzić z różnorodnych, niskoprzetworzonych produktów bogatych w witaminy i minerały. Należy ograniczyć stosowanie cukrów prostych, tłuszczów nasyconych i potraw smażonych. Potrawy powinny być lekkostrawne, przeważnie gotowane, pieczone lub duszone. Surowce służące do przygotowania posiłków muszą być dobrej jakości, świeże i posiadające aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłki będą obejmować:a) śniadania, na które składać się będą produkty do przygotowania 2 kanapek np. chuda wędlina min. 40 g, ser żółty min 40 g, pasta jajeczna min. 80 g, pasta z twarożku min. 80 g, jajecznica min. 100 g, parówki - 2 szt. (minimum 2 składniki zamiennie spośród wyżej wymienionych) oraz każdorazowo świeże lub kiszone warzywa min. 80 g oraz pieczywo wraz z porcją masła i porcją niskosłodzonego dżemu lub naturalnego miodu;b) posiłki dwudaniowe, na które składać się będzie zupa 300 ml oraz drugie danie np. chude mięso lub ryba (z wyłączeniem ryby gatunku panga) min.100 g surowego produktu, surówka lub warzywa gotowane min. 120 g, ziemniaki, kasza lub ryż min. 80 g; dopuszcza się 3 razy w tygodniu drugie dania jarskie np. naleśniki z farszem min. 300 g, pierogi ruskie min. 300 g, makaron z sosem i warzywami min. 300 g. Niedozwolone są dania typu instant, fast food, bigos oraz grochówka.5. Zamówienie nie będzie obejmować napoi typu kawa, herbata, kompot, woda itp.6. Wszystkie gorące posiłki powinny być transportowane w pojemnikach termoizolacyjnych utrzymujących właściwą temperaturę posiłków, które podlegają wymianie przy dostarczaniu posiłków w następnym dniu.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli w zakresie jakości wykonywanych usług. 8. Rozdzieleniem posiłków z naczyń transportowych na talerze i dystrybucją do stołów pensjonariuszy będą zajmować się pracownicy Zamawiającego.9. Zamawiający zapewnia zastawę stołową oraz utylizację odpadów pokonsumpcyjnych.

MOPS/ZP/341/9/2025
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe
kody CPV 55300000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , żywienie zbiorowe