Przetarg 8167872 - Świadczenie usług kompleksowego żywienia pacjentów...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8167872
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2021-05-28 |
przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usług kompleksowego żywienia pacjentów SZOZnMiD w Poznaniu wraz z odbiorem odpadów kuchennych powstałych w związku z u dzieleniem świadczeniem zdrowotnym z grupy 20 01 08. Numer referencyjny: ADZP-381-18/21 Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług kompleksowego żywienia pacjentów Specjalistycznego Zespołu Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu wraz odbiorem odpadów kuchennych powstałych w związku z udzieleniem świadczeń zdrowotnych z grupy 20 01 08. Przedmiotem zamówienia jest: a) świadczenie usług kompleksowego żywienia pacjentów Specjalistycznego Zespołu Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu w obiektach: Wielkopolskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Poznaniu przy ul. Wrzoska w Poznaniu oraz Szpitala św. Rodziny przy ul. Jarochowskiego 18 w Poznaniu zgodnie ze Szczegółowym opisem zamówienia stanowiącym załącznik nr 2a do SWZ; b) odbiór odpadów kuchennych powstałych w związku z udzieleniem świadczeń zdrowotnych z grupy 20 01 08 zgodnie ze szczegółowym opisem zamówienia stanowiącym załącznik nr 2b do SWZ. Szczegółowym opisem zamówienia zawarty został w następujących załącznikach: — nr 2a do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia – przygotowanie i dostawa posiłków, — nr 2b do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia – odbiór odpadów kuchennych, — nr 3 do SWZ – Wykaz i charakterystyka diet, — nr 6 do SWZ – Wzór umowy, — nr 7 do SWZ – Wzór umowy użyczenia, — nr 8 do SWZ – Wzór umowy najmu, — nr 13 do SWZ – Procedura PJŻ-02, — nr 14 do SWZ – Procedura PJŻ-03, — nr 15 do SWZ – Protokół reklamacyjny, — nr 16 do SWZ – Zestawienie wyposażenia projektu technologii gastronomii – WCZD Poznań, — nr 17 do SWZ – Dokumentacja kuchnia. **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie TED nr 2021/S 121-321177 z dnia 2021-06-25: Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu Numer sekcji: III.1.3 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Zdolność techniczna i kwalifikacje zawodowe Zamiast: Wykaz i krótki opis kryteriów kwalifikacji: 1. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie Wykonawca wykonał lub wykonuje co najmniej dwie usługi w zakresie świadczenia usług kompleksowego całodziennego zbiorowego żywienia np. żłobki, przedszkola, szkoły, szpitale a liczba żywionych pacjentów/osób NIE była mniejsza niż 200 o wartości co najmniej 500 000 PLN brutto każda (każda usługa wykonana w ramach odrębnej umowy). Warunkiem koniecznym jest, żeby każda usługa wykonywana była NIEprzerwanie przez okres co najmniej 12 miesięcy. 2. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który do wykonania niniejszego zamówienia wyznaczy: 1) m.in. 1 osobą mogącą pełnić obowiązki kierownika kuchni posiadającą kwalifikację dietetyka lub technologa żywności i żywienia, co najmniej 60 miesięczne doświadczenie w nadzorowaniu pracy kuchni szpitalnej z dzienną liczbą żywionych min. 200 osób; 2) min. 1 osobę na stanowisku dietetyka legitymującą się wykształceniem wyższym kierunkowym, posiadającą co najmniej 36 miesięczne doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej lub wykształceniem średnim kierunkowym, posiadającą co najmniej 60 miesięczne doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej; 3) min. 2 osoby na stanowisku kucharza legitymujące się wykształceniem o profilu związanym z gastronomią, posiadające co najmniej 36 miesięczne doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej. 3. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż dysponuje co najmniej 1 środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne. W celu spełnienia ww. warunku Wykonawca dołączy aktualne zezwolenie wystawione przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na pojazd, który zostanie skierowany do realizacji umowy wraz z podaniem numeru VIN. Zamawiający dopuszcza: a) środek transportu posiadający szczelną i podzieloną komorę załadunkową TAK, aby pojemniki czyste NIE miały możliwości kontaktu z pojemnikami brudnymi, b) wykonanie usługi jednym środkiem transportu pod warunkiem zachowania rozdzielności czasowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia / NIE spełnia. Powinno być: Wykaz i krótki opis kryteriów kwalifikacji: 1. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie Wykonawca wykonał lub wykonuje co najmniej dwie usługi w zakresie świadczenia usług kompleksowego całodziennego zbiorowego żywienia, np. żłobki, przedszkola, szkoły, szpitale, a liczba żywionych pacjentów/osób NIE była mniejsza niż 200 o wartości co najmniej 500 000 PLN brutto każda (każda usługa wykonana w ramach odrębnej umowy). Warunkiem koniecznym jest, żeby każda usługa wykonywana była NIEprzerwanie przez okres co najmniej 12 miesięcy. 2. Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, który do wykonania niniejszego zamówienia wyznaczy: 1) m.in. 1 osobę mogącą pełnić obowiązki kierownika kuchni posiadającą kwalifikację dietetyka lub technologa żywności i żywienia, co najmniej 24-miesięczne doświadczenie w nadzorowaniu pracy kuchni szpitalnej z dzienną liczbą żywionych min. 150 osób; 2) min. 1 osobę na stanowisku dietetyka legitymującą się wykształceniem wyższym kierunkowym, posiadającą co najmniej 12-miesięczne doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej lub wykształceniem średnim kierunkowym, posiadającą co najmniej 24-miesięczne doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej; 3) min. 2 osoby na stanowisku kucharza legitymujące się wykształceniem o profilu związanym z gastronomią, posiadające co najmniej 24-miesięczne doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej. 3. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż dysponuje co najmniej 1 środkiem transportu przeznaczonym do przewozu posiłków spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne. W celu spełnienia ww. warunku Wykonawca dołączy aktualne zezwolenie wystawione przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na pojazd, który zostanie skierowany do realizacji umowy wraz z podaniem numeru VIN. Zamawiający dopuszcza: a) środek transportu posiadający szczelną i podzieloną komorę załadunkową TAK, aby pojemniki czyste NIE miały możliwości kontaktu z pojemnikami brudnymi; b) wykonanie usługi jednym środkiem transportu pod warunkiem zachowania rozdzielności czasowej. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na zasadzie spełnia / NIE spełnia. Numer sekcji: VI.3 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Informacje dodatkowe Zamiast: 1. Podstawy wykluczenia Wykonawcy z postępowania znajdują się w SWZ dostępnej na stronie internetowej Zamawiającego. Uwaga: ogłoszenie (formularz) NIE przyjmuje dostatecznej ilości znaków – w związku z czy mniema możliwości wskazania w ogłoszeniu pełnej treści warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia (a TAKże dokumentów, których Zamawiający żąda). 2. Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu wymaga wniesienia wadium. 3. W przedmiotowym postępowaniu NIE jest wymagane wniesienie zabezpieczenie należytego wykonania umowy. Uwaga: szczegółowe informacje na temat wadium znajdują się w SWZ dostępnej na stronie internetowej Zamawiającego. 4. Uwaga: Zamawiający zawarł klauzulę informacyjną w SWZ dot. RODO, szczegółowe informację na temat ww. klauzuli zawarte są w SWZ dostępnej na stronie internetowej Zamawiającego. Powinno być: 1. Podstawy wykluczenia wykonawcy z postępowania znajdują się w SWZ dostępnej na stronie internetowej zamawiającego. Uwaga: ogłoszenie (formularz) NIE przyjmuje dostatecznej ilości znaków – w związku z czym NIE ma możliwości wskazania w ogłoszeniu pełnej treści warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia (a TAKże dokumentów, których zamawiający żąda). 2. Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu wymaga wniesienia wadium. 3. W przedmiotowym postępowaniu NIE jest wymagane wniesienie zabezpieczenie należytego wykonania umowy. Uwaga: szczegółowe informacje na temat wadium znajdują się w SWZ dostępnej na stronie internetowej zamawiającego. 4. Zamawiający zawarł klauzulę informacyjną w SWZ dot. RODO, szczegółowe informacje na temat ww. klauzuli zawarte są w SWZ dostępnej na stronie internetowej zamawiającego. Numer sekcji: IV.2.2 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału Zamiast: Data: 30/06/2021 Czas lokalny: 09:00 Powinno być: Data: 12/07/2021 Czas lokalny: 09:00 Numer sekcji: IV.2.6 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Minimalny okres, w którym oferent będzie związany ofertą Zamiast: Data: 27/09/2021 Powinno być: Data: 09/10/2021 Numer sekcji: IV.2.7 Miejsce, w którym znajduje się tekst do modyfikacji: Warunki otwarcia ofert Zamiast: Data: 30/06/2021 Czas lokalny: 10:00 Powinno być: Data: 12/07/2021 Czas lokalny: 10:00 |
branża | Gastronomia, catering, Sprzątanie |
podbranża | żywienie zbiorowe, wywóz śmieci, utylizacja, składowiska |
kody CPV | 55300000, 90500000, 90512000, 90533000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |