Przetarg 8472194 - „Świadczenie usług gastronomicznych polegających na...

   
Analizuj Zamówienie 8472194 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-10-19
przedmiot ogłoszenia
„Świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowywaniu posiłków, dostarczaniu oraz ich dystrybucji dla potrzeb Gminno
-Miejskiego Centrum Pomocy “Wiara-Nadzieja-Miłość” w Odolanowie”

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowywaniu posiłków, dostarczaniu oraz ich dystrybucji przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego dla mieszkańców Odolanowskiego Domu Pomocy Społecznej, uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy, a także seniorów Dziennego Domu Senior+. Usługa objęta przedmiotem zamówienia powinna być wykonywana zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia, w tym w szczególności przepisami ustawy z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. Z 2020 r., poz. 2021), ustawy z dnia 5 sierpnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1845), rozporządzeniami Wykonawczymi, rozporządzeniami unijnymi oraz z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP.W Gminno – Miejskim Centrum Pomocy zwanym dalej „Centrum” może przebywać do 80 osób, w tym:- 15 mieszkańców Odolanowskiego Domu Pomocy Społecznej,- 35 uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy,- 30 seniorów Dziennego Domu Senior+. Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba mieszkańców oraz uczestników i seniorów może zmieniać się okresowo, ze względu na wyjazdy, urlop, pobyty w szpitalach itp. Może ona także ulec zmniejszeniu w sposób naturalny.W okresie trwania umowy Wykonawca zapewni:- codzienne wyżywienie składające się z 5 dań dla mieszkańców Odolanowskiego Domu Pomocy Społecznej- w dni robocze obiad – I danie (zupa) dla uczestników Środowiskowego Domu Samopomocy- w dni robocze obiad (II danie) dla seniorów z Dziennego Domu Senior+.Maksymalnie można żywić 15 mieszkańców oraz 35 uczestników ŚDS i 30 seniorów DDS+. Rzeczywista ilość wynikać będzie z bieżących potrzeb zamówienia zależnych od ilości przebywających mieszkańców i uczestników ŚDS oraz seniorów DDS+. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.Dla mieszkańców ODPS przygotowywanych jest codziennie 5 posiłków o ustalonych porach dnia:śniadanie w godzinach 8.00 – 10.00obiad- pierwsze danie w godzinach 12:30- 14:30obiad- drugie danie w godzinach 12:30-14:30podwieczorek- w godzinach 15:00-17:00kolacja- w godzinach 18:00-20:00 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki pod adres:- ul. Raszkowska 36, 63-430 Odolanów dla Odolanowskiego Domu Pomocy Społecznej oraz Środowiskowego Domu Samopomocy;- ul. Dworcowa 2, 63-430 Odolanów dla Dziennego Domu „Senior +”Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej ( Dz. U. z 2018r., poz. 734) mieszkańcy powinni przez całą dobę mieć dostęp do podstawowych produktów żywnościowych i napojów (chleb – 1 bochenek, masło – 1 kostka, herbata – 5 saszetek, dżem – 1 słoik 250 g ) w miejscu wskazanym przez Zamawiającego.Usługa obejmuje przygotowanie posiłków z produktów zakupionych przez Wykonawcę, dowóz posiłków na adresy wskazane wyżej - własnym transportem Wykonawcy oraz dystrybucję posiłków przez Wykonawcę w godzinach wskazanych w pkt. Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach Ustawy z dnia 28 października 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r., poz. 2021) i innych w tym zakresie, jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.Wymaga się od wykonawcy przygotowywania następujących diet dla mieszkańców Odolanowskiego Domu Pomocy Społecznej:- dieta podstawowa,- dieta lekkostrawna,- dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów prostych (cukrzycowa). Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć o określonych w niniejszej SWZ porach dnia własnym pojazdem (przystosowanym do transportu żywności), w termoportach. Dystrybucję posiłków zapewnią pracownicy Wykonawcy. Wydawać będą posiłki dla mieszkańców ODPS oraz obiady dla uczestników ŚDS, natomiast dystrybucją posiłków dla seniorów zajmują się pracownicy Zamawiającego.Wykonawca w okresie Świąt Wielkanocnych, Bożego Narodzenia i innych, będzie uwzględniał w jadłospisie produkty żywnościowe niezbędne do sporządzenia potraw właściwych dla tych świąt. Do obowiązków Wykonawcy będzie również należało zapewnienie pączków z okazji Tłustego Czwartego, posiłków postnych w Środę Popielcową i Wielki Piątek (w oparciu o jadłospisy zaakceptowane przez zamawiającego) wraz z dochowaniem stosownej oprawy tych posiłków. Wykonawca zobowiązany jest przedstawiać Zamawiającemu propozycje jadłospisów dekadowych z 3 - dniowym wyprzedzeniem, w którym uwzględnione zostaną diety. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania i uwzględniania sugestii i uwag Zamawiającego w zakresie planowanych produktów i potraw. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka z przewagą pochodzenia zwierzęcego, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Jadłospis powinien uwzględniać dostępność i wykorzystanie produktów sezonowych. Wykonawca zapewni posiłki wysokiej jakości, urozmaicone, bez stosowania dodatkowych preparatów zastępczych oraz środków konserwujących w szczególności nie będzie używać produktów typu instant oraz gotowych produktów typu: konserwy mięsne, mielonki, pasztety, szynki, gulasze angielskie, mięsa mrożone, suszone, ziemniaki instant, jajka w proszku, zupy instant, pierogi mrożone, klopsy, gołąbki, krokiety itp., jaja surowe bezpośrednio do spożycia w postaci kremów, majonezów, legumin. Używać będzie masła świeżego 82 % tłuszczu, a nie produktów masłopodobnych, mleka o zawartości min. 2% tłuszczu, Używać będzie serów, a nie produktów seropodobnych, twarogów min. półtłustych. Zapewni różnorodne wędliny wysokiej jakości ( bez dodatków skrobi, soi ) zawierające min. 70% mięsa oraz mięso odkostnione w sposób niemechaniczny, warzywa – papryka, pomidor, ogórki. Uwzględniać należy potrawy z mięsa wieprzowego i drobiowego. Zupy powinny być gotowane na wywarze mięsnym, zabielane śmietaną lub jogurtem, zawierać widoczne nierozgotowane warzywa lub inne produkty stosowane do danego rodzaju zupy w ilości 200 g na 500 ml. Potrawy powinny być doprawione. Smak potraw urozmaicony za sprawą przypraw i ziół.Zamawiający wymaga, aby dostarczone posiłki były zróżnicowane pod względem rodzajowym.Pierwszy jadłospis zostanie dostarczony Zamawiającemu nie później niż 1 dzień od dnia podpisania umowy.Proponowany jadłospis obowiązkowo powinien zawierać:1. ciasta w sobotę, niedzielę i święta dla wszystkich diet2. produkty wymienione w propozycjach dla każdej z diet uwzględniając, aby: a) śniadanie składało się z: zupy mlecznej – za wyjątkiem soboty i niedzieli, w sobotę kakao, pieczywa, masła, wędliny lub pasty lub sera lub inne z propozycji wymienionych w tabeli, warzyw, dodatków, kawy lub herbatyb) obiad składa się z: zupy, dania głównego w tym: 3 x mięso niemielone, 2 x forma mięsa mielonego, 1 x kluski lub pierogi, naleśniki, racuchy, lub placki ziemniaczane, 1 x ryba, 1 x w m-cu śledź w śmietanie, 3 x inne z propozycji wymienionych w tabeli, warzyw, napojuc) podwieczorek dla diet składał się z propozycji wymienionych w tabelid) kolacja składała się z: pieczywa, masła, wędliny lub pasty lub sera lub inne z propozycji wymienionych w tabeli, kawy lub herbaty Zamawiający wymaga, aby mieszkańcy otrzymywali jeden raz w dekadzie ciepłą kolację.Przygotowania posiłków powinny być zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności oraz zgodnie z bezpieczeństwem ( zgodnie z normami HACCP). Zamawiający nie dopuszcza podawania posiłków w naczyniach jednorazowego użytku.

ZP.262.1.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10334596 2024-04-02
godz. 14:00
Dolnośląskie Obsługa cateringowa podczas wydarzenia Srebrnogórska Majówka 2023 w dniu 01.05.2024 roku.
10375370 2024-04-05
godz. 11:30
Małopolskie Zamówienie wyżywienia dla pracowników, emerytów/rencistów MPK S.A. wraz z uprawnionymi członkami rodzin przebywających na wczasach w zakładowym ośrodku wczasowym DW Patrycja w Zakop...
10297238 2024-04-08
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi przygotowania i dostarczania posiłków do CZMZ Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków do Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie
10405755 2024-04-17
godz. 09:00
Dolnośląskie Usługi w zakresie utrzymania kwatery łowieckiej Kubryk w Nadleśnictwie Milicz w roku gospodarczym 2024/2025 Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie usług z zakresu utrzymania kwatery ...
10449564 2024-04-25
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 11/TP/DZP/2024
10457103 2024-04-26
godz. 12:00
Podkarpackie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, gotowania i dostarczenia gotowych gorących obiadów dwudaniowych (usługa cateringowa) dla pensjonariuszy Dziennego Domu Senior + w Stani...
10478228 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 40 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 11.09.2024 do 19.09.2024 r. w Jastrzębiej Górze, województwo p...
10450221 2024-04-30
godz. 15:00
Małopolskie Poszukiwanie ajenta do prowadzenia stołówki w Szkole Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 158 w Krakowie przy ul. Strąkowej 3A Oferta na najem pomieszczeń kuchni oraz prowadzenia ...
10416212 2024-05-08
godz. 08:30
Łódzkie Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców CRO DPS w Łodzi, ul. Przybyszewskiego 255/267. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załą...
10463541 2024-05-17
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie OBSŁUGA GASTRONOMICZNA IMPREZY PLENEROWEJ