Przetarg 9134640 - ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DLA DOMU POMOCY...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9134640
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2022-08-29 |
przedmiot ogłoszenia | ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ MORS W STEGNIE UL. MORSKA 11 W OPARCIU O DZIERŻAWIONĄ OD ZAMAWIAJĄCE GO KUCHNIĘ I ZAPLECZE KUCHENNE Numer referencyjny: DGO 2-230/33/2022 Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na przygotowaniu przez Wykonawcę posiłków na rzecz Zamawiającego na bazie wydzierżawionych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem kuchennym w okresie od 01 grudnia 2022 roku do 30 listopada 2024 r. DPS posiada 130 miejsc dla mieszkańców stałych oraz 45 miejsc dla osób przebywających na turnusach rehabilitacyjnych lub pobycie indywidualnym. Na dzień 30 czerwca 2022 r. w Domu przebywało 107 mieszkańców. Szacuje się że w okresie trwania umowy liczba osobodni żywienia w odniesieniu do mieszkańców stałych to 95 030 (130 osób x 731 dni ). Szacuje się, że w okresie trwania umowy liczba osobodni w odniesieniu do turnusów to 21 930 (30 osób x 731 dni). Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na przygotowaniu przez Wykonawcę posiłków na rzecz Zamawiającego na bazie wydzierżawionych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem kuchennym w okresie od 01 grudnia 2022 roku do 30 listopada 2024 r. DPS ma 130 miejsc dla mieszkańców stałych oraz 45 miejsc dla osób przebywających na turnusach rehabilitacyjnych lub pobycie indywidualnym. Na dzień 30 czerwca 2022 r. w Domu przebywało 107 mieszkańców. Zarówno mieszkańcy, jak i osoby przebywające na turnusach rehabilitacyjnych oraz pobytach indywidualnych spożywają posiłki na terenie Domu. Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba osób może zmieniać się okresowo ze względu na wyjazdy, urlopy, pobyty w szpitalach itp. Nasilenie działalności turnusów rehabilitacyjnych przypada w miesiącach kwiecień- październik. Planowana średniomiesięczna liczba osób żywionych na pobytach indywidualnych i turnusach może ulec zmianie. Szacuje się że w okresie trwania umowy liczba osobodni żywienia w odniesieniu do mieszkańców stałych to 95 030 (130 osób x 731 dni ). Szacuje się, że w okresie trwania umowy liczba osobodni w odniesieniu do turnusów to 21 930 (30 osób x 731 dni). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w dokumentach Opis Przedmiotu Zamówienia (dalej OPZ) oraz w projekcie umowy. Poniżej opisano tylko główne elementy przedmiotu zamówienia. Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów, w pomieszczeniach kuchni DPS w należytych warunkach zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w stosownych przepisach prawa. Posiłki muszą być przygotowane z surowców i produktów wysokiej jakości, urozmaicone, bez stosowania dodatkowych preparatów zastępczych oraz środków konserwujących w szczególności bez używania produktów typu instant, gotowych dań, np. zup w proszku , jajek w proszku , żywności GMO, produktów seropodobnych oraz gotowych produktów, np.: klopsy, gołąbki itp. Posiłki muszą być przygotowywane przez osoby kompetentne, co najmniej 2 osoby codziennie w zespole muszą posiadać wykształcenie gastronomiczne. Dla mieszkańców stałych oraz osób przebywających na pobytach indywidualnych przygotowywane są codziennie minimum 3 posiłki (5 posiłków dla diety cukrzycowej), które wydawane są o ustalonych porach dnia. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisów przez wykwalifikowanego dietetyka, z wyszczególnioną gramaturą, zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne dla ludzi dorosłych w różnych grupach wiekowych, osób w podeszłym wieku (przewlekle i somatycznie chorych). Wysokość tzw. wsadu do kotła średnio w skali miesiąca w czasie trwania umowy nie może być niższa niż: a) przy stawce podstawowej 13,00 zł netto, b) przy stawce podwyższonej 18,00 zł netto. W ramach tzw. wsadu do kotła należy uwzględnić: przygotowanie posiłków tradycyjnych tj. na Boże Narodzenie, zabawę karnawałową, Wielkanoc, jubileusze Domu, a także posiłki na imprezy okolicznościowe i zabawy. Wykaz imprez stanowi Załącznik do OPZ. Warunkiem świadczenia usług gastronomicznych dla Domu jest wydzierżawienie pomieszczeń produkcyjnych i towarzyszących wraz z elementami stałego wyposażenia, mebli oraz rzeczy stanowiących wyposażenie dzierżawionych pomieszczeń o łącznej powierzchni: 228,10 m2. Zamawiający posiada maszyny, urządzenia, meble stanowiące wyposażenie dzierżawionych pomieszczeń kuchennych i magazynowych wykazane w załączniku do OPZ, który będzie można wykorzystać w trakcie realizacji usługi. Przydatność sprzętu do wykonania usługi i jego stan techniczny oraz ewentualne koszty ponoszone w utrzymaniu sprzętu w odpowiednim stanie technicznym Wykonawca powinien ocenić podczas wizji lokalnej. Wykonawca dokonuje powyższej oceny na własne ryzyko i nie może ona stanowić podstawy do wnoszenia roszczeń w stosunku do Zamawiającego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |