Przetarg 9134640 - ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DLA DOMU POMOCY...

   
Analizuj Zamówienie 9134640 (zakończone)
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2022-08-29
przedmiot ogłoszenia
ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ MORS W STEGNIE UL. MORSKA 11 W OPARCIU O DZIERŻAWIONĄ OD ZAMAWIAJĄCE
GO KUCHNIĘ I ZAPLECZE KUCHENNE Numer referencyjny: DGO 2-230/33/2022
Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na przygotowaniu przez Wykonawcę posiłków na rzecz Zamawiającego na bazie wydzierżawionych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem kuchennym w okresie od 01 grudnia 2022 roku do 30 listopada 2024 r. DPS posiada 130 miejsc dla mieszkańców stałych oraz 45 miejsc dla osób przebywających na turnusach rehabilitacyjnych lub pobycie indywidualnym. Na dzień 30 czerwca 2022 r. w Domu przebywało 107 mieszkańców. Szacuje się że w okresie trwania umowy liczba osobodni żywienia w odniesieniu do mieszkańców stałych to 95 030 (130 osób x 731 dni ). Szacuje się, że w okresie trwania umowy liczba osobodni w odniesieniu do turnusów to 21 930 (30 osób x 731 dni).
Przedmiotem zamówienia są usługi polegające na przygotowaniu przez Wykonawcę posiłków na rzecz Zamawiającego na bazie wydzierżawionych pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem kuchennym w okresie od 01 grudnia 2022 roku do 30 listopada 2024 r. DPS ma 130 miejsc dla mieszkańców stałych oraz 45 miejsc dla osób przebywających na turnusach rehabilitacyjnych lub pobycie indywidualnym. Na dzień 30 czerwca 2022 r. w Domu przebywało 107 mieszkańców. Zarówno mieszkańcy, jak i osoby przebywające na turnusach rehabilitacyjnych oraz pobytach indywidualnych spożywają posiłki na terenie Domu. Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba osób może zmieniać się okresowo ze względu na wyjazdy, urlopy, pobyty w szpitalach itp. Nasilenie działalności turnusów rehabilitacyjnych przypada w miesiącach kwiecień- październik. Planowana średniomiesięczna liczba osób żywionych na pobytach indywidualnych i turnusach może ulec zmianie. Szacuje się że w okresie trwania umowy liczba osobodni żywienia w odniesieniu do mieszkańców stałych to 95 030 (130 osób x 731 dni ). Szacuje się, że w okresie trwania umowy liczba osobodni w odniesieniu do turnusów to 21 930 (30 osób x 731 dni). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w dokumentach Opis Przedmiotu Zamówienia (dalej OPZ) oraz w projekcie umowy. Poniżej opisano tylko główne elementy przedmiotu zamówienia. Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów, w pomieszczeniach kuchni DPS w należytych warunkach zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w stosownych przepisach prawa. Posiłki muszą być przygotowane z surowców i produktów wysokiej jakości, urozmaicone, bez stosowania dodatkowych preparatów zastępczych oraz środków konserwujących w szczególności bez używania produktów typu instant, gotowych dań, np. zup w proszku , jajek w proszku , żywności GMO, produktów seropodobnych oraz gotowych produktów, np.: klopsy, gołąbki itp. Posiłki muszą być przygotowywane przez osoby kompetentne, co najmniej 2 osoby codziennie w zespole muszą posiadać wykształcenie gastronomiczne. Dla mieszkańców stałych oraz osób przebywających na pobytach indywidualnych przygotowywane są codziennie minimum 3 posiłki (5 posiłków dla diety cukrzycowej), które wydawane są o ustalonych porach dnia. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisów przez wykwalifikowanego dietetyka, z wyszczególnioną gramaturą, zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne dla ludzi dorosłych w różnych grupach wiekowych, osób w podeszłym wieku (przewlekle i somatycznie chorych). Wysokość tzw. wsadu do kotła średnio w skali miesiąca w czasie trwania umowy nie może być niższa niż: a) przy stawce podstawowej 13,00 zł netto, b) przy stawce podwyższonej 18,00 zł netto. W ramach tzw. wsadu do kotła należy uwzględnić: przygotowanie posiłków tradycyjnych tj. na Boże Narodzenie, zabawę karnawałową, Wielkanoc, jubileusze Domu, a także posiłki na imprezy okolicznościowe i zabawy. Wykaz imprez stanowi Załącznik do OPZ. Warunkiem świadczenia usług gastronomicznych dla Domu jest wydzierżawienie pomieszczeń produkcyjnych i towarzyszących wraz z elementami stałego wyposażenia, mebli oraz rzeczy stanowiących wyposażenie dzierżawionych pomieszczeń o łącznej powierzchni: 228,10 m2. Zamawiający posiada maszyny, urządzenia, meble stanowiące wyposażenie dzierżawionych pomieszczeń kuchennych i magazynowych wykazane w załączniku do OPZ, który będzie można wykorzystać w trakcie realizacji usługi. Przydatność sprzętu do wykonania usługi i jego stan techniczny oraz ewentualne koszty ponoszone w utrzymaniu sprzętu w odpowiednim stanie technicznym Wykonawca powinien ocenić podczas wizji lokalnej. Wykonawca dokonuje powyższej oceny na własne ryzyko i nie może ona stanowić podstawy do wnoszenia roszczeń w stosunku do Zamawiającego.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55322000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339228 2024-03-28
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Centrum Innowacji PW ,2. Miejsce świadczenia usługi: ul. Rektorska 4, 00-614 Warszawa Sygn.: CINN-ZP02/202...
10319684 2024-03-28
godz. 10:00
Łódzkie ZPIZ/PN/US/7/2024 Świadczenie usług gastronomicznych wraz z dystrybucją posiłków na poszczególne oddziały Spec. Psych. ZOZ w Łodzi. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA:
10333810 2024-03-28
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie usługi cateringu — przygotowanie i dostarczenie całodniowego wyżywienia dla 20 Mieszkańców SCOM w Brudzowie w okresie od 03.06.2024 roku do 31.12.2024 roku. 1. Przedmiot...
10345472 2024-04-03
godz. 12:00
Mazowieckie Szanowni Państwo, zapraszam do wzięcia udziału w postępowaniu na wyłonienie dostawcy posiłków profilaktycznych dla pracowników Terminala Paliw w Sokółce. Wszystkie wymagania są op...
10343843 2024-04-04
godz. 10:00
Małopolskie Świadczenie usług cateringowych dla potrzeb jednostek organizacyjnych uniwersytetu rolniczego w Krakowie. Część 1: Usługi cateringowe Kampus I URK przy Al. Mickiewicza (al. Mickiewicz...
10342821 2024-04-04
godz. 11:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków.Wykonawca bę...
10371684 2024-04-05
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia gotowych potraw oraz zapewnienia obsługi dla ok. 100 osób w dniu 1 maja 2024 r. i ok. 100 osób w dniu 2 maja 2024 r. podc...
10382057 2024-04-05
godz. 09:30
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej.Zamawiający zastrzega sobie prawo do niezreal...
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10379651 2024-04-08
godz. 10:00
Lubuskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Departamentu Gospodarki i Rozwoju Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 202...