Zlecenie - Świadczenie usług cateringowych/gastronomicznych podczas...
(zakończone) | Zamówienie 5803744|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2018-02-09 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych/gastronomicznych podczas spotkań organizowanych przez Stowarzyszenie Białostockiego Obszaru Funkcj onalnego. W ramach przedmiotowych spotkań planowanych jest 118 spotkań. Szacowana liczba spotkań cateringowych: 20, w każdym uczestniczyć będzie od 20 do 100 osób. Szacowana liczba spotkań gastronomicznych: 98, w każdym uczestniczyć będzie od 20 do 100 osób. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem konstruowanym z menu na dane spotkania spośród usług opisanych w tabeli nr 1. oraz tabeli nr 2., wg określonego formularza. Usługi cateringowe będą dostarczane do miejsca na terenie miasta Białystok, uprzednio uzgodnionego z Wykonawcą. Usługi gastronomiczne będą polegały na podaniu posiłku w lokalu Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia usługi cateringowej/gastronomicznej do mniejszej liczby spotkań niż przewidywane 118 spotkań, nie mniej jednak niż do 65 spotkań. Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie tylko za Obowiązki Wykonawcy: • Wykonawca zapewni, że wszystkie posiłki będą bezwzględnie świeże, będą charakteryzować się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników oraz estetyką podania; produkty konfekcjonowane będą posiadały odpowiednią datę przydatności do spożycia; • Wykonawca zapewni dostawę posiłków oraz obsługę techniczną w zakresie ich przygotowania, a także zapewni lokal gastronomiczny wraz z obsługą kelnerską; • Wykonawca po zakończeniu danego spotkania doprowadzi miejsce świadczenia usługi do stanu sprzed rozpoczęcia jej świadczenia (w szczególności odbierze naczynia i sztućce oraz inne materiały będące własnością Wykonawcy wykorzystane w trakcie świadczenia usługi oraz pozostałe jedzenie i uprzątnie wszystkie nieczystości pozostałe po posiłkach); • Zamówienie obejmuje zapewnienie, wraz z obsługą kelnerską usług cateringowych/gastronomicznych dowolnie wybieranych przez Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkania spośród usług opisanych w tabeli nr 1. Wyszczególnienie usług cateringowych lub tabeli 2. Wyszczególnienie usług gastronomicznych. Tabela 1. Wyszczególnienie usług cateringowych L.p. Nazwa usługi cateringowej Opis 1 2 3 1. kawa rozpuszczalna w saszetkach / herbata w saszetkach porcja: 1 saszetka sposób podawania w zależności od żądania zamawiającego, w szczególności: 1) w formie gotowego naparu podawanego w termosach wykonawcy (w ilości odpowiedniej do liczby uczestników), 2) w formie „luzem" z gorącą wodą w termosach wykonawcy (w ilości odpowiedniej do liczby uczestników), 3) w formie „luzem" z zapewnieniem przez wykonawcę warników z gorącą wodą. 2. Cukier porcja : 1 saszetka min 5 g. 3. cytryna w plasterkach porcja : co najmniej 1 plaster przekrojony na połowę 4. mleko do kawy mleczko / mleko do kawy - podawane w dzbanuszkach porcelanowych lub za zgodną zamawiającego w oryginalnych kompetencje do pracy i nienaruszonych opakowaniach producenta (dopuszcza się łączenie kilku porcji mleczka/mleka w jednym dzbanuszku; porcja - co najmniej lOg 5. woda mineralna gazowana woda mineralna gazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę, 6. woda mineralna niegazowana woda mineralna niegazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę 7. ciastka kruche ciastka kruche, różne; porcja co najmniej 30g na osobę 8. świeże owoce świeże owoce 3 rodzaje, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu, m.in. winogrona zielone, winogrona różowe, mandarynki, pomarańcze, nektarynki, morele, ananasy, truskawki, maliny, melon, kiwi, jabłka, gruszki, śliwki z uwzględnieniem oferty sezonowej. Każdorazowo Zamawiający określi sposób podania owoców tzn. przygotowania ich w całości, czy jako owoców filetowanych 1 porcja owoców o wadze co najmniej lOOg na osobę 10. danie mięsne jedno danie mięsne podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie; 1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę 11. dania nie mięsne jedno danie niemięsne (np. ryby, danie jarskie, itp.) podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie; 1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę 12. dodatek skrobiowy jeden rodzaj dodatków skrobiowych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie z ciepłych dodatków skrobiowych, takich jak: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, makaron, ryż, kasze; 1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku 13. dodatek warzywny dwa rodzaje dodatków warzywnych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, z takich jak: warzywa gotowane, sałatki, surówki, sałaty; 1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku 14. kanapki dekoracyjne bankietowe („tartinki") dwa rodzaje kanapek na pieczywie jasnym, ciemnym lub ziarnistym z minimum 5 składnikami określanymi przez Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, takimi jak: masło, pasty, sery, oliwki czarne lub zielone, szynka, pepperoni, indyk, wędzony łosoś, sałata dekoracyjna, kiełki warzyw, warzywa świeże bądź konserwowe, owoce, itp.; waga 1 kanapki co najmniej 60g; 1 porcja -1 kanapka 15. zestaw soków (100%) dwa rodzaje na spotkanie (2 różne smaki soków) do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, m.in. z takich soków jak: sok pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy oraz z czarnej porzeczki porcja - jeden rodzaj soku, co najmniej 200 ml 16. zimne dodatki trzy rodzaje zimnych dodatków, takich jak: koreczki, roladki, ruloniki, zawijasy, itp.; wybór Zamawiającego z co najmniej 5 propozycji złożonych przez Wykonawcę na etapie konstruowania menu. 1 porcja - 5 sztuki danego rodzaju zimnej przekąski na osobę 17. świeże pieczywo zestaw świeżego pieczywa białego lub razowego do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie 1 porcja - o wadze co najmniej 50g pieczywa 18. deser (ciasta) dwa rodzaje ciast na spotkanie do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, 1 porcja -1 sztuka o wadze co najmniej lOOg na osobę Tabela 2. Wyszczególnienie usług gastronomicznych Lp. Nazwa usługi gastronomicznej Opis 1 2 3 1. woda mineralna gazowana woda mineralna gazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę, 2. woda mineralna niegazowana woda mineralna niegazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę 3. Zupa podawany jeden rodzaj zupy na dane spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie z co najmniej 3 propozycji; 1 porcja - co najmniej 300ml na osobę; 4. Danie Mięsne jedno danie mięsne podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie; 1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę 5. Dania niemięsne jedno danie niemięsne (np. ryby, danie jarskie, itp.) podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie; 1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę 6. Dodatek skrobiowy jeden rodzaj dodatków skrobiowych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie z ciepłych dodatków skrobiowych, takich jak: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, makaron, ryż, kasze; 1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku 7. Dodatek warzywny dwa rodzaje dodatków warzywnych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, z takich jak: warzywa gotowane, sałatki, surówki, sałaty; 1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku 8. zestaw soków (100%) dwa rodzaje na spotkanie (2 różne smaki soków) do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, m.in. z takich soków jak: sok pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy oraz z czarnej porzeczki porcja - jeden rodzaj soku, co najmniej 200 ml 9. deser (ciasta) dwa rodzaje ciast na spotkanie do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, 1 porcja -1 sztuka o wadze co najmniej lOOg na osobę Wytyczne w zakresie podania posiłków, nakryć i dekoracji stołów: 1. W przypadku podawania kawy i herbaty (w saszetkach) wymagane jest zapewnienie przez Wykonawcę zgodnie z żądaniem Zamawiającego, opcjonalnie termosów z gotowym, gorącym naparem, termosów z gorącą wodą lub warnika wraz z odpowiednim poziomem gorącej wody w ilościach odpowiednich do liczby uczestników spotkania. Wykonawca odpowiada za sprawność dostarczonych urządzeń oraz bezpieczeństwo ich użytkowania, w szczególności w przypadku warnika umieszczając na nim instrukcję użytkowania w języku polskim. Kawa i herbata będą zaserwowane najczęściej od początku trwania spotkania. 2. Zapewnienie niezbędnych do organizacji posiłków naczyń i nakryć stołów, zgodnie z poniższymi wytycznymi (ewentualne odstępstwa od tych wymogów są dopuszczalne wyłącznie po uzyskaniu zgody Zamawiającego): • do serwowania posiłków Wykonawca będzie mógł używać naczyń jednorazowych - po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym, • jeśli będą to naczynia wielokrotnego użytku to podanie posiłków powinno być z ceramiki: porcelana lub szkło, • sztućce: stalowe, • tkaniny stołowe: w korze ecru lub białym, dopuszczalne proste wzory • papier: serwetki stołowe gładkie, z wyłączeniem jakichkolwiek wzorów, 3-warstwowe. Wykonawca gwarantuje, że wszystkie osoby przygotowujące posiłki i zapewniające ewentualną obsługę kelnerska posiadają aktualne badania lekarskie, w tym aktualną książeczkę sanitarno-epidemiologiczną oraz przeszkolenie z zakresu bhp. Wykonawca ponadto jest zobowiązany do: • sprawnej i terminowej realizacji zamówienia, w tym bieżącego uwzględniania w trakcie jego realizacji wszystkich uwag zgłaszanych przez Zamawiającego; • wyznaczenia osoby do kontaktów roboczych z Zamawiającym; • pozostawania w stałym kontakcie z Zamawiającym; • niezwłocznego informowania o pojawiających się problemach, zagrożeniach lub opóźnieniach w realizacji w stosunku do harmonogramu, a także innych zagadnieniach istotnych dla realizacji zamówienia; • od Wykonawcy oczekuje się zagwarantowania dyspozycyjności i dostępności. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |