Zlecenie - Świadczenie usług cateringowych/gastronomicznych podczas...

   
Zamówienie 5803744 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2018-02-09
przedmiot zlecenia
Świadczenie usług cateringowych/gastronomicznych podczas spotkań organizowanych przez Stowarzyszenie Białostockiego Obszaru Funkcj
onalnego. W ramach przedmiotowych spotkań planowanych jest 118 spotkań.
Szacowana liczba spotkań cateringowych: 20, w każdym uczestniczyć będzie od 20 do 100 osób. Szacowana liczba spotkań gastronomicznych: 98, w każdym uczestniczyć będzie od 20 do 100 osób.
Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem konstruowanym z menu na dane spotkania spośród usług opisanych w tabeli nr 1. oraz tabeli nr 2., wg określonego formularza.
Usługi cateringowe będą dostarczane do miejsca na terenie miasta Białystok, uprzednio uzgodnionego z Wykonawcą.
Usługi gastronomiczne będą polegały na podaniu posiłku w lokalu Wykonawcy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia usługi cateringowej/gastronomicznej do mniejszej liczby spotkań niż przewidywane 118 spotkań, nie mniej jednak niż do 65 spotkań. Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie tylko za
Obowiązki Wykonawcy:
• Wykonawca zapewni, że wszystkie posiłki będą bezwzględnie świeże, będą charakteryzować się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników oraz estetyką podania; produkty konfekcjonowane będą posiadały odpowiednią datę przydatności do spożycia;
• Wykonawca zapewni dostawę posiłków oraz obsługę techniczną w zakresie ich przygotowania, a także zapewni lokal gastronomiczny wraz z obsługą kelnerską;
• Wykonawca po zakończeniu danego spotkania doprowadzi miejsce świadczenia usługi do stanu sprzed rozpoczęcia jej świadczenia (w szczególności odbierze naczynia i sztućce oraz inne materiały będące własnością Wykonawcy wykorzystane w trakcie świadczenia usługi oraz pozostałe jedzenie i uprzątnie wszystkie nieczystości pozostałe po posiłkach);
• Zamówienie obejmuje zapewnienie, wraz z obsługą kelnerską usług cateringowych/gastronomicznych dowolnie wybieranych przez Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkania spośród usług opisanych w tabeli nr 1. Wyszczególnienie usług cateringowych lub tabeli 2. Wyszczególnienie usług gastronomicznych.
Tabela 1. Wyszczególnienie usług cateringowych
L.p. Nazwa usługi cateringowej Opis
1 2 3
1. kawa rozpuszczalna w saszetkach / herbata w saszetkach porcja: 1 saszetka
sposób podawania w zależności od żądania zamawiającego, w szczególności:
1) w formie gotowego naparu podawanego w termosach wykonawcy (w ilości odpowiedniej do liczby uczestników),
2) w formie „luzem" z gorącą wodą w termosach wykonawcy (w ilości odpowiedniej do liczby uczestników),
3) w formie „luzem" z zapewnieniem przez wykonawcę warników z gorącą wodą.
2. Cukier porcja : 1 saszetka min 5 g.
3. cytryna w plasterkach porcja : co najmniej 1 plaster przekrojony na połowę
4. mleko do kawy mleczko / mleko do kawy - podawane w dzbanuszkach porcelanowych lub za zgodną zamawiającego w oryginalnych kompetencje do pracy
i nienaruszonych opakowaniach producenta (dopuszcza się łączenie kilku porcji mleczka/mleka w jednym dzbanuszku; porcja - co najmniej lOg
5. woda mineralna gazowana woda mineralna gazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę,
6. woda mineralna niegazowana woda mineralna niegazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę
7. ciastka kruche ciastka kruche, różne; porcja co najmniej 30g na osobę
8. świeże owoce świeże owoce 3 rodzaje, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu, m.in. winogrona zielone, winogrona różowe, mandarynki, pomarańcze, nektarynki, morele, ananasy, truskawki, maliny, melon, kiwi, jabłka, gruszki, śliwki z uwzględnieniem oferty sezonowej.
Każdorazowo Zamawiający określi sposób podania owoców tzn. przygotowania ich w całości, czy jako owoców filetowanych 1 porcja owoców o wadze co najmniej lOOg na osobę
10. danie
mięsne jedno danie mięsne podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie;
1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę
11. dania
nie mięsne jedno danie niemięsne (np. ryby, danie jarskie, itp.) podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie;
1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę
12. dodatek
skrobiowy jeden rodzaj dodatków skrobiowych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie z ciepłych dodatków skrobiowych, takich jak: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, makaron, ryż, kasze;
1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku
13. dodatek
warzywny dwa rodzaje dodatków warzywnych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, z takich jak: warzywa gotowane, sałatki, surówki, sałaty;
1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku
14. kanapki dekoracyjne bankietowe
(„tartinki") dwa rodzaje kanapek na pieczywie jasnym, ciemnym lub ziarnistym z minimum 5 składnikami określanymi przez Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, takimi jak: masło, pasty, sery, oliwki czarne lub zielone, szynka, pepperoni, indyk, wędzony łosoś, sałata dekoracyjna, kiełki warzyw, warzywa świeże bądź konserwowe,
owoce, itp.;
waga 1 kanapki co najmniej 60g; 1 porcja -1 kanapka
15. zestaw soków (100%) dwa rodzaje na spotkanie (2 różne smaki soków) do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, m.in. z takich soków jak: sok pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy oraz z czarnej porzeczki porcja - jeden rodzaj soku, co najmniej 200 ml
16. zimne dodatki trzy rodzaje zimnych dodatków, takich jak: koreczki, roladki, ruloniki, zawijasy, itp.; wybór Zamawiającego z co najmniej 5 propozycji złożonych przez Wykonawcę na etapie konstruowania menu.
1 porcja - 5 sztuki danego rodzaju zimnej przekąski na osobę
17. świeże pieczywo zestaw świeżego pieczywa białego lub razowego do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie
1 porcja - o wadze co najmniej 50g pieczywa
18. deser (ciasta) dwa rodzaje ciast na spotkanie do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie,
1 porcja -1 sztuka o wadze co najmniej lOOg na osobę
Tabela 2. Wyszczególnienie usług gastronomicznych
Lp. Nazwa usługi gastronomicznej Opis
1 2 3
1. woda mineralna gazowana woda mineralna gazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę,
2. woda mineralna niegazowana woda mineralna niegazowana, co najmniej 0,3 1 na osobę
3. Zupa podawany jeden rodzaj zupy na dane spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie z co najmniej 3 propozycji;
1 porcja - co najmniej 300ml na osobę;
4. Danie
Mięsne jedno danie mięsne podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie;
1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę
5. Dania
niemięsne jedno danie niemięsne (np. ryby, danie jarskie, itp.) podawane na spotkanie do wyboru Zamawiającego z co najmniej 3 propozycji przedstawionych Zamawiającemu na etapie konstruowania menu na dane spotkanie;
1 porcja - co najmniej 120g dania na osobę
6. Dodatek
skrobiowy jeden rodzaj dodatków skrobiowych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie z ciepłych dodatków skrobiowych, takich jak: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, makaron, ryż, kasze;
1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku
7. Dodatek
warzywny dwa rodzaje dodatków warzywnych podawanych na spotkanie, do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, z takich jak: warzywa gotowane, sałatki, surówki, sałaty;
1 porcja - co najmniej 150g jednego rodzaju dodatku
8. zestaw soków (100%) dwa rodzaje na spotkanie (2 różne smaki soków) do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie, m.in. z takich soków jak: sok pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy oraz z czarnej porzeczki porcja - jeden rodzaj soku, co najmniej 200 ml
9. deser (ciasta) dwa rodzaje ciast na spotkanie do wyboru Zamawiającego na etapie konstruowania menu na dane spotkanie,
1 porcja -1 sztuka o wadze co najmniej lOOg na osobę
Wytyczne w zakresie podania posiłków, nakryć i dekoracji stołów:
1. W przypadku podawania kawy i herbaty (w saszetkach) wymagane jest zapewnienie przez
Wykonawcę zgodnie z żądaniem Zamawiającego, opcjonalnie termosów z gotowym, gorącym naparem, termosów z gorącą wodą lub warnika wraz z odpowiednim poziomem gorącej wody w ilościach odpowiednich do liczby uczestników spotkania. Wykonawca odpowiada
za sprawność dostarczonych urządzeń oraz bezpieczeństwo ich użytkowania, w szczególności w przypadku warnika umieszczając na nim instrukcję użytkowania w języku polskim. Kawa i herbata będą zaserwowane najczęściej od początku trwania spotkania.
2. Zapewnienie niezbędnych do organizacji posiłków naczyń i nakryć stołów, zgodnie z poniższymi wytycznymi (ewentualne odstępstwa od tych wymogów są dopuszczalne wyłącznie
po uzyskaniu zgody Zamawiającego):
• do serwowania posiłków Wykonawca będzie mógł używać naczyń jednorazowych - po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym,
• jeśli będą to naczynia wielokrotnego użytku to podanie posiłków powinno być z ceramiki: porcelana lub szkło,
• sztućce: stalowe,
• tkaniny stołowe: w korze ecru lub białym, dopuszczalne proste wzory
• papier: serwetki stołowe gładkie, z wyłączeniem jakichkolwiek wzorów, 3-warstwowe.
Wykonawca gwarantuje, że wszystkie osoby przygotowujące posiłki i zapewniające ewentualną obsługę kelnerska posiadają aktualne badania lekarskie, w tym aktualną książeczkę sanitarno-epidemiologiczną oraz przeszkolenie z zakresu bhp.
Wykonawca ponadto jest zobowiązany do:
• sprawnej i terminowej realizacji zamówienia, w tym bieżącego uwzględniania w trakcie jego
realizacji wszystkich uwag zgłaszanych przez Zamawiającego;
• wyznaczenia osoby do kontaktów roboczych z Zamawiającym;
• pozostawania w stałym kontakcie z Zamawiającym;
• niezwłocznego informowania o pojawiających się problemach, zagrożeniach lub opóźnieniach
w realizacji w stosunku do harmonogramu, a także innych zagadnieniach istotnych dla realizacji
zamówienia;
• od Wykonawcy oczekuje się zagwarantowania dyspozycyjności i dostępności.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10345596 2024-04-02
godz. 11:00
Podkarpackie RI.042.99.45.2024.E Przygotowanie i podanie poczęstunku podczas konferencji podsumowującej realizację projektu „Kreujemy+Rozwijamy+Ożywiamy+Stymulujemy+Nakreślamy+ Odmieniamy=KROSNO...
10345155 2024-04-03
godz. 10:00
Wielkopolskie Wykonanie usługi cateringu podczas konferencji na potrzeby Uniwersytetu Kaliskiego Część 1: Zadanie nr 1: Wykonanie usługi cateringu podczas IV Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Pra...
10377926 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10374351 2024-04-05
godz. 12:00
Śląskie Usługi hotelowe – Mistrzostwa Ratownictwa Medycznego II Świadczenie usług hotelowych, gastronomicznych i konferencyjnych w związku z organizacją Mistrzostw Ratownictwa Medycznego w d...
10413849 2024-04-12
godz. 00:00
Lubelskie Usługa cateringowa na potrzeby spotkania informacyjnego dla potencjalnych beneficjentów organizowanego przez Lubelską Agencję Wspierania Przedsiębiorczości w Lublinie, szczegółowo ok...
10405754 2024-04-17
godz. 10:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie w związku z planowanymi konferencjami, zakończeniem lub ina...
10417208 2024-04-22
godz. 09:00
Śląskie ŚWIADCZENIE USŁUG DLA UCZESTNIKÓW DEMONSTRACJI Z ZAKRESU NOWOCZESNYCH TECHNOLOGII CHOWU I HODOWLI BYDŁA RAS MIĘSNYCH W RAMACH DZIAŁANIA „TRANSFER WIEDZY I DZIAŁALNOŚĆ INFORMACYJNA...
10481762 2024-04-29
godz. 10:00
Śląskie Usługa cateringowa na potrzeby wydarzeń sportowo-rekreacyjnych organizowanych w roku 2024 przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w ramach programu „Bliżej siebie”
10473435 2024-04-30
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe podczas wizyt na demonstracjach realizowanych w ramach operacji „Demonstracje z zakresu produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszow...
10464563 2024-05-17
godz. 11:00
Dolnośląskie Obsługa gastronomiczna podczas imprezy plenerowej X TARGI PRODUKTU LOKALNEGO ORAZ VIII PRZEGLĄD ZESPOŁÓW LUDOWYCH BISKUPICKI ZŁOTY KŁOS 2024 na boisku przy ul. Chrobrego w Biskupicach ...