Zlecenie 8892066 - Świadczenie usług cateringowych w zakresie...
(zakończone) | Zamówienie 8892066|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2022-05-09 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania, dostawy i wydawania gotowych posiłków - obiad (catering) dla średnio 4 20 dzieci w wieku 7 - 15 lat uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 57 w Lublinie, w okresie 01.09.2022r. do 30.06.2023r. -najem pomieszczeń i wyposażenia od szkoły przeznaczonych do wydawania posiłków. Wykonawca poza czynszem (zgodnie z wymogami istotnych postanowień umowy) będzie ponosił koszty opłat eksploatacyjnych takich jak: energia elektryczna, woda i wywóz nieczystości, podatek od nieruchomości. Koszty naliczane będą ryczałtem. Zgodnie z obowiązującym od dnia 1 września 2015r., art. 52c. ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. z 2017 Dz. U. z 2017 r. Poz. 149 z późn. zm.) w jednostkach systemu oświaty: -sprzedawane mogą być wyłącznie środki spożywcze objęte grupami środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w tych jednostkach określonymi w przepisach wydanych na podstawie ust. 6 pkt 1; -w ramach żywienia zbiorowego dzieciom i młodzieży stosowane mogą być wyłącznie środki spożywcze, które spełniają wymagania określone w przepisach wydanych na podstawie ust. 6 pkt 2. 4. 2.Zgodnie, obowiązującym od dnia 1 września 2015r., z art. 52c. ust. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. z 2017 Dz. U. z 2017 r. Poz. 149 z późn. zm.) w jednostkach systemu oświaty zabrania się reklamy oraz promocji polegającej na prowadzeniu działalności zachęcającej do nabywania środków spożywczych innych niż objęte grupami środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w tych jednostkach określonymi w przepisach wydanych na podstawie ust. 6 pkt. 1 oraz niespełniających wymagań określonych w przepisach wydanych na podstawie ust. 6 pkt. 2. -obiady powinny być wydawane na szklanych naczyniach będących własnością Wykonawcy. Planowana ilość wydanych posiłków (obiad) w okresie realizacji zamówienia (przedmiot zamówienia objęty jest prawem opcji) - ilość racji żywieniowych tj. 185 dni x 480 dzieci. Przy czym w roku szkolnym 2020/2021 do szkoły uczęszczać będzie ok. 520 dzieci. -Zastrzega się możliwość zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów danego dnia według zamówień uczniów. Zamawiający zastrzega, iż przedmiot zamówienia realizowany jest w układzie prawa opcji, tym samym faktyczna liczba wydawanych posiłków zostanie ustalona dla każdego z okresów rozliczeniowych na początku danego miesiąca. Wykonawca nie może rościć sobie praw o wykonanie maksymalnych ilości wskazanych w niniejszym punkcie. -Zamawiający zakłada średniorocznie około 180 dni, jednakże nie więcej niż 185 dni żywieniowych. -Zamawiający zakłada średniomiesięcznie szacunkową ilość dzieci 420. - Próbki posiłków Wykonawca / Podwykonawca zobowiązany jest przechowywać na swoim terenie. Obowiązkiem Wykonawcy / Podwykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. - Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. - Wykonawca / Podwykonawca będzie dostarczał posiłki na własny koszt i ryzyko w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. - Wykonawca ponosi także koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku oraz usunięcia z terenu szkoły wszelkich odpadków pokonsumpcyjnych na własny koszt. - Wykonawca będzie wytwarzał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Jadłospis, będzie układany przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych) przez okres minimum 10 dni i dostarczony Zamawiającemu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. - Dzienny jadłospis obejmuje: obiad składający się z zupy, drugiego dania, surówki, napoju Zamawiający wymaga dostosowania wielkość porcji wg. grup wiekowych w układzie: dzieci uczęszczające do klas 1, 2, 3 dzieci uczęszczające do klas 4, 5, 6 dzieci uczęszczające do klas 7, 8 Obiad: -zupa: gramatura nie mniej niż 300 ml i kaloryczność nie mniej niż 250 kcal, -kompot owocowy / napój: gramatura nie mniej niż 200 ml na jedno dziecko. -jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu; Obiady, będą dostarczane i wydawane w godzinach 11:00-14.30. Wykonawca jest zobowiązany ponosić koszty związane z najmem pomieszczeń zgodnie z zawartą odrębnie umową dzierżawy. Koszt dzierżawy nie przekroczy kwoty 800 netto plus należny podatek VAT. Cena ma być wyliczona jako cena netto i brutto za jeden obiad oraz za całość planowanych przez zamawiającego dostaw obiadów: Stawka za posiłek obejmuje : „wsad do kotła”+ usługa (stawki brutto)= całość (kwota brutto). maksymalnie 185 dni x 420 obiadów = 77.700 sztuk. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55523100, 55524000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |