Przetarg 8182383 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i...

   
Analizuj Zamówienie 8182383 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-06-07
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa obiadów do stołówki Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ogrodniczkach w rok
u szkolnym 2021/2022

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających
na przygotowaniu i dostawie obiadów, śniadań i podwieczorków w każdy dzień roboczy szkoły (Zamawiającego) z wyłączeniem ferii zimowych, świątecznych i dni wolnych od nauki w szkole i przedszkolu w ilości około 190 obiadów tj. 115 obiadów - szkoła, 75 obiadów - przedszkole, dodatkowo maksymalnie 75 śniadań i podwieczorków dziennie. Łączna przewidywana liczba posiłków (obiadów) – 190 x liczba dni w okresie trwania umowy bez okresów w/w, tj. 115 obiadów x 175 dni żywieniowych = 20 125 obiadów ( szkoła), 75 obiadów x 230 dni żywieniowych = 17 250 ( przedszkole). Dodatkowo łączna przewidywana liczba śniadań i podwieczorków- 75 x liczba dni w okresie trwania umowy bez okresów w/w, tj. maksymalnie 75 x 230 dni żywieniowych = 17 250 posiłków.
3. Zamawiający przekaże Wykonawcy, po podpisaniu umowy, harmonogram roku szkolnego.
4. Opis przedmiotu zamówienia zgodnie z Wspólnym Słownikiem Zamówień (CPV):
a) 55524000-9 – usługi dostawy posiłków do szkół,
b) 55523100-3 – usługi w zakresie posiłków szkolnych,
c) 55321000-6 – usługi przygotowania posiłków.
5. Zamawiający zastrzega, iż liczba posiłków podana wyżej jest liczbą aktualną na dzień ogłoszenia o zamówieniu publicznym i w trakcie roku szkolnego może ulegać zmianie – zwiększeniu bądź zmniejszeniu. Ilość dostarczanych posiłków uzależniona będzie od informacji przekazywanej przez Zamawiającego w zależności od faktycznej ilości osób.
6. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu - na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Ogrodniczkach, ul. Zagórna 7, gorącego posiłku: obiadu składającego się z trzech dań, tj. zupy plus pieczywo, drugiego dania, trzecie – kompot, owoc lub drożdżówka/ciastko, oraz śniadań i podwieczorków w okresie od 06.09.2021 r. do 23.06.2022 r.( szkoła), od 01.09.2021 r. do 31.07.2022 r. ( przedszkole).
7. Wszystkie posiłki realizowane w ramach przedmiotowego postępowania muszą być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
8. Wykonawca zobowiązany będzie do bezwzględnego przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności.
9. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży w wieku od 3 do 15 lat.
10. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych posiłków w zależności od faktycznie zgłoszonego zapotrzebowania, a Wykonawcy nie będą przysługiwały z tego tytułu jakiekolwiek roszczenia w stosunku do Zamawiającego.
11. Ewentualne zmiany ilości zamawianych obiadów, śniadań i podwieczorków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 16.00 dnia poprzedzającego realizację zamówienia. Zgłoszenie będzie dokonywane telefonicznie przez osobę upoważnioną.
12. Dostawa posiłków będzie odbywać się począwszy od dnia 01 września 2021 r. (przedszkole) i od dnia 06 września 2021 r. (szkoła), w każdym tygodniu, od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć obiady i podwieczorki do stołówki szkolnej Zamawiającego zgodnie z zamówieniem do godz. 1030 danego dnia, a śniadanie do godz. 7 45.
13. W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy szkoły, dostawa obiadu może odbyć się o innej godzinie niż ustalona powyżej – po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą.
14. W przypadku zgłoszenia zapotrzebowania przez Zamawiającego na posiłki bezmleczne, wegetariańskie, lakto-wegetariańskie, Wykonawca przygotuje i dostarczy tego typu posiłki.
15. Wykonawca dostarczał będzie posiłki zgodnie ze składanymi Zamawiającemu i zaakceptowanymi przez Zamawiającego jadłospisami obejmującymi kolejne miesiące kalendarzowe.
16. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać, cyklicznie co miesiąc, projekt miesięcznego jadłospisu na co najmniej 7 dni roboczych przed dniem jego wprowadzenia. Jadłospis powinien zawierać podanie gramatury poszczególnych dań.
17. Do jadłospisu złożonego Zamawiającemu zgodnie z pkt 16 powyżej, Zamawiający, w terminie 3 dni roboczych od jego otrzymania, zgłasza zastrzeżenia albo zatwierdza jadłospis bez zastrzeżeń. W przypadku zgłoszenia zastrzeżeń do jadłospisu z uwagi na jego niezgodność z postanowieniami SWZ, Wykonawca na wezwanie Zamawiającego zobowiązany będzie do poprawienia jadłospisu zgodnie z uwagami Zamawiającego oraz dostarczenia poprawionego jadłospisu w terminie określonym przez Zamawiającego.
18. W przypadku, gdy w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w pkt 17 zdanie 2 powyżej, Wykonawca nie przedłoży jadłospisu lub przedłoży jadłospis niepoprawiony lub niepoprawiony zgodnie z uwagami Zamawiającego, Zamawiającemu będzie przysługiwało prawo do odstąpienia od umowy zawartej z Wykonawcą.
19. Uzgodniony i zaakceptowany przez Zamawiającego jadłospis Wykonawca dostarczać będzie Zamawiającemu w terminie do 3 dni przed jego wprowadzeniem.
20. Wykonawca nie może wprowadzać żadnych zmian do jadłospisu bez zgody Zamawiającego. Wszelkie ewentualne zmiany w jadłospisie muszą być zgłaszane
z wyprzedzeniem co najmniej 2 dni i zaakceptowane przez Zamawiającego. Zgłoszenie podpisane przez osobę upoważnioną powinno być dostarczone do siedziby Zamawiającego przez pracownika przywożącego posiłki.
21. Posiłki muszą spełniać następujące warunki:
Obiad:
1) pierwsze danie – zupa wraz z oddzielnie podawanym chlebem,
2) drugie danie:
a) winno być posiłkiem mięsnym 4 razy w tygodniu, a jeden dzień może to być danie rybne, urozmaiconym surówkami lub gotowanymi jarzynami lub jeden dzień w tygodniu drugie danie mogą stanowić np. naleśniki, krokiety, pierogi itp.,
b) do mięsa powinny być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron,
c) wyklucza się podawanie następujących dań: wątróbka, kaszanka, parówki, jajka gotowane, śledź;
3) trzecie danie – kompot;
deser: minimum raz w tygodniu, naprzemiennie owoc, jogurt owocowy, sok, mus owocowy, mus owocowo-warzywny, ciasteczka zbożowe, drożdżówka;
Śniadanie:
- zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne ( pojemność 250 ml), kanapki: z pieczywa różnorodnego tzn. pszennego, razowego, orkiszowego, żytniego nie mniej niż 40g (bułka lub chleb) z dodatkiem masła nie mniej niż 5g, wędliny nie mniej niż 20g, sera żółtego 20g, sera białego nie mniej niż 30g, jajka gotowanego nie mniej niż 50 g, pasty rybne 50 g, past mięsnych lub/i warzywnych nie mniej niż 30 g, pasty jajecznej ze szczypiorkiem 50 g, dżemu 20 g, miodu pszczelego naturalnego nie mniej niż 15 g, twarożek biały z rzodkiewką 50 g, warzywa nie mniej niż 20 g, jajecznica na maśle 50 g, świeży owoc/warzywo. Herbatka owocowo-ziołowa, herbata owocowa, herbata
z cytryną, kakao, kawa zbożowa, sok naturalny, nie mniej niż 200 ml.
Podwieczorek (trzy produkty):
- świeży owoc, warzywo, ciasto własnego wyrobu, ryż z owocami 150 g, kisiel 250 ml, budyń 250 ml, galaretka nie mniej niż 150 g, sałatka warzywna/owocowa 250 ml, ciasteczka pełnoziarniste 50 g, koktajle 100 ml , jabłka w cieście naleśnikowym 80 g, gofry nie mniej niż 50 g, , ciasteczka maślane 50 g, babeczki 60 g, racuchy, jogurt 150 g, serek waniliowy 150 g, naleśniki 120 g, chałka drożdżowa 40 g, makaron z musem owocowym 100/50 g, flipsy kukurydziane 20 g, biszkopty 50 g, bułeczka z serem białym 50 g, bułeczka orkiszowa 30 g, kanapki, wafle lekkie 30 g, wafle ryżowe 20 g, twarożek śmietankowy ze szczypiorem 50 g, bułeczka mleczno-maślana 50 g, owoce suszone, orzechy (bez dodatku soli i cukru), . Woda mineralna niegazowana, sok owocowy, kawa zbożowa na mleku, kompot, mleko, kakao 250 ml/dziecko.
22. Posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez użycia produktów typu instant.
23. Wyklucza się możliwość wykorzystywania produktów zawierających mięso oddzielane mechanicznie (MOM) np.: parówki, mortadele.
24. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
1) drugie danie: gramatura łączna min. 350 g,
2) zupa: ilość łączna minimum 250 ml plus pieczywo minimum ok. 30g;
3) kompot, kisiel, owoc lub drożdżówka/ciastko: ilość minimum 200 ml / 1 sztuka;
25. Waga składowych drugiego dania powinna kształtować się następująco:
1) sztuka mięsa lub ryby – 100 g;
2) ziemniaki, kasza, ryż lub makaron – 130 g;
3) surówki lub jarzyny – 120 g;
4) pierogi, naleśniki, krokiety itp. – min. 200 g, plus dodatki stanowić mogą 100 g.
26. Jadłospis powinien być urozmaicony. Rodzaj potrawy nie może powtarzać się częściej niż raz na dwa tygodnie (różnorodność jest jednym z kryteriów oceny ofert).
27. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.
28. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone.
29. Do przygotowania posiłku wymagane jest stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, różnego rodzaju kasz.
30. Posiłki powinny być estetycznie zapakowane.
31. Wykonawca po zawarciu umowy poinformuje Zamawiającego o pochodzeniu produktów wykorzystywanych do sporządzania posiłków w szczególności mięsa i drobiu. Każda zmiana firmy zaopatrującej w produkty służące do przygotowania potraw powinna być zgłoszona Zamawiającemu. Wykonawca przekazuje Zamawiającemu informacje o pochodzeniu produktów wykorzystywanych do sporządzania posiłków także w przypadku każdej zmiany dostawcy.

ZSP.260.1.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55523100, 55524000
forma zapytanie ofertowe
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10373783 2024-04-02
godz. 23:00
Łódzkie Przedmiotem niniejszego zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków do miejsca zamieszkania. Usługa świadczona będzie dla 82 Uczestników/-czek Projektu, w ich miejscu ...
10345472 2024-04-03
godz. 12:00
Mazowieckie Szanowni Państwo, zapraszam do wzięcia udziału w postępowaniu na wyłonienie dostawcy posiłków profilaktycznych dla pracowników Terminala Paliw w Sokółce. Wszystkie wymagania są op...
10377927 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świętokrzyskim Powstaje w kontekście pro...
10377926 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10377932 2024-04-04
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10376679 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem – Nidzie wraz z prawem opcji Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych oraz ...
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10375370 2024-04-05
godz. 11:30
Małopolskie Zamówienie wyżywienia dla pracowników, emerytów/rencistów MPK S.A. wraz z uprawnionymi członkami rodzin przebywających na wczasach w zakładowym ośrodku wczasowym DW Patrycja w Zakop...
10305937 2024-04-15
godz. 14:00
Mazowieckie Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego Gajda – Med Sp. z o.o Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodobowego żywie...
10315267 2024-04-16
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie codziennej, kompleksowej usługi w zakresie przygotowania całodziennych posiłków przy uwzględnieniu diet dla pacjentów SP ZOZ MSWiA w Kielcach, im. Św. Jana Pawła II wraz...