Zlecenie 7569869 - „ Świadczenie usług cateringowych polegających na...

   
Zamówienie 7569869 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-07-03
przedmiot zlecenia
„ Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do żłobka w Rząsce na ul. Suchej 44” w ramach projektu RPMP.08
.05.00-12-0117/19 pn. „Radosne nutki” w Zabierzowie’’

Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Rząsce na ul. Suchej 44 dla 50 dzieci w wieku 0 – 3 lat
w okresie od 01.10.2020 do 30.03.2021 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi
Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki:
- śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek. Cel zamówienia Dostawa dla 50 dzieci w wieku 0-3 lata 4 posiłków:
- śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek w okresie od 01.10.2020 do 30.03.2021 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi w celu zapewnienia całodziennego wyżywienia dzieciom przebywającym w żłobku w Rząsce na ul. Suchej 44 w ramach projektu „Radosne Nutki w Zabierzowie”. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Rząsce na ul. Suchej 44 dla 50 dzieci w wieku 0 – 3 lat.
W okresie od 01.10.2020 do 30.03.2021 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki:
- śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek.
Maksymalna liczba planowanych posiłków nie przekroczy 4020 jednak w przypadku przedłużenia realizacji projektu lub wyższej frekwencji liczba ta może się zwiększyć do 33% wyjściowej ilości/wartości dostarczanych posiłków.
Zamówienie obejmuje także odbiór resztek po posiłku.
Jadłospis powinien być urozmaicony, a posiłki muszą zawierać produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze.
Sposób żywienia dzieci powinien uwzględniać produkty ze wszystkich grup piramidy zdrowia.
Wszystkie produkty używane do produkcji posiłków powinny spełniać wymogi
zawarte w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w
sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i
młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać
środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
w tych jednostkach.
Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia ( art.22 Ustawy z dnia 4.02.2011 o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. z 2018 r poz.603 z późn.zm).
Aktualne normy żywienia zawarte są w opracowaniu pt. „Normy żywienia dla populacji polskiej – nowelizacja”, pod red. naukową prof. dr hab. med. Mirosława Jarosza (IŻŻ 2012).
Przedmiot zamówienia powinien być zgodny z zapisami zapytania ofertowego.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10320147 2024-03-28
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw całodziennego żywienia dla pacjentów Specjalistycznego Szpitala Miejskiego im. Mikołaja Kopernika w Toruniu 1) Przedmiotem zamówie...
10325222 2024-04-02
godz. 10:00
Podkarpackie Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w ramach działań promocyjnych PPN-...
10377926 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10396479 2024-04-15
godz. 08:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10431347 2024-04-19
godz. 10:00
Śląskie Dostawy posiłków dla Pacjentów Oddziału Dziennego Psychiatryczno Rehabilitacyjnego dla dzieci i młodzieży
10448397 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...
10479084 2024-04-25
godz. 10:00
Mazowieckie posiłki profilaktyczne w formie kuponów żywieniowych
10473228 2024-04-29
godz. 09:00
Łódzkie FO-Z/ŁIT/8/2024/Z Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10478234 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 55 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 09.10.2024 do 17.10.2024 r. w Krynicy-Zdrój, województwo małop...
10478228 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 40 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 11.09.2024 do 19.09.2024 r. w Jastrzębiej Górze, województwo p...