Zlecenie 7569869 - „ Świadczenie usług cateringowych polegających na...
(zakończone) | Zamówienie 7569869|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-07-03 |
przedmiot zlecenia | „ Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do żłobka w Rząsce na ul. Suchej 44” w ramach projektu RPMP.08 .05.00-12-0117/19 pn. „Radosne nutki” w Zabierzowie’’ Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Rząsce na ul. Suchej 44 dla 50 dzieci w wieku 0 – 3 lat w okresie od 01.10.2020 do 30.03.2021 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki: - śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek. Cel zamówienia Dostawa dla 50 dzieci w wieku 0-3 lata 4 posiłków: - śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek w okresie od 01.10.2020 do 30.03.2021 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi w celu zapewnienia całodziennego wyżywienia dzieciom przebywającym w żłobku w Rząsce na ul. Suchej 44 w ramach projektu „Radosne Nutki w Zabierzowie”. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Rząsce na ul. Suchej 44 dla 50 dzieci w wieku 0 – 3 lat. W okresie od 01.10.2020 do 30.03.2021 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki: - śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek. Maksymalna liczba planowanych posiłków nie przekroczy 4020 jednak w przypadku przedłużenia realizacji projektu lub wyższej frekwencji liczba ta może się zwiększyć do 33% wyjściowej ilości/wartości dostarczanych posiłków. Zamówienie obejmuje także odbiór resztek po posiłku. Jadłospis powinien być urozmaicony, a posiłki muszą zawierać produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze. Sposób żywienia dzieci powinien uwzględniać produkty ze wszystkich grup piramidy zdrowia. Wszystkie produkty używane do produkcji posiłków powinny spełniać wymogi zawarte w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia ( art.22 Ustawy z dnia 4.02.2011 o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. z 2018 r poz.603 z późn.zm). Aktualne normy żywienia zawarte są w opracowaniu pt. „Normy żywienia dla populacji polskiej – nowelizacja”, pod red. naukową prof. dr hab. med. Mirosława Jarosza (IŻŻ 2012). Przedmiot zamówienia powinien być zgodny z zapisami zapytania ofertowego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |