Zlecenie 7491205 - Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie...

   
Zamówienie 7491205 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-05-20
przedmiot zlecenia
Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków dla żłobka: „Kubusiowy ogród” w Miechowie” w ramach projektu nr
RPMP.08.05.00-12-0116/19 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020 pn. „Kubusiowy ogród w Gorlicach i Miechowie”.

Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Miechowie na os. Sikorskiego 13 dla 25 dzieci w wieku 0 – 3 lat.
W okresie od 01.06.2020 do 31.07.2020 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki:
- śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek.
Maksymalna liczba planowanych posiłków nie przekroczy 1375 jednak w przypadku przedłużenia realizacji projektu liczba ta może się zwiększyć do 50% wyjściowej ilości/wartości dostarczanych posiłków.
Zamówienie obejmuje także odbiór resztek po posiłku. Cel zamówienia Usługa dostawy posiłków do żłobka „Kubusiowy ogród” w Miechowie zlokalizowanego na os. Sikorskiego 13, 32-200 Miechów dla 25 dzieci w wieku 0 – 3 lat w okresie od 01.06.2020 do 31.07.2020 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki:
- śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Miechowie dla 25 dzieci w wieku 0 – 3 lat.
W okresie od 01.06.2020 do 31.07.2020 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki:
Maksymalna liczba planowanych posiłków nie przekroczy 1375 jednak w przypadku przedłużenia realizacji projektu liczba ta może się zwiększyć do 50% wyjściowej ilości/wartości dostarczanych posiłków.
Zamówienie obejmuje także odbiór resztek po posiłku.
Sposób żywienia dzieci powinien uwzględniać produkty ze wszystkich grup piramidy zdrowia, czyli każdego dnia powinny być podawane:

A) warzywa lub owoce w każdym posiłku:
- 2-3 porcje warzyw
- 1-2 porcje owoców
B) 3-4 porcje produktów zbożowych pełnoziarnistych takich jak: chleb, zboża, ryż, makaron,
C) co najmniej 2 porcje mleka lub produktów mlecznych,
D) 1-2 porcje: mięsa, lub drobiu, lub ryb, lub jaj, nasiona roślin strączkowych
E) Najmniej w diecie powinno znajdować się tłuszczów, olei oraz słodyczy.
F) Zupy, sosy oraz potrawy muszą być sporządzane z naturalnych składników,
bez użycia soli, koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z
naturalnych składników, ale bez obecności glutaminianu sodu. Przyprawiane
ziołami.
G) Od poniedziałku do piątku powinna być podawana nie więcej niż jedna
porcja potrawy smażonej, przy czym do smażenia musi być używany olej
roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i
zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%;
H) Dostarczone napoje, kompot, herbatki, muszą zawierać nie więcej niż 5
g cukrów w 200 ml produktu gotowego do spożycia;
I) Co najmniej raz w tygodniu powinna być podawana porcja ryby.
J) Do smarowania pieczywa powinno być wyłącznie masło 82% tłuszczu.
K) Jogurty sporządzane powinny być na bazie jogurtu naturalnego i owoców
L) ciasto podawane na podwieczorki powinno być domowego wypieku lub
spełniające wymogi dotyczące zawartości cukru i tłuszczu na 100g produktu
oraz w składzie nie może być dodatków uważanych za szkodliwe (np. olej
palmowy, syrop glukozowo-fruktozowy)

Wszystkie produkty używane do produkcji posiłków powinny spełniać wymogi
zawarte w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w
sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i
młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać
środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
w tych jednostkach.
Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia ( art.22 Ustawy z dnia 4.02.2011 o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. z 2018 r poz.603 z późn.zm).
Aktualne normy żywienia zawarte są w opracowaniu pt. „Normy żywienia dla populacji polskiej – nowelizacja”, pod red. naukową prof. dr hab. med. Mirosława Jarosza (IŻŻ 2012).
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Zapytaniu ofertowym nr 13/ŻGM/2019
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10291641 2024-04-04
godz. 12:00
Małopolskie Świadczenie usług polegających na zapewnieniu całodziennego żywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Zakopanem 1. Przedmiotem zamówienia jest wybór wykonawcy, który będzie ś...
10365836 2024-04-09
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa przygotowania i dostarczania posiłków 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla policjantów biorących udział w zabezpieczeniach porzą...
10399963 2024-04-11
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...
10397890 2024-04-12
godz. 09:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior+ w roku 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników...
10450834 2024-04-18
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Usługa przygotowania posiłków wraz z dowozem do Ośrodka Kuratorskiego nr 1 przy Sądzie Rejonowym Szczecin-Prawobrzeże i Zachód w Szczecinie
10442540 2024-04-23
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 4 we Wrocławiu, z siedz...
10450062 2024-04-26
godz. 09:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresi...
10445652 2024-04-26
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji Studenckie Onko-Forum. Przedmiotem zamówienia jest:Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji Studenckie Onko-Forum w dniac...
10380426 2024-04-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala oraz posiłków regeneracyjnych dla personelu szpi...
10428682 2024-05-10
godz. 09:30
Zachodniopomorskie Usługa żywienia systemem zleconym 1. Żywienie realizowane będzie przez 20 dni w systemie ciągłym w dni robocze i ustawowo wolne od pracy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejs...