Zlecenie 7491007 - Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie...
(zakończone) | Zamówienie 7491007|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-05-20 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków dla żłobka: „Kubusiowy ogród” w Gorlicach w ramach projektu nr R PMP.08.05.00-12-0116/19 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020 pt. „Kubusiowy ogród w Gorlicach i Miechowie”. Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Gorlicach. „Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do żłobka „Kubusiowy ogród” w Gorlicach” ul. Słoneczna 2, 38-300 Gorlice Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Gorlicach dla 25 dzieci w wieku 0 – 3 lat. W okresie od 01.06.2020 do 31.07.2020 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki: - śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek. Maksymalna liczba planowanych posiłków nie przekroczy 1375 jednak w przypadku przedłużenia realizacji projektu liczba ta może się zwiększyć do 50% wyjściowej ilości/wartości dostarczanych posiłków. Zamówienie obejmuje także odbiór resztek po posiłku. Cel zamówienia Usługa dostawy posiłków do żłobka w Gorlicach „Kubusiowy ogród” w Gorlicach” ul. Słoneczna 2, 38-300 Gorlice dla 25 dzieci w wieku 0 – 3 lat w okresie od 01.06.2020 do 31.07.2020 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki: - śniadanie, drugie śniadania, dwudaniowy obiad wraz z kompotem z owoców oraz podwieczorek. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do żłobka w Gorlicach dla 25 dzieci w wieku 0 – 3 lat. W okresie od 01.06.2020 do 31.07.2020 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi Wykonawca dostarczać będzie 4 posiłki: Maksymalna liczba planowanych posiłków nie przekroczy 1375 jednak w przypadku przedłużenia realizacji projektu liczba ta może się zwiększyć do 50% wyjściowej ilości/wartości dostarczanych posiłków. Zamówienie obejmuje także odbiór resztek po posiłku. Sposób żywienia dzieci powinien uwzględniać produkty ze wszystkich grup piramidy zdrowia, czyli każdego dnia powinny być podawane: A) warzywa lub owoce w każdym posiłku: - 2-3 porcje warzyw - 1-2 porcje owoców B) 3-4 porcje produktów zbożowych pełnoziarnistych takich jak: chleb, zboża, ryż, makaron, C) co najmniej 2 porcje mleka lub produktów mlecznych, D) 1-2 porcje: mięsa, lub drobiu, lub ryb, lub jaj, nasiona roślin strączkowych E) Najmniej w diecie powinno znajdować się tłuszczów, olei oraz słodyczy. F) Zupy, sosy oraz potrawy muszą być sporządzane z naturalnych składników, bez użycia soli, koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników, ale bez obecności glutaminianu sodu. Przyprawiane ziołami. G) Od poniedziałku do piątku powinna być podawana nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej, przy czym do smażenia musi być używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%; H) Dostarczone napoje, kompot, herbatki, muszą zawierać nie więcej niż 5 g cukrów w 200 ml produktu gotowego do spożycia; I) Co najmniej raz w tygodniu powinna być podawana porcja ryby. J) Do smarowania pieczywa powinno być wyłącznie masło 82% tłuszczu. K) Jogurty sporządzane powinny być na bazie jogurtu naturalnego i owoców L) ciasto podawane na podwieczorki powinno być domowego wypieku lub spełniające wymogi dotyczące zawartości cukru i tłuszczu na 100g produktu oraz w składzie nie może być dodatków uważanych za szkodliwe (np. olej palmowy, syrop glukozowo-fruktozowy) Wszystkie produkty używane do produkcji posiłków powinny spełniać wymogi zawarte w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia ( art.22 Ustawy z dnia 4.02.2011 o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. z 2018 r poz.603 z późn.zm). Aktualne normy żywienia zawarte są w opracowaniu pt. „Normy żywienia dla populacji polskiej – nowelizacja”, pod red. naukową prof. dr hab. med. Mirosława Jarosza (IŻŻ 2012). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Zapytaniu ofertowym nr 12/ŻGM/2019 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |