Zlecenie 7615689 - „Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych w...
(zakończone) | Zamówienie 7615689|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-07-29 |
przedmiot zlecenia | „Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych w ośrodku wsparcia Aktywny Senior - w ramach projektu Aktywny Senior” o numerze RPMP.09.02.03-12-0476/17 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu dla podopiecznych w ośrodku wsparcia Aktywny Senior w formie jednego dwudaniowego obiadu, we wszystkie dni pracujące ośrodka w godzinach 12.00-13.00 w ramach projektu „Aktywny Senior” Kody CPV 55521200-0 – usługi dowożenia posiłków 55523000-2 – usługi zaprowiantowania innych przedsiębiorstw i instytucji 2. Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego, dla ok. 30 osób dorosłych w jednym dniu. 3. Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych produktów, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r., poz. 1252 t.j. z późn. zm), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. 4. Posiłki będą dostarczane do ośrodka wsparcia w miejscowości Marchocice 13 gmina Racławice raz dziennie w godzinach 12.00 -13.00. 5. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę. 6. Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyków Wykonawcy z uwzględnieniem następujących warunków: a) wśród osób, dla których przygotowywane będą posiłki mogą znajdować się osoby chore na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osoby ze schorzeniami jelit, wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób, z uwzględnieniem punktu 6 poniżej, b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant, c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać, d) posiłki powinny uwzględniać dzienne zapotrzebowanie energetyczne osoby dorosłej w ten sposób, że posiłek powinien mieć wartość kaloryczną 450-700 kcal, e) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadele, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka, f) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (nie więcej niż 2%), g) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku obiadu wchodzi ryba i minimum jeden raz w tygodniu inne mięso, h) obiad składa się każdorazowo z zupy i drugiego dania, 7. Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedzającego dzień dostawy posiłków będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu. 9. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb osób starszych, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit). 10. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi. 11. Niniejsze zadanie realizowane w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, współfinansowane z Europejskiego Funduszu Społecznego, 9 Oś priorytetowa Włączenie społeczne, Działanie 9.2 Usługi społeczne i zdrowotne, Poddziałanie 9.2.3 Usługi opiekuńcze oraz interwencja kryzysowa -SPR 12. Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia. 13. Podana w pkt 2 liczba osób korzystających z usługi cateringu jest liczbą przewidywaną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby osób. Cel zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu dla podopiecznych w ośrodku wsparcia Aktywny Senior w formie jednego dwudaniowego obiadu, we wszystkie dni pracujące ośrodka w godzinach 12.00-13.00 w ramach projektu „Aktywny Senior” Przedmiot zamówienia 2. Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco, w ilości ustalonej każdorazowo przez Zamawiającego, dla ok. 30 osób dorosłych w jednym dniu. 3. Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych produktów, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r., poz. 1252 t.j. z późn. zm), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. 4. Posiłki będą dostarczane do ośrodka wsparcia w miejscowości Marchocice 13 gmina Racławice raz dziennie w godzinach 12.00 -13.00. 5. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę. 6. Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyków Wykonawcy z uwzględnieniem następujących warunków: a) wśród osób, dla których przygotowywane będą posiłki mogą znajdować się osoby chore na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osoby ze schorzeniami jelit, wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób, z uwzględnieniem punktu 6 poniżej, b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant, c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać, d) posiłki powinny uwzględniać dzienne zapotrzebowanie energetyczne osoby dorosłej w ten sposób, że posiłek powinien mieć wartość kaloryczną 450-700 kcal, e) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadele, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka, f) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (nie więcej niż 2%), g) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku obiadu wchodzi ryba i minimum jeden raz w tygodniu inne mięso, h) obiad składa się każdorazowo z zupy i drugiego dania, 7. Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedzającego dzień dostawy posiłków będzie informował o konkretnej ilości posiłków, w tym dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit). Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu. 9. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb osób starszych, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego (chorych na cukrzycę, schorzenia wątroby i zaburzenia lipidowe, a także osób ze schorzeniami jelit). 10. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi. 11. Niniejsze zadanie realizowane w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, współfinansowane z Europejskiego Funduszu Społecznego, 9 Oś priorytetowa Włączenie społeczne, Działanie 9.2 Usługi społeczne i zdrowotne, Poddziałanie 9.2.3 Usługi opiekuńcze oraz interwencja kryzysowa -SPR 12. Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia. 13. Podana w pkt 2 liczba osób korzystających z usługi cateringu jest liczbą przewidywaną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby osób. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55521200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |