Zlecenie - Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych DDP...

   
Zamówienie 6183603 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2018-07-13
przedmiot zlecenia
Świadczenie usług cateringowych dla podopiecznych DDP Arkadia w Krzelowie.

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateri
ngowych na rzecz DDP ARKADIA w Krzelowie.
Usługa świadczona będzie pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku oprócz dni ustawowo wolnych od pracy i dni świątecznych – według harmonogramu funkcjonowania Dziennego Domu Pomocy „ARKADIA”.
Ilość i rodzaj posiłków: 3 posiłki/dziennie (śniadanie w godzinach: 08:00-09:30, obiad dwudaniowy w godzinach: 12:00-13:30, podwieczorek w godzinach: 14:30-15:00).
Okres realizacji usługi: 01.09.2018-31.05.2020.
Ilość dni w projekcie: 425.
Ilość osób: 30.
Wyżywienie odpowiednio przygotowane do potrzeb osób starszych, które ze względu na schorzenia organizmu wymagają stosowania diety.
Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco,
z uwzględnieniem wskazań Zamawiającego dla 30 podopiecznych - ze świeżych produktów, wysokiej jakości, w uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r., poz. 149), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia.
Posiłki będą dostarczane przynajmniej dwa razy dziennie.
Za podanie posiłków osobom korzystającym z DDP Arkadia odpowiedzialny jest Zamawiający.
Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę.
Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyka Wykonawcy i uwzględniać będzie następujące warunki:
a) wśród osób, dla których przygotowywane są posiłki mogą znajdować się osoby chore na alergie, cukrzycę, otyłość, schorzenia jelit itp., wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób,
b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant,
c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać,
d) posiłki powinny uwzględniać odpowiednie zapotrzebowanie energetyczne
e) w minimum 1 posiłku dziennie powinny znaleźć się produkty zbożowe pełnoziarniste (różne rodzaje kasz, makaronu, ryżu, pieczywa),
f) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadeli, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka,
g) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (2%),
h) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku ciepłego wchodzi ryba, i jeden raz w tygodniu inne mięso,
i) obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania,
j) raz dziennie należy uwzględnić w jadłospisie świeży owoc lub warzywo.
Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej liczbie posiłków dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych. Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu.
Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb podopiecznych DDP Arkadia, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi.
Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia.

Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany terminów wykonania usługi, w szczególności przesunięcia terminu rozpoczęcia wykonania usługi

Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa wzór umowy. Cel zamówienia Celem zamówienia jest wybór wykonawcy usług cateringowych dla podopiecznych DDP Arkadia w Krzelowie. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na rzecz DDP ARKADIA w Krzelowie.
Usługa świadczona będzie pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku oprócz dni ustawowo wolnych od pracy i dni świątecznych – według harmonogramu funkcjonowania Dziennego Domu Pomocy „ARKADIA”.
Ilość i rodzaj posiłków: 3 posiłki/dziennie (śniadanie w godzinach: 08:00-09:30, obiad dwudaniowy w godzinach: 12:00-13:30, podwieczorek w godzinach: 14:30-15:00).
Ilość dni w projekcie: 425.Ilość osób: 30.
Wyżywienie odpowiednio przygotowane do potrzeb osób starszych, które ze względu na schorzenia organizmu wymagają stosowania diety.
Usługa obejmuje przygotowywanie zestawów cateringowych codziennie na bieżąco,
z uwzględnieniem wskazań Zamawiającego dla 30 podopiecznych - ze świeżych produktów, wysokiej jakości, w uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2008 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r., poz. 149), rozporządzeń wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach, z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP, zasad żywienia i dietetyki stosowanej, opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia.
Posiłki będą dostarczane przynajmniej dwa razy dziennie.
Za podanie posiłków osobom korzystającym z DDP Arkadia odpowiedzialny jest Zamawiający.
Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę.
Posiłki będą przygotowane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez dietetyka Wykonawcy i uwzględniać będzie następujące warunki:
a) wśród osób, dla których przygotowywane są posiłki mogą znajdować się osoby chore na alergie, cukrzycę, otyłość, schorzenia jelit itp., wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób,
b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko-mrożonych, produktów instant,
c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać,
d) posiłki powinny uwzględniać odpowiednie zapotrzebowanie energetyczne
e) w minimum 1 posiłku dziennie powinny znaleźć się produkty zbożowe pełnoziarniste (różne rodzaje kasz, makaronu, ryżu, pieczywa),
f) nie należy stosować wędlin tłustych, np. mielonki i mortadeli, parówek, pasztetu, pasztetowej. Zaleca się stosowanie wędlin chudych, np. polędwica, szynka,
g) mleko i jego przetwory powinny być o obniżonej zawartości tłuszczu (2%),
h) przynajmniej raz w tygodniu w skład posiłku ciepłego wchodzi ryba, i jeden raz w tygodniu inne mięso,
i) obiad składa się każdorazowo z zupy i II dania,
j) raz dziennie należy uwzględnić w jadłospisie świeży owoc lub warzywo.
Zamawiający każdorazowo, najpóźniej do godziny 10:00, dnia poprzedniego będzie informował o konkretnej liczbie posiłków dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych. Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem, umożliwiających łatwe porcjowanie posiłków na miejscu.
Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godziny 12.00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez dietetyka Wykonawcy i dostosowany do potrzeb podopiecznych DDP Arkadia, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego.
Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonywane przez siebie i podwykonawców usługi.
Przedmiot zamówienia obejmuje wszystkie czynności mające na celu prawidłowe wykonanie przedmiotu zamówienia.

Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany terminów wykonania usługi, w szczególności przesunięcia terminu rozpoczęcia wykonania usługi

Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa wzór umowy.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55521200, 55523000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji świętokrzyskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora świętokrzyskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10381426 2024-04-05
godz. 10:30
Śląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych realizowanych na potrzeby premier spektakli i innych wydarzeń organizowanych lub współorganizowanych przez Teatr Śląski im...
10406058 2024-04-16
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie SZPiFP-30-24 -Usługa cateringowa na szkolenia (w zakresie przyrządzania i podawania posiłków dla osób biorących udział w szkoleniach) Usługa cateringowa (zgodnie z Załącznikiem nr...
10415226 2024-04-16
godz. 10:00
Śląskie Kompleksowa usługa cateringowa podczas Katowickiego Festiwalu Biegowego świadczona na rzecz AWF Katowice
10429302 2024-04-19
godz. 12:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Centrum Spotkania Kultur w Lublinie (zadania nierozstrzygnięte) Część 1: ZADANIE 1 Usługa gas...
10417208 2024-04-22
godz. 09:00
Śląskie ŚWIADCZENIE USŁUG DLA UCZESTNIKÓW DEMONSTRACJI Z ZAKRESU NOWOCZESNYCH TECHNOLOGII CHOWU I HODOWLI BYDŁA RAS MIĘSNYCH W RAMACH DZIAŁANIA „TRANSFER WIEDZY I DZIAŁALNOŚĆ INFORMACYJNA...
10431848 2024-04-22
godz. 10:00
Małopolskie Usługi cateringowe na potrzeby organizacji wydarzeń w Uniwersytecie Ignatianum w Krakowie” – 2 części Część 1: Świadczenie usług cateringowych dla 70 osób, na potrzeby organiz...
10452465 2024-04-25
godz. 23:59
Dolnośląskie 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki,...
10458300 2024-04-26
godz. 09:00
Lubuskie Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów dla uczestników polsko-niemieckiego projektu pn. Zaufanie dzięki językowi dofinansowanego z Programu Współpracy INTERREG VI A BB-PL 2021-202...
10441040 2024-04-26
godz. 10:00
Podkarpackie Zapewnienie cateringu dla uczestników wydarzeń tj. warsztatów/szkoleń w ramach projektu: „ROWES – wzmocnienie sektora ES w subregionie I”. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie...
10465654 2024-04-29
godz. 09:00
Zachodniopomorskie Usługa zapewnienia wyżywienia oraz sal szkoleniowych na potrzeby przeprowadzenia 30 jednodniowych szkoleń organizowanych przez ZODR w Barzkowicach na terenie woj. zachodniopom. "Prawo wod...