Zlecenie 7397129 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci...

   
Zamówienie 7397129 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-03-23
przedmiot zlecenia
Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do żłobka

Przedmiotem zamówienia jest zapewnianie (przygotowywanie i
dostarczanie) całodziennego wyżywienia składającego się co najmniej z trzech posiłków wraz z napojami bez ograniczeń dla maksymalnie 44 dzieci w wieku od 20 tygodni do 3 lat uczęszczających do żłobka położonego w Gnieźnie przy ul. Artyleryjskiej 1. Cel zamówienia W związku z realizacją projektu Szczęśliwi rodzice – szczęśliwe dzieci, nr wniosku o dofinansowanie: RPWP.06.04.01-30-0038/19, zwanego dalej Projektem, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 6.4 Wsparcie aktywności zawodowej osób wyłączonych z rynku pracy z powodu opieki nad małymi dziećmi, Poddziałania 6.4.1 Wsparcie aktywności zawodowej osób wyłączonych z rynku pracy z powodu opieki nad małymi dziećmi, Projektodawca, zwany dalej Zamawiającym, zaprasza do złożenia oferty w zakresie świadczenia usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do żłobka.

Niniejsze zapytanie ofertowe upublicznione jest w celu udzielenia zamówienia w ramach w/w Projektu Przedmiot zamówienia Nazwa i kod określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV):
CPV: 55321000-6 – Usługi przygotowywania posiłków,
CPV: 55322000-3 – Usługi gotowania posiłków,
CPV: 55520000-1 – Usługi dostarczania posiłków.
Przedmiotem zamówienia jest zapewnianie (przygotowywanie i dostarczanie) całodziennego wyżywienia składającego się co najmniej z trzech posiłków wraz z napojami bez ograniczeń dla maksymalnie 44 dzieci w wieku od 20 tygodni do 3 lat uczęszczających do żłobka położonego w Gnieźnie przy ul. Artyleryjskiej 1.
Usługa dotyczyć będzie maksymalnie 44 dzieci, przy czym jest to liczba maksymalna – rzeczywista liczba posiłków do dostarczenia zależeć będzie od faktycznej frekwencji dzieci.

Rzeczywista liczba posiłków do dostarczenia w danym dniu wynikać będzie z zapotrzebowania zgłaszanego przez Zamawiającego każdego dnia do godziny 8:30 – Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia w danym dniu posiłków w liczbie zgodnej ze zgłoszonym zapotrzebowaniem.
Wynagrodzenie z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia obliczane będzie na podstawie rzeczywistej liczby dostarczonych posiłków zależnej od faktycznej frekwencji dzieci w danym dniu oraz na cenie brutto jednodniowego wyżywienia dla 1 dziecka.
Posiłki dostarczane przez Wykonawcę będą zgodne z zaproponowanym przez Wykonawcę oraz zaakceptowanym przez Zamawiającego jadłospisem.
Projekt jadłospisu, zawierający co najmniej opis (składniki) oraz informacje na temat kaloryczności posiłków będzie układany przez osobę ze strony Wykonawcy posiadającą uprawnienia dietetyka na okres nie krótszy niż 1 tydzień roboczy i będzie przedstawiany Zamawiającemu do zaakceptowania nie później niż na 1 dzień roboczy przed okresem jego obowiązywania (za wyjątkiem pierwszego tygodnia roboczego realizacji zamówienia kiedy to projekt jadłospisu do zaakceptowania przez Zamawiającego może być przedstawiony nie później niż na 1 dzień kalendarzowy przed okresem jego obowiązywania). Projekt jadłospisu powinien uwzględniać wszelkie alergie, nietolerancje, potrzeby specjalne lub inne diety indywidualne zgłoszone uprzednio Wykonawcy przez Zamawiającego lub bezpośrednio przez rodziców lub opiekunów dzieci. Wszelkie zmiany w projekcie jadłospisu sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy, o ile nie będzie to sprzeczne z innymi obowiązkami Wykonawcy wynikającymi z niniejszego zamówienia.
Posiłki dostarczane przez Wykonawcę powinny spełniać następujące wymogi jakościowe i ilościowe:
- potrawy powinny być urozmaicone, a rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu;
- konsystencja potraw powinna być odpowiednia do wieku dzieci;
- w jadłospisie uwzględnione będą indywidualne diety dzieci
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców/składników wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;
w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone; do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;
potrawy nie powinny być przygotowane z półproduktów ani produktów typu instant;
potrawy powinny spełniać standardy zdrowego żywienia oraz stanowić podstawę kształtowania pozytywnych nawyków żywieniowych, w tym profilaktyki otyłości;
do każdego posiłku zapewniane są napoje (woda, kompot, sok naturalny lub herbatka owocowa, herbata miętowa);
potrawy i produkty muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3;
potrawy i produkty powinny spełniać i być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i normami, w tym przepisami sanitarno-epidemiologicznymi, normami żywienia dzieci, w tym z uwzględnieniem norm dla danej grupy wiekowej oraz norm żywieniowych Instytutu Żywności i Żywienia.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10319684 2024-03-28
godz. 10:00
Łódzkie ZPIZ/PN/US/7/2024 Świadczenie usług gastronomicznych wraz z dystrybucją posiłków na poszczególne oddziały Spec. Psych. ZOZ w Łodzi. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA:
10377927 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świętokrzyskim Powstaje w kontekście pro...
10399963 2024-04-11
godz. 23:59
Śląskie Zapytanie ofertowe na usługi cateringowe dla projektu OWES obszaru południowego realizowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego 2021-2027współfinansowanego ze środk...
10399819 2024-04-12
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usługi żywienia na rzecz Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Rypinie ZP/TP -2/2024
10305937 2024-04-15
godz. 14:00
Mazowieckie Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego Gajda – Med Sp. z o.o Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodobowego żywie...
10406060 2024-04-16
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 06/TP/DZP/2024
10415695 2024-04-17
godz. 07:30
Mazowieckie Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania). Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych polegających na zapewnieniu zestawów śniadaniowych ...
10434105 2024-04-22
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie kompleksowej usługi całodniowego żywienia pacjentów Narodoweg...
10448075 2024-04-24
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 51 „KOLOROWY POCZĄTEK” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu n...
10457689 2024-04-30
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa cateringowa w wersji wegetariańskiej na NuclearDay w dniu 6 czerwca 2024 dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej - dalej za opz MELBDZ.261.2...