Zlecenie 7397129 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci...
(zakończone) | Zamówienie 7397129|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-03-23 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do żłobka Przedmiotem zamówienia jest zapewnianie (przygotowywanie i dostarczanie) całodziennego wyżywienia składającego się co najmniej z trzech posiłków wraz z napojami bez ograniczeń dla maksymalnie 44 dzieci w wieku od 20 tygodni do 3 lat uczęszczających do żłobka położonego w Gnieźnie przy ul. Artyleryjskiej 1. Cel zamówienia W związku z realizacją projektu Szczęśliwi rodzice – szczęśliwe dzieci, nr wniosku o dofinansowanie: RPWP.06.04.01-30-0038/19, zwanego dalej Projektem, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 6.4 Wsparcie aktywności zawodowej osób wyłączonych z rynku pracy z powodu opieki nad małymi dziećmi, Poddziałania 6.4.1 Wsparcie aktywności zawodowej osób wyłączonych z rynku pracy z powodu opieki nad małymi dziećmi, Projektodawca, zwany dalej Zamawiającym, zaprasza do złożenia oferty w zakresie świadczenia usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do żłobka. Niniejsze zapytanie ofertowe upublicznione jest w celu udzielenia zamówienia w ramach w/w Projektu Przedmiot zamówienia Nazwa i kod określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): CPV: 55321000-6 – Usługi przygotowywania posiłków, CPV: 55322000-3 – Usługi gotowania posiłków, CPV: 55520000-1 – Usługi dostarczania posiłków. Przedmiotem zamówienia jest zapewnianie (przygotowywanie i dostarczanie) całodziennego wyżywienia składającego się co najmniej z trzech posiłków wraz z napojami bez ograniczeń dla maksymalnie 44 dzieci w wieku od 20 tygodni do 3 lat uczęszczających do żłobka położonego w Gnieźnie przy ul. Artyleryjskiej 1. Usługa dotyczyć będzie maksymalnie 44 dzieci, przy czym jest to liczba maksymalna – rzeczywista liczba posiłków do dostarczenia zależeć będzie od faktycznej frekwencji dzieci. Rzeczywista liczba posiłków do dostarczenia w danym dniu wynikać będzie z zapotrzebowania zgłaszanego przez Zamawiającego każdego dnia do godziny 8:30 – Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia w danym dniu posiłków w liczbie zgodnej ze zgłoszonym zapotrzebowaniem. Wynagrodzenie z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia obliczane będzie na podstawie rzeczywistej liczby dostarczonych posiłków zależnej od faktycznej frekwencji dzieci w danym dniu oraz na cenie brutto jednodniowego wyżywienia dla 1 dziecka. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę będą zgodne z zaproponowanym przez Wykonawcę oraz zaakceptowanym przez Zamawiającego jadłospisem. Projekt jadłospisu, zawierający co najmniej opis (składniki) oraz informacje na temat kaloryczności posiłków będzie układany przez osobę ze strony Wykonawcy posiadającą uprawnienia dietetyka na okres nie krótszy niż 1 tydzień roboczy i będzie przedstawiany Zamawiającemu do zaakceptowania nie później niż na 1 dzień roboczy przed okresem jego obowiązywania (za wyjątkiem pierwszego tygodnia roboczego realizacji zamówienia kiedy to projekt jadłospisu do zaakceptowania przez Zamawiającego może być przedstawiony nie później niż na 1 dzień kalendarzowy przed okresem jego obowiązywania). Projekt jadłospisu powinien uwzględniać wszelkie alergie, nietolerancje, potrzeby specjalne lub inne diety indywidualne zgłoszone uprzednio Wykonawcy przez Zamawiającego lub bezpośrednio przez rodziców lub opiekunów dzieci. Wszelkie zmiany w projekcie jadłospisu sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy, o ile nie będzie to sprzeczne z innymi obowiązkami Wykonawcy wynikającymi z niniejszego zamówienia. Posiłki dostarczane przez Wykonawcę powinny spełniać następujące wymogi jakościowe i ilościowe: - potrawy powinny być urozmaicone, a rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu; - konsystencja potraw powinna być odpowiednia do wieku dzieci; - w jadłospisie uwzględnione będą indywidualne diety dzieci - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców/składników wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych; w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone; do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; potrawy nie powinny być przygotowane z półproduktów ani produktów typu instant; potrawy powinny spełniać standardy zdrowego żywienia oraz stanowić podstawę kształtowania pozytywnych nawyków żywieniowych, w tym profilaktyki otyłości; do każdego posiłku zapewniane są napoje (woda, kompot, sok naturalny lub herbatka owocowa, herbata miętowa); potrawy i produkty muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3; potrawy i produkty powinny spełniać i być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i normami, w tym przepisami sanitarno-epidemiologicznymi, normami żywienia dzieci, w tym z uwzględnieniem norm dla danej grupy wiekowej oraz norm żywieniowych Instytutu Żywności i Żywienia. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |