Przetarg 9715908 - Świadczenie usług całodziennego wyżywienia pacjentów...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9715908
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2023-06-01 |
przedmiot ogłoszenia | Świadczenie usług całodziennego wyżywienia pacjentów hospitalizowanych w Dolnośląskim Szpitalu Specjalistycznym im. T. Marciniaka Numer referencyjny: EZ/408/NT/23 Przedmiotem zamówienia jest kompleksowe Świadczenie usług całodziennego wyżywienia pacjentów hospitalizowanych w Dolnośląskim Szpitalu Specjalistycznym im. T. Marciniaka przy ul. Gen. A. E. Fieldorfa 2 przez okres 48 miesięcy w systemie tacowym w ilości ogółem 567.696 osobodni tj. średnio 11.827 osobodni miesięcznie 1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w systemie tacowym zgodnie ze standardem żywienia obowiązującym w szpitalnictwie z uwzględnieniem możliwości realizacji odpowiednich diet oraz zapewnieniem odpowiedniego składu i kaloryczności posiłków w oparciu o zasady Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zgodne z procedurami systemu Analizy Ryzyka i Kontroli Punktów Krytycznych (HACCP) lub zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej GHP zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2006 nr 171 poz.1225 z póżn. zm.) oraz stosownie do wykazu norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Narodowy Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny NIZP-PZH w Warszawie. 2) Szacunkowa ilość przewidywanych do zrealizowania posiłków oraz szacunkowa ilość dostaw mieszanek dla dzieci została dokładnie opisana w załączniku nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 3) Zamawiający wymaga aby przedmiot zamówienia został zrealizowany zgodnie z wytycznymi jakie zostały zawarte w Opisie przedmiotu zamówienia, projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do SWZ. 4) Szacunkowe ilości posiłków określone w Załączniku nr 1 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia, mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |