Przetarg 9311973 - Sukcesywne dostawy warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu...

   
Analizuj Zamówienie 9311973 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2022-11-17
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywne dostawy warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Gębarzewie

Część 1: ZADANIE NR I – Sukcesywne dostawy warzyw
i owocówW skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary:L p. Przedmiot zamówienia j. m. * Szacunkowa ilość 1. 2. 3. 4.1. Buraki czerwone kg 12 0002. Cebula kg 8 0003. Fasola kg 1 9504. Groch kg 2 2005. Kapusta biała kg 16 5006. Kapusta czerwona kg 4 0007. Marchew kg 21 0008. Pieczarki kg 9009. Pietruszka korzeniowa kg 1 00010. Pomidory kg 1 00011. Por kg 1 00012. Seler korzeniowy kg 7 00013. Ziemniaki kg 101 00014. Ogórek świeży kg 1 00015. Jabłka kg 22 00016. Papryka czerwona kg 70017. Kalafior kg 200*Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru.Wymagania klasyfikacyjne określone dla warzyw i owoców wchodzących w skład zadania nr I: Buraki czerwoneOdmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. CebulaCebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie FasolaFasola biała, suszona, ziarna w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie GrochGroch w połówkach, łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Kapusta białaOdmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Kapusta czerwona Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie – worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. MarchewMarchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie – worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. PieczarkiOdmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Pietruszka korzeniowaPietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie – worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. PomidoryOdmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie Por Por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy do 5 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Seler korzeniowySeler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, , obcy zapach lub smak, stłuczenia, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie – worki raszlowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ZiemniakiOdmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami , obce zapachy. Ogórek świeżyOdmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub worek do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. JabłkaJabłka w klasie I. Cechy dyskwalifikujące: gnicie zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte z rozpadem miąższu, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Papryka czerwonaPapryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie – worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. KalafiorKalafior w klasie I, odmiany jadalne , z usuniętymi liśćmi. Średnica nie mniejsza niż 12 cm. Cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałość środków ochrony roślin, obecność gąsienic, mszyc i innych szkodników lub ich pozostałości, nadgnicie, obcy smak i zapach, zwiędnięcie. Opakowanie –worek siatkowy lub skrzynka do 10 kg. Wszystkie w/w warzywa i owoce muszą być dostarczane Zamawiającemu w stanie świeżym, a także muszą być klasy I. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać w/w towary zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. W/w towary nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw.Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr I – WARZYWA, OWOCE: Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego:1/ na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez wyznaczonego pracownika zamawiającego. Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem. Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 48 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw.

Część 2: ZADANIE NR II – KISZONKIW skład niniejszego zadania wchodzą następujące towary:L p. Przedmiot zamówienia. j. m. *Szacunkowa ilość 1. 2. 3. 4.1. Ogórek kiszony kg 4 0002. Kapusta kiszona kg 13 500*Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru.Wymagania klasyfikacyjne kiszonek wchodzących w skład zadania nr II:1) Ogórek kiszonyOgórki kiszone dostarczane w beczkach 60 l z rączkami transportowymi lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól, chrzan).2) Kapusta kiszonaKapusta kiszona dostarczona w beczkach 60 l z rączkami transportowymi lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta o odpowiednim stopniu zakwaszenia.Minimalny termin przydatności do spożycia każdej dostawy wynosić będzie 60 dni od daty dostawy.Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw.Wykonawca zobowiązany jest dostarczać w/w towary zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. W/w towary nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Częstotliwość dostaw w ramach Zadania nr II – KISZONKI: Dostawy towarów do magazynu żywnościowego zlokalizowanego:na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie;realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez zamawiającego. Dostawy towarów następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (faks, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem. Dostawy towarów muszą być zrealizowane w ciągu 48 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw.

D/Kw.2232.6.2022
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3200000, 3212100, 3221112, 3221113, 3221210, 3221240, 3221270, 3222321, 15300000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10406681 2024-04-15
godz. 11:37
Wielkopolskie 10/2024 Dostawa wody żródlanej PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 dostawa wody żródlanej - ZestWgGrupTow woda [...].xls 1 komplet
10399112 2024-04-16
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie 2/2024 Zapytanie ofertowe na sukcesywną dostawę pieczywa PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Sukcesywna dostawa pieczywa Sukcesywna dostawa pieczywa przez okres 12 m-cy 1 szt.
10379793 2024-04-16
godz. 15:00
Wielkopolskie 2/2023/ŻK/NABIAŁ Zakup nabiału w terminie 01.05.2024 r. - 31.08.2024 r. dla Żłobka "Hocki Klocki" PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Zakup nabiału w terminie 01.01.2024 r.- 30.04.2024 r. dla ...
10413631 2024-04-16
godz. 15:00
Małopolskie Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Wadowicach. Część 1: Część I – Mięso drobiowe, wędlina drobiowa, podroby drobiowe Część 2: Część II –...
10432183 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie Sukcesywna dostawa nabiału II na 2024 r. do Przedszkola nr 192 „Wesoły Pędzelek" w Warszawie Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału na 2024 r. do Przedszkola nr 192 ...
10374619 2024-04-19
godz. 10:00
Dolnośląskie Dostawa owoców, warzyw i kiszonek dla Głogowskiego Szpitala Powiatowego sp. z o.o. Część 1: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżych owoców. Szczegółowy opis przed...
10417969 2024-04-23
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Dostawa artykułów spożywczych i posiłków profilaktycznych w formie dań gotowych.
10432211 2024-04-24
godz. 12:00
Dolnośląskie Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych „Prząśnik” w Brenniku w drugiej tercji roku 2024 Część 1: Przedmiotem zamówienia są dosta...
10448374 2024-04-25
godz. 14:00
Mazowieckie Zakup tusz pozyskanych na terenie OHZ Nadleśnictwa Garwolin, obwód łowiecki nr 448 w okresie od 11.05.2024 r. do dnia 31.03.2025 r.
10428639 2024-05-17
godz. 09:00
Mazowieckie Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gliwicach- w podziale na 3 części Szczegółowe wymag...