Przetarg 12199591 - Sukcesywna dostawa wyrobów cukierniczych i czekoladowych...
| Analizuj | Zamówienie 12199591 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-05 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa wyrobów cukierniczych i czekoladowych dla potrzeb PZPW w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II - 3 części Część 1: Sukcesywna dostaw a wyrobów cukierniczych i czekoladowych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II – do Ośrodka Szkoleniowego i Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, ul. Rzeszowska 822. Wymagania jakościowe:Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej3. Oznakowanie:Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i uszkodzeń mechanicznych4. Wszystkie dostarczone produkty muszą:a) wszystkie wyroby czekoladowe i cukiernicze muszą być fabrycznie nowe, wolne od wad i zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi i prawnymi,b) wymagane jest, aby dostarczane wyroby posiadały ważna datę przydatności do spożycia – min. Trzy miesiące od daty dostawy.c) opakowania produktów muszą być nienaruszone, czyste i zabezpieczać produkty przed uszkodzeniem i skażeniem,d) etykiety na produktach muszą być czytelne i zawierać informacje wymagane przez prawo, w tym skład, wartość odżywczą, datę produkcji, termin przydatności, warunki przechowywanie oraz dane producenta,e) wykonawca musi zapewnić, że produkty zostały wyprodukowane, przechowywane i transportowane zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, w szczególności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia5. Przedmiot zamówienia realizowany jest częściowo dla potrzeb projektu pn. „RaP STEAM – robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” zgodnie z założeniami programu regionalnego - Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 Kapitał Ludzki gotowy do zmian, działanie 7.10 Kształtowanie kompetencji w zakresie robotyki i programowania (Unia Europejska, Europejski Fundusz Społeczny Plus) oraz częściowo dla potrzeb projektu pn. Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II realizowanego w ramach programu Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększenia Odporności (KPO) Komponent C: Transformacja cyfrowa Reforma: C2.1: Zwiększenie skali zastosowań rozwiązań cyfrowych w sferze publicznej, gospodarce i społeczeństwie, Inwestycja C2.1.3. E-kompetencje7. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.9. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego Część 2: Część 2 - Sukcesywna dostawa wyrobów cukierniczych i czekoladowych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II – do Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia w Tarnobrzegu, ul. Sienkiewicza 2062. Wymagania jakościowe:Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej3. Oznakowanie:Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i uszkodzeń mechanicznych4. Wszystkie dostarczone produkty muszą:a) wszystkie wyroby czekoladowe i cukiernicze muszą być fabrycznie nowe, wolne od wad i zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi i prawnymi,b) wymagane jest, aby dostarczane wyroby posiadały ważna datę przydatności do spożycia – min. Trzy miesiące od daty dostawy.c) opakowania produktów muszą być nienaruszone, czyste i zabezpieczać produkty przed uszkodzeniem i skażeniem,d) etykiety na produktach muszą być czytelne i zawierać informacje wymagane przez prawo, w tym skład, wartość odżywczą, datę produkcji, termin przydatności, warunki przechowywanie oraz dane producenta,e) wykonawca musi zapewnić, że produkty zostały wyprodukowane, przechowywane i transportowane zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, w szczególności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia5. Przedmiot zamówienia realizowany jest częściowo dla potrzeb projektu pn. „RaP STEAM – robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” zgodnie z założeniami programu regionalnego - Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 Kapitał Ludzki gotowy do zmian, działanie 7.10 Kształtowanie kompetencji w zakresie robotyki i programowania (Unia Europejska, Europejski Fundusz Społeczny Plus) oraz częściowo dla potrzeb projektu pn. Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II realizowanego w ramach programu Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększenia Odporności (KPO) Komponent C: Transformacja cyfrowa Reforma: C2.1: Zwiększenie skali zastosowań rozwiązań cyfrowych w sferze publicznej, gospodarce i społeczeństwie, Inwestycja C2.1.3. E-kompetencje7. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.9. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego Część 3: Część 3 - Sukcesywna dostawa wyrobów cukierniczych i czekoladowych dla potrzeb Podkarpackiego Zespołu Placówek Wojewódzkich w Rzeszowie w tym projektów: RaP STEAM- robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego oraz Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II – do Szkolnego Schroniska Młodzieżowego w Czudcu, Filia w Przemyślu, ul. Kraszewskiego 52. Wymagania jakościowe:Zamawiający wymaga, aby produkty stanowiące przedmiot dostawy były świeże, posiadające aktualna datę przydatności do spożycia zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiący jednocześnie kalkulacje ceny ofertowej3. Oznakowanie:Opakowania stosownie do charakteru przedmiotu dostawy powinny stanowić Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. Powinny być czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i uszkodzeń mechanicznych4. Wszystkie dostarczone produkty muszą:a) wszystkie wyroby czekoladowe i cukiernicze muszą być fabrycznie nowe, wolne od wad i zgodnie z obowiązującymi normami jakościowymi i prawnymi,b) wymagane jest, aby dostarczane wyroby posiadały ważna datę przydatności do spożycia – min. Trzy miesiące od daty dostawy.c) opakowania produktów muszą być nienaruszone, czyste i zabezpieczać produkty przed uszkodzeniem i skażeniem,d) etykiety na produktach muszą być czytelne i zawierać informacje wymagane przez prawo, w tym skład, wartość odżywczą, datę produkcji, termin przydatności, warunki przechowywanie oraz dane producenta,e) wykonawca musi zapewnić, że produkty zostały wyprodukowane, przechowywane i transportowane zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, w szczególności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia5. Przedmiot zamówienia realizowany jest częściowo dla potrzeb projektu pn. „RaP STEAM – robotyka i programowanie w szkołach podstawowych z terenu województwa podkarpackiego” zgodnie z założeniami programu regionalnego - Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Priorytet 7 Kapitał Ludzki gotowy do zmian, działanie 7.10 Kształtowanie kompetencji w zakresie robotyki i programowania (Unia Europejska, Europejski Fundusz Społeczny Plus) oraz częściowo dla potrzeb projektu pn. Zdrowo-cyfrowo w przedszkolu II realizowanego w ramach programu Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększenia Odporności (KPO) Komponent C: Transformacja cyfrowa Reforma: C2.1: Zwiększenie skali zastosowań rozwiązań cyfrowych w sferze publicznej, gospodarce i społeczeństwie, Inwestycja C2.1.3. E-kompetencje.7. Zamawiający obliguje Wykonawcę do zachowania dbałości o środowisko naturalne, poprzez m.in. eliminowanie z użycia przedmiotów jednorazowego użytku wykonanych z tworzyw sztucznych, rezygnację z używania jednorazowych opakowań, toreb, siatek i reklamówek wykonanych z poliolefinowych tworzyw sztucznych, wykorzystywanie przy wykonywaniu umowy materiałów, które pochodzą z recyklingu lub podlegają procesowi recyklingu, itp.8. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia odnośnie każdej z części na jakie zostało podzielone zamówienie, znajduje się w Załącznikach do SWZ – Formularze rzeczowo -cenowe, właściwe dla danej części zamówienia.9. Uzupełnienie w zakresie opisu przedmiotu zamówienia stanowią postanowienia projektowanych postanowień umowy w sprawie zamówienia publicznego. ZP.261.2.59.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15812100, 15842000, 15842300 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |