Przetarg - Sukcesywna dostawa produktów spożywczych suchych,...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 5810295
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2018-02-13 |
przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa produktów spożywczych suchych, produktów konserwowych mięsnych, rybnych, owocowo-warzywnych, mącznych, słodkich i napojów Numer referencyjny: ZP/2/18/PN/WPW 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów spożywczych suchych, produktów konserwowych mięsnych, rybnych, owocowo-warzywnych, mącznych, słodkich i napojów dla Wrocławskiego Parku Wodnego S.A., zwanych dalej Produktami. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony został w Formularzu Asortymentowo-Cenowym, który stanowi Załącznik nr 2 do SIWZ. 3. Podana ilość Produktów wymienionych w Załączniku nr 2 do SIWZ, jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zrealizować w okresie obowiązywania Umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przesunięć ilościowo-asortymentowych w granicach do 10% każdego asortymentu w ten sposób, że Zamawiający będzie uprawniony do zamawiania mniejszych lub większych ilości danego asortymentu w stosunku do ilości określonych w Załączniku nr 2 do SIWZ, który stanowić będzie odpowiedni załącznik nr 1 do Umowy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewyczerpania całości przedmiotu zamówienia, tzn. do rezygnacji z objętych Umową części zamówienia w zakresie do 10 % wartości Umowy, bez żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy z tego tytułu. 5. Dostawy Produktów będą realizowane środkami transportu Wykonawcy. Wykonawca ponosi koszty: transportu, dojazdu do siedziby Zamawiającego, rozładunku i wniesienia produktów do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego. 6. Towar dostarczany przez Wykonawcę musi być: pozbawiony wad, opatrzony w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia, powinien posiadać właściwe atesty, spełniać wymogi określone w obowiązujących dla nich normach. 7. Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć produkty oznaczone w pakiecie odpowiadające normom kontroli jakości w obowiązującym systemie GMP, GHP i HACCP lub normy ISO 22000:2005 o zakresie certyfikacji: magazynowanie i dystrybucja artykułów spożywczych. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony: w najlepszym gatunku, zgodnie z obowiązującymi normami, wolny od zapachów obcych i zanieczyszczeń oraz szkodników, nieuszkodzony, zawsze świeży i zgodny z terminem ważności. 8. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i przystosowanym do przewozu żywności – zgodnie z obowiązującymi przepisami. 9. Wymagania szczegółowe, zakres oraz ustalenia organizacyjne związane z przedmiotem zamówienia znajdują się we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ. 10. Miejscem dostawy dla każdego z zadań jest budynek Wrocławskiego Parku Wodnego S.A. przy ul. Borowskiej 99, (50-558) Wrocław. 11. Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): opis Kod CPV Różne produkty spożywcze, Różne produkty spożywcze i produkty suszone, Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, Konserwy i przetwory z mięsa, Ryby przetworzone i konserwowane, Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, Przyprawy i przyprawy korzenne, Produkty z ciasta makaronowego, Przetworzone owoce i warzywa, Cukier i produkty pokrewne. 15800000-6, 15890000-3, 15600000-4, 15131000-5, 15200000-0, 15400000-2, 15870000-7, 15850000-1, 15330000-0, 15830000-5. 12. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 13. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7) Ustawy. 14. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 15. Zamawiający żąda wskazania w ofercie części zamówienia, której wykonanie Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcy/podwykonawcom. Brak informacji oznaczać będzie, iż Wykonawca samodzielnie zrealizuje zamówienie. 16. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę żadnych czynności związanych z wykonaniem przedmiotu dostawy. 17. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 18. Zamawiający nie przewiduje zastosowania dynamicznego systemu zakupów. 19. Zamawiający nie przewiduje zastosowania aukcji elektronicznej. 20. Oferta musi być jednoznaczna i kompleksowa, tj. obejmować cały asortyment przedmiotu zamówienia. Oferowany przedmiot zamówienia musi spełniać wymogi Zamawiającego określone w SIWZ, Formularzu Asortymentowo-Cenowym zawierającym jednocześnie opis przedmiotu zamówienia. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15131000, 15200000, 15330000, 15400000, 15600000, 15800000, 15830000, 15850000, 15870000, 15890000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |