Przetarg 7564718 - Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i margaryn dla...

   
Analizuj Zamówienie 7564718 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-07-01
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i margaryn dla Domu Pomocy Społecznej im. Ludwika i Anny Helclów w Krakowie.
Numer refe
rencyjny: DO.271.1.11.2020

1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna dostawa produktów mleczarskich
i margaryn dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w Wykazie Asortymentu ujętym
w Załączniku Nr 1 do niniejszej SIWZ.
3. Uwaga: Wykonawca, którego oferta została najwyżej oceniona, na żądanie Zamawiającego -
w wyznaczonym przez niego terminie – nie krótszym niż 5 dni (zgodnie z art. 26 ust. 2 Ustawy Pzp) przedstawi dokumenty/opakowania zawierające informacje na temat gramatury i składu danego towaru wyspecyfikowanego w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik Nr 1 do SIWZ – potwierdzające, że ofertowane towary odpowiadają pod względem gramatury i składu wymaganiom określonym przez Zamawiającego. Żądanie Zamawiającego może odnosić się do wszystkich, bądź wybranych towarów ujętych w ofercie Wykonawcy.
4. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał:
w Wykazie Asortymentu (Załącznik nr 1 do SIWZ) w kolumnie 9 - producenta/markę/nazwę własną (jeśli produkt taką posiada) zaoferowanego produktu.
Dopuszcza się zaoferowanie w jednej pozycji Wykazu Asortymentu więcej niż jednego produktu,
z zastrzeżeniem, że wszystkie zaoferowane produkty muszą spełniać wymogi określone w opisie przedmiotu zamówienia ujętym w kolumnie 3 Wykazu Asortymentu.
5. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia:
Dostarczany towar musi być:
1) świeży, pierwszej jakości, spełniający polskie normy,
2) posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia podane na opakowaniu – te same dla każdorazowej całej dostawy danego produktu – zgodne z opisem przedmiotu zamówienia ujętym w Wykazie Asortymentu, stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ (kolumna 3a),
3) prawidłowo opakowany, oznakowany i dostarczany (pojemniki, worki foliowe nieuszkodzone, czyste),
4) wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie,
5) tożsamy ze wskazanym w ofercie.
6. Dodatkowe informacje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia:
1) Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone
w Ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zgodny
z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych.
2) W związku z obowiązującym w Domu Pomocy Społecznej systemem HACCP do obowiązków Wykonawcy należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na każde żądanie SANEPID-u i Zamawiającego n/w dokumenty:
Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalającą na przewóz produktów mleczarskich i tłuszczy jadalnych.
3) Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane:
nazwa środka spożywczego
wykaz składników występujących w środku spożywczym
termin przydatności do spożycia
waga netto towaru.
7. Wykonawca zobowiązuje się do:
1) zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanych towarów - zapewnienia specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonych produktów objętych zamówieniem i zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego oraz do zachowania tzw. ciągu chłodniczego (transportu
i przechowywania wyrobów mleczarskich w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie),
2) osoba dostarczająca towar ma obowiązek posiadać aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno - epidemiologicznych,
3) wraz z każdorazową dostawą towaru Wykonawca ma obowiązek dołączyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny,
4) przy każdorazowej dostawie - do odpowiedniego zabezpieczenie towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;
5) w przypadku towarów dostarczanych w opakowaniach, dostarczenia zamówionej ilości towaru netto, tj. nie wliczenia wagi opakowania (np. kartony, sznurki, folie, siatki oraz stłuczki)
w wagę zamówionego towaru,
6) odbioru pustych opakowań zbiorczych (nie dotyczy opakowań indywidualnych produktu) po dostarczonym do siedziby Zamawiającego towarze co najmniej 1 raz w tygodniu.
8. Zamawiający wymaga aby:
1) Wykonawca dokonywał nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego - na okres do następnej dostawy,
2) dostawy towaru były realizowane od poniedziałku do soboty w godzinach – od 5:15 do 5:45, najpóźniej następnego dnia roboczego po dniu otrzymania pisemnego zamówienia (mail; fax) – do godziny 11.00,
3) Zamawiający zobowiązany jest wysłać zamówienia do godziny 11.00. Zamówienia złożone po godzinie 11.00 będą realizowane następnego dnia roboczego po dniu otrzymania zamówienia – do godziny 13.00,
4) w razie stwierdzenia niedoborów ilościowych lub wad (dotyczy to jakości, świeżości, terminu przydatności do spożycia, zmiany ilości produktu lub niezgodności asortymentu) w dostarczonej partii towaru Zamawiający zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca uzupełni niedobory ilościowe lub wymieni wadliwą partię towaru na wolną od wad w następujących terminach:
a) w dniu otrzymania zgłoszenia do godziny 15.00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło do godz. 8.00,
b) w następnym dniu roboczym w godzinach: 5.15 – 5.45 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło po godz. 8.00.
5) Wykonawca utrzymywał w stałej gotowości do odbioru faks oraz skrzynkę poczty elektronicznej,
6) dostawy były realizowane sukcesywnie, w cenach jednostkowych określonych w Ofercie Wykonawcy.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15431100, 15500000, 15540000, 15551000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10330719 2024-04-22
godz. 08:30
Kujawsko-Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców.
10446555 2024-04-24
godz. 09:00
Pomorskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 46 w Gdańsku Część 1: Część 1: Dostawa mięsa i wędlin Część 2: Część 2: Dostawa ryb i mroż...
10452015 2024-04-25
godz. 08:00
Małopolskie Dostawy jaj kurzych świeżych w orientacyjnej ilości 110 000 szt ZP.08.TP.2024
10451655 2024-04-26
godz. 11:00
Dolnośląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywna dostawa mrożonek na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu 2. Przedmiot zamówienia określony jest kodam...
10451859 2024-04-26
godz. 15:00
Kujawsko-Pomorskie Zakup wyrobów piekarniczych do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2024
10473142 2024-04-30
godz. 11:00
Mazowieckie Dostawa wody mineralnej
10392663 2024-05-10
godz. 10:55
Pomorskie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Mąka typ 550 - worki 25kg Witam, SEKO S.A. poszukuje dostawcy/producenta mąki typ 550 pakowanej we worki 25kg. Wymagana specyfikacja oraz próba technologiczna. ...
10406361 2024-05-14
godz. 09:00
Małopolskie Dostawa artykułów spożywczych - II półrocze 2024 Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Tarnowie. Realizowana do dwóch punktów dostaw.
10457549 2024-05-20
godz. 09:00
Pomorskie Dostawa różnych produktów żywnościowych do AMW Gdynia (zwanej dalej AMW) oraz do AOS w Czernicy k. Chojnic (zwanego dalej AOS) w roku 2024
10480320 2024-05-23
godz. 09:00
Zachodniopomorskie Dostawa żywności na potrzeby spółki Fabryka Wody Sp. z o.o. w Szczecinie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności – na rzecz Zamawiającego i według jego bieżą...