Przetarg 12185067 - Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla Domu Pomocy...

   
Analizuj Zamówienie 12185067
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-28
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu w I kwartale 2026 r. (3 części)

Część 1: Przedmiotem zamówienia jest realizowanie sukcesywnych dostaw warzyw i ow
oców do Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu w I kwartale 2026 r.Zamówienie zostało podzielone na 3 Części:Część 1 – ZiemniakiPrzedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków. Wyszczególniona w Załączniku nr 3A do SWZ (tj. Formularz asortymentowo-cenowy dla Części 1) ilość asortymentu jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zakupić w całym okresie obowiązywania umowy.Wymagania szczegółowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia (dla wszystkich Części):1) dostawy realizowane będą do siedziby Zamawiającego (Dom Pomocy Społecznej w Zawierciu) sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, wraz z rozładunkiem, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego;2) ilości poszczególnych towarów podane w Formularzach asortymentowo-cenowych są ilościami przewidywanymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Ze względu na powyższe Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów w zależności od bieżących potrzeb przy jednoczesnym zachowaniu cen jednostkowych i wysokości kwoty umownej, jak również prawo do możliwości ograniczenia zamówienia maksymalnie o 30 % jego zakresu, bez konieczności zmiany umowy;3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów o wysokiej jakości i świeżości, właściwej gramaturze ilościowej zgodnej z zamówieniem, właściwej gramaturze jednostkowej (jednej sztuki) zgodnej z zamówieniem;4) realizacja dostaw następować będzie sukcesywnie (w transzach), średnio 5 razy w tygodniu, na podstawie zleceń Zamawiającego przekazywanych Wykonawcy,5) Transport:a) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności,b) na każde pisemne żądanie Zamawiającego, Wykonawca umożliwi kontrolę środka transportu oraz pojemników do przewozu towarów pod względem ich czystości;c) Wykonawca na każde pisemne żądanie w terminie wskazanym przez Zamawiającego przedstawi (jeżeli dotyczy):– decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dla środka transportu, która zezwala na przewóz owoców i warzyw,– aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno – epidemiologicznych osoby dostarczającej towar,d) Wykonawca zobowiązuje się zabezpieczyć towar na czas transportu (używając opakowań, pojemników przystosowanych do przewozu danego produktu), celem zapewnienia właściwej jakości i ilości dostarczanych artykułów;6) Wykonawca oświadcza, że realizacja zamówienia będzie zgodna z wdrożonymi i stosowanymi w zakładzie Wykonawcy zasadami systemu HACCP.

Część 2: Przedmiotem zamówienia jest realizowanie sukcesywnych dostaw warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu w I kwartale 2026 r.Zamówienie zostało podzielone na 3 Części:Część 2 – Warzywa Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw (buraki czerwone nowe, cebula, cukinia, czosnek główka, fasola Jaś, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta kiszona, kapusta pekińska, koper zielony, marchew, ogórek kiszony, ogórek zielony szklarniowy, papryka kolorowa, pieczarka, pietruszka natka, pietruszka korzeń, brokuł, rzepa, rzodkiewka pęczek, szczypiorek, pomidory, por, sałata lodowa, sałata zielona masłowa, seler korzeń). Wyszczególniona w Załączniku nr 3B do SWZ (tj. Formularz asortymentowo-cenowy dla Części 2) ilość asortymentu jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zakupić w całym okresie obowiązywania umowy.Wymagania szczegółowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia (dla wszystkich Części):1) dostawy realizowane będą do siedziby Zamawiającego (Dom Pomocy Społecznej w Zawierciu) sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, wraz z rozładunkiem, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego;2) ilości poszczególnych towarów podane w Formularzach asortymentowo-cenowych są ilościami przewidywanymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Ze względu na powyższe Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów w zależności od bieżących potrzeb przy jednoczesnym zachowaniu cen jednostkowych i wysokości kwoty umownej, jak również prawo do możliwości ograniczenia zamówienia maksymalnie o 30 % jego zakresu, bez konieczności zmiany umowy;3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów o wysokiej jakości i świeżości, właściwej gramaturze ilościowej zgodnej z zamówieniem, właściwej gramaturze jednostkowej (jednej sztuki) zgodnej z zamówieniem;4) realizacja dostaw następować będzie sukcesywnie (w transzach), średnio 5 razy w tygodniu, na podstawie zleceń Zamawiającego przekazywanych Wykonawcy,5) Transport:a) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności,b) na każde pisemne żądanie Zamawiającego, Wykonawca umożliwi kontrolę środka transportu oraz pojemników do przewozu towarów pod względem ich czystości;c) Wykonawca na każde pisemne żądanie w terminie wskazanym przez Zamawiającego przedstawi (jeżeli dotyczy):– decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dla środka transportu, która zezwala na przewóz owoców i warzyw,– aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno -epidemiologicznych osoby dostarczającej towar,d) Wykonawca zobowiązuje się zabezpieczyć towar na czas transportu (używając opakowań, pojemników przystosowanych do przewozu danego produktu), celem zapewnienia właściwej jakości i ilości dostarczanych artykułów;6) Wykonawca oświadcza, że realizacja zamówienia będzie zgodna z wdrożonymi i stosowanymi w zakładzie Wykonawcy zasadami systemu HACCP.

Część 3: Przedmiotem zamówienia jest realizowanie sukcesywnych dostaw warzyw i owoców do Domu Pomocy Społecznej w Zawierciu w I kwartale 2026 r.Zamówienie zostało podzielone na 3 Części:Część 3 – OwocePrzedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa owoców (jabłka, banany, cytryny, gruszki, mandarynki, brzoskwinie, pomarańcze, borówki amerykańskie). Wyszczególniona w Załączniku nr 3C do SWZ (tj. Formularz asortymentowo-cenowy dla Części 3) ilość asortymentu jest wielkością szacunkową, jaką Zamawiający zamierza zakupić w całym okresie obowiązywania umowy.Wymagania szczegółowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia (dla wszystkich Części):1) dostawy realizowane będą do siedziby Zamawiającego (Dom Pomocy Społecznej w Zawierciu) sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego, wraz z rozładunkiem, zgodnie z wytycznymi Zamawiającego;2) ilości poszczególnych towarów podane w Formularzach asortymentowo-cenowych są ilościami przewidywanymi, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru oferty najkorzystniejszej. Ze względu na powyższe Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych towarów w zależności od bieżących potrzeb przy jednoczesnym zachowaniu cen jednostkowych i wysokości kwoty umownej, jak również prawo do możliwości ograniczenia zamówienia maksymalnie o 30 % jego zakresu, bez konieczności zmiany umowy;3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia produktów o wysokiej jakości i świeżości, właściwej gramaturze ilościowej zgodnej z zamówieniem, właściwej gramaturze jednostkowej (jednej sztuki) zgodnej z zamówieniem;4) realizacja dostaw następować będzie sukcesywnie (w transzach), średnio 5 razy w tygodniu, na podstawie zleceń Zamawiającego przekazywanych Wykonawcy,5) Transport:a) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności,b) na każde pisemne żądanie Zamawiającego, Wykonawca umożliwi kontrolę środka transportu oraz pojemników do przewozu towarów pod względem ich czystości;c) Wykonawca na każde pisemne żądanie w terminie wskazanym przez Zamawiającego przedstawi (jeżeli dotyczy):– decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dla środka transportu, która zezwala na przewóz owoców i warzyw,– aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno – epidemiologicznych osoby dostarczającej towar,d) Wykonawca zobowiązuje się zabezpieczyć towar na czas transportu (używając opakowań, pojemników przystosowanych do przewozu danego produktu), celem zapewnienia właściwej jakości i ilości dostarczanych artykułów;6) Wykonawca oświadcza, że realizacja zamówienia będzie zgodna z wdrożonymi i stosowanymi w zakładzie Wykonawcy zasadami systemu HACCP.

SRZP261-0064/25
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3212100, 3220000, 3221000, 3222000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się