Przetarg 12185972 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu...
| Analizuj | Zamówienie 12185972 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-28 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Zawodowego im. Stefana Żeromskiego w Świdwinie Część 1: Część NR 1 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość , dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty. Część 2: Część NR 2 DRÓBDostarczane mięso musi być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi i Europejskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów ( zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością Część 3: Część NR 3 MIĘSO WIEPRZOWE, WOŁOWE I WĘDLINYDostarczane mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi i Europejskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych, knurów, macior, ani pochodzić z uboju z konieczności. W wędlinach nie dopuszcza się obecności MOM – mięsa oddzielonego mechanicznie. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów ( zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością. Część 4: Część NR 4 PIECZYWO chrupkie, świeże, niegumiaste. Część 5: Część NR 5 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń Część 6: Część NR 6 RYBY Opakowanie zewnętrzne szczelne, warstwy filetów przełożone folią czyste, nieuszkodzone prawidłowo oznakowane w języku polskim z podaną procentową zawartością ryby. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej nie dopuszczalny zapach gnilny.Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami oraz systemem bezpieczeństwa żywności HACCP. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Zawartość glazury 5%- 10%. Część 7: Część NR 7 MROŻONKI spełniają odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego, w tym spełniają warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośrednie zgodnie z Polską Normą, EN i ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2017 poz. 149 t.j. - posiadają wymagane prawem atesty dla oferowanej żywności– atesty do okazania na każde żądanie zamawiającego Część 8: Część NR 8 ARTUKUŁY SPOŻYWCZE przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji Część 9: Część NR 9 WYROBY CUKIERNICZE Produkty mają być zgodne z wykazem wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach). 2025/3/AK |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3220000, 15100000, 15112000, 15221000, 15500000, 15800000, 15810000, 15842300, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |