Przetarg 7634994 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki...

   
Analizuj Zamówienie 7634994 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-08-10
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Przedszkolu w Lubiszynie oraz do oddziału zamiejscowego w Baczynie

.
Zamówienie zostało podzielone na części i obejmuje 6 pakietów żywności. Część I - Warzywa, owoce, jaja Część II - Nabiał i produkty mleczarskie Część III - Różne produkty spożywcze Część IV - Mięsa, wędliny, konserwy Część V - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Część VI-Mrożonki, ryby, oleje i tłuszcze zwierzęce, przyprawy
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert na każdy pakiet osobno lub na więcej pakietów jednocześnie. Szczegółowy zakres zapotrzebowania określa załączniki do SIWZ - 1,2,3,4,5,6,) Podane ilości artykułów żywnościowych (w załącznikach 1,2,3,4,5,6,,) są wartościami szacunkowymi, w celu określenia wartości zamówienia, co nie odzwierciedla realnego bądź deklarowanego wykorzystania ich w czasie trwania umowy i w żadnym razie nie może być podstawą jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nie wykorzystania/zamówienia całej ilości żywności określonej w ofercie, jak również dopuszcza możliwość wystąpienia zamówień uzupełniających polegających na zwiększeniu ilości zamawianych artykułów żywnościowych. Produkty muszą być wytworzone zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi rozporządzeniami i aktami wykonawczymi. Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); Dostawa produktów odbywać się musi transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003r). Miejsce dostawy/odbioru i sposób/rodzaj transportu: Miejscem dostawy jest stołówka Przedszkola w Lubiszynie ul. Myśliborska 18, 66-433 Lubiszyn, oraz stołówka oddziałów zamiejscowych w Baczynie ul. Gorzowska 64 Wykonawca dostarczy zamówione artykuły żywnościowe do stołówki na własny koszt i własne ryzyko. Wykonawca dokona również rozładunku zamówionego towaru. Wykonawca ma obowiązek dostarczyć towar dobrej jakości, który został wyprodukowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP. Po dokonaniu kontroli jakości dostarczanych produktów nastąpi przyjęcie towaru. W przypadku złej jakości dostarczonego towaru zamawiający nie dokona ich odbioru. W takiej sytuacji Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar dobrej jakości w przeciągu maksymalnie 3 godzin, w przeciwnym razie Zamawiający nie zapłaci za wadliwy towar oraz obciążony karą Wykonawcę w wysokości 50% wartości wadliwego asortymentu, która zostanie potrącona z kolejnej faktury. Sposób realizacji dostaw: Dostawy realizowane będą na podstawie zamówień składanych telefonicznie lub osobiście przez upoważnione osoby (pracowników stołówki) z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 13:00 tj. np. zamówienia na piątek będzie składane co najmniej w czwartek do godziny 13:00. W zamówieniach tych Zamawiający określał będzie dokładną ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. Dostawa będzie miała miejsce w dniu następnym w godzinach 6:30 -8:00, od poniedziałku do piątku. Zamawiający dopuszcza możliwość osobistego odbioru artykułów żywnościowych z placówek dostawcy przez upoważnione osoby ze stołówki. Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia produktów do stołówki nie może być krótszy niż 1/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu. Sposób rozliczeń za zrealizowane dostawy: Rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą będą następowały po każdym zrealizowanym prawidłowo zleceniu, według cen jednostkowych przedstawionych w ofercie za 1 kg/szt., na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych dostaw, po przedstawieniu faktury. Podane w opisach produktów nazwy własne nie mają na celu naruszenia art. 29 i art. 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r., Prawo zamówień publicznych, a mają jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne pod warunkiem spełniania tego samego poziomu jakościowego. Produkty równoważne zostały określone według zamawiającego w zamkniętym katalogu przy każdym asortymencie, w którym przy opisie posłużono się nazwą własną.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Warzywa owoce jaja
Wykonawca ma obowiązek dostarczyc towar dobrej jakosci, który został wyproduowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP

Część nr: 2 Nazwa: Nabiał i produkty mleczarskie
Wykonawca ma obowiązek dostarczyc towar dobrej jakosci, który został wyproduowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP

Część nr: 3 Nazwa: Różne produkty spożywcze
Wykonawca ma obowiązek dostarczyc towar dobrej jakosci, który został wyproduowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP

Część nr: 4 Nazwa: Mięsa i wędliny
Wykonawca ma obowiązek dostarczyc towar dobrej jakosci, który został wyproduowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP

Część nr: 5 Nazwa: Pieczywo swierze wyroby piekarskie i ciastkarskie
Wykonawca ma obowiązek dostarczyc towar dobrej jakosci, który został wyproduowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP

Część nr: 6 Nazwa: Mrożonki ryby oleje tłuszcze zwierzęce przyprawy
Wykonawca ma obowiązek dostarczyc towar dobrej jakosci, który został wyproduowany, przechowywany i dostarczony zgodnie z wymaganiami systemu HACCP
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3000000, 15000000, 15100000, 15300000, 15500000, 15800000, 15810000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubuskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubuskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10434725 2024-04-23
godz. 00:00
Śląskie Sukcesywna sprzedaż i dostawa wody dla pracowników Sądu Rejonowego w Jaworznie.
10417969 2024-04-23
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Dostawa artykułów spożywczych i posiłków profilaktycznych w formie dań gotowych.
10455045 2024-04-25
godz. 09:00
Dolnośląskie Zakup i sukcesywna dostawa produktów mleczarskich do Domu Pomocy Społecznej JUNIOR w Miłkowie
10453994 2024-04-25
godz. 09:00
Pomorskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2024 r. dla Zespołu Szkół Sportowych i Mistrzostwa Sportowego im. Janusza Kusocińskiego w Gdańsku - II Część 1: Sukcesywna dostawa wyro...
10441515 2024-04-26
godz. 08:00
Zachodniopomorskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do placówek oświatowych w mieście Wałcz w 2024 r. – II postępowanie. Część 1: Dostawa artykułów spożywczych (ryby, art. mrożone, ar...
10480461 2024-04-26
godz. 12:00
Śląskie O2400032- herbata, mleko zagęszczone
10487612 2024-04-30
godz. 13:40
Mazowieckie Zapytanie o informację cenową na dostawę wody dla pracowników
10482419 2024-04-30
godz. 23:59
Podkarpackie Dostawa żywności do Dziennego Domu Pomocy w Zagorzycach - Warzywa i owoce świeże Dostawa żywności do Dziennego Domu Pomocy w Zagorzycach - Warzywa, owoce i inne produkty kiszone, konse...
10392667 2024-05-06
godz. 10:57
Pomorskie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Żelatyna wieprzowa 260/290 bloom 20mesh - 25kg Firma SEKO S.A. poszukuje dostawcy/producenta żelatyny wieprzowej 260/290 bloom 20mesh . Wymagana specyfikacja ora...
10473709 2024-05-24
godz. 11:00
Pomorskie Dostawa produktów żywnościowych Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywne dostawy produktów żywnościowych do Samodzielnego Publicznego Specjalistycznego Zakładu Opieki Zdrowotn...