Przetarg 11078960 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki...

   
Analizuj Zamówienie 11078960 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-02-06
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek Oświatowych w Szreńsku

Część 1: Część 1 – Dost
awa artykułów spożywczych i produktów mleczarskich – średnio 2 razy w tygodniu2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ stanowiącym integralną część niniejszej SWZ, w którym wskazano asortyment, charakterystykę, parametry zamawianych artykułów oraz szacowaną ilość. 3. W przypadku gdyby w niniejszej SWZ i jej załącznikach Zamawiający określił przedmiot zamówienia poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, które mogłyby doprowadzić do uprzywilejowania lub wyeliminowania niektórych wykonawców lub produktów należy to traktować wyłącznie, jako rozwiązanie przykładowe. Zamawiający dopuszcza zastosowanie artykułów równoważnych o parametrach nie gorszych niż określono w dokumentacji. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego artykuły spożywcze spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Zamawiający uzna, że oferta jest równoważna, jeżeli przedstawia przedmiot zamówienia o właściwościach jakościowych takich samych lub lepszych od tych, które zostały określone przez Zamawiającego lecz oznaczonych innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. Przy czym istotne jest to, że produkt równoważny to produkt, który nie jest identyczny, tożsamy z produktem referencyjnym, ale posiada pewne, istotne dla Zamawiającego, zbliżone do produktu referencyjnego cechy i parametry. Do Wykonawcy należy potwierdzenie równoważności. Zaproponowane artykuły równoważne będą akceptowane przez Zamawiającego.4. Zamawiający zastrzega sobie zmiany gramatury zamawianych towarów.5. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.6. Zamawiający będzie składał zamówienie telefonicznie, pocztą elektroniczną, podając nazwy artykułów i ich ilości oraz termin dostawy7. Dostawy będą realizowane sukcesywnie – wg zapotrzebowania Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 8:00. 8. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji w oryginalnym opakowaniu.9. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument.10. Wskazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia ilości artykułów należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych artykułów.Faktyczna ilość zamawianych artykułów spożywczych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (ilość wydawanych posiłków). W przypadku zaistnienia takiej sytuacji Zamawiający nie poniesie z tego tytułu konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy.11. Zamawiający wymaga dostarczania towaru wolnego od wad. 12. Wykonawca w przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego, iż jakość i/lub ilość dostarczonych artykułów jest niezgodna ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) zobowiązany jest w czasie do 3 godzin od zgłoszenia przez Zamawiającego (pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie lub osobiście podczas odbioru na podstawie sporządzonego protokołu) do dostarczenia artykułu/ów właściwego/ych tj. wolnego/ych od wad.

Część 2: Część 2 – Dostawa mięsa – średnio 3-4 razy w tygodniu;2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ stanowiącym integralną część niniejszej SWZ, w którym wskazano asortyment, charakterystykę, parametry zamawianych artykułów oraz szacowaną ilość. 3. W przypadku gdyby w niniejszej SWZ i jej załącznikach Zamawiający określił przedmiot zamówienia poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, które mogłyby doprowadzić do uprzywilejowania lub wyeliminowania niektórych wykonawców lub produktów należy to traktować wyłącznie, jako rozwiązanie przykładowe. Zamawiający dopuszcza zastosowanie artykułów równoważnych o parametrach nie gorszych niż określono w dokumentacji. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego artykuły spożywcze spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Zamawiający uzna, że oferta jest równoważna, jeżeli przedstawia przedmiot zamówienia o właściwościach jakościowych takich samych lub lepszych od tych, które zostały określone przez Zamawiającego lecz oznaczonych innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. Przy czym istotne jest to, że produkt równoważny to produkt, który nie jest identyczny, tożsamy z produktem referencyjnym, ale posiada pewne, istotne dla Zamawiającego, zbliżone do produktu referencyjnego cechy i parametry. Do Wykonawcy należy potwierdzenie równoważności. Zaproponowane artykuły równoważne będą akceptowane przez Zamawiającego.4. Zamawiający zastrzega sobie zmiany gramatury zamawianych towarów.5. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.6. Zamawiający będzie składał zamówienie telefonicznie, pocztą elektroniczną, podając nazwy artykułów i ich ilości oraz termin dostawy7. Dostawy będą realizowane sukcesywnie – wg zapotrzebowania Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 8:00. 8. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji w oryginalnym opakowaniu.9. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument.10. Wskazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia ilości artykułów należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych artykułów.Faktyczna ilość zamawianych artykułów spożywczych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (ilość wydawanych posiłków). W przypadku zaistnienia takiej sytuacji Zamawiający nie poniesie z tego tytułu konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy.11. Zamawiający wymaga dostarczania towaru wolnego od wad. 12. Wykonawca w przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego, iż jakość i/lub ilość dostarczonych artykułów jest niezgodna ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) zobowiązany jest w czasie do 3 godzin od zgłoszenia przez Zamawiającego (pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie lub osobiście podczas odbioru na podstawie sporządzonego protokołu) do dostarczenia artykułu/ów właściwego/ych tj. wolnego/ych od wad.

Część 3: Część 3 – Dostawa pieczywa – średnio 3 razy w tygodniu;2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ stanowiącym integralną część niniejszej SWZ, w którym wskazano asortyment, charakterystykę, parametry zamawianych artykułów oraz szacowaną ilość. 3. W przypadku gdyby w niniejszej SWZ i jej załącznikach Zamawiający określił przedmiot zamówienia poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, które mogłyby doprowadzić do uprzywilejowania lub wyeliminowania niektórych wykonawców lub produktów należy to traktować wyłącznie, jako rozwiązanie przykładowe. Zamawiający dopuszcza zastosowanie artykułów równoważnych o parametrach nie gorszych niż określono w dokumentacji. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego artykuły spożywcze spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Zamawiający uzna, że oferta jest równoważna, jeżeli przedstawia przedmiot zamówienia o właściwościach jakościowych takich samych lub lepszych od tych, które zostały określone przez Zamawiającego lecz oznaczonych innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. Przy czym istotne jest to, że produkt równoważny to produkt, który nie jest identyczny, tożsamy z produktem referencyjnym, ale posiada pewne, istotne dla Zamawiającego, zbliżone do produktu referencyjnego cechy i parametry. Do Wykonawcy należy potwierdzenie równoważności. Zaproponowane artykuły równoważne będą akceptowane przez Zamawiającego.4. Zamawiający zastrzega sobie zmiany gramatury zamawianych towarów.5. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.6. Zamawiający będzie składał zamówienie telefonicznie, pocztą elektroniczną, podając nazwy artykułów i ich ilości oraz termin dostawy7. Dostawy będą realizowane sukcesywnie – wg zapotrzebowania Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 8:00. 8. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji w oryginalnym opakowaniu.9. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument.10. Wskazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia ilości artykułów należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych artykułów.Faktyczna ilość zamawianych artykułów spożywczych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (ilość wydawanych posiłków). W przypadku zaistnienia takiej sytuacji Zamawiający nie poniesie z tego tytułu konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy.11. Zamawiający wymaga dostarczania towaru wolnego od wad. 12. Wykonawca w przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego, iż jakość i/lub ilość dostarczonych artykułów jest niezgodna ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) zobowiązany jest w czasie do 3 godzin od zgłoszenia przez Zamawiającego (pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie lub osobiście podczas odbioru na podstawie sporządzonego protokołu) do dostarczenia artykułu/ów właściwego/ych tj. wolnego/ych od wad.

Część 4: Część 4 – Dostawa warzyw i owoców – średnio 2 razy w tygodniu.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SWZ stanowiącym integralną część niniejszej SWZ, w którym wskazano asortyment, charakterystykę, parametry zamawianych artykułów oraz szacowaną ilość. 3. W przypadku gdyby w niniejszej SWZ i jej załącznikach Zamawiający określił przedmiot zamówienia poprzez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia źródła lub szczególnego procesu, które mogłyby doprowadzić do uprzywilejowania lub wyeliminowania niektórych wykonawców lub produktów należy to traktować wyłącznie, jako rozwiązanie przykładowe. Zamawiający dopuszcza zastosowanie artykułów równoważnych o parametrach nie gorszych niż określono w dokumentacji. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego artykuły spożywcze spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Zamawiający uzna, że oferta jest równoważna, jeżeli przedstawia przedmiot zamówienia o właściwościach jakościowych takich samych lub lepszych od tych, które zostały określone przez Zamawiającego lecz oznaczonych innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. Przy czym istotne jest to, że produkt równoważny to produkt, który nie jest identyczny, tożsamy z produktem referencyjnym, ale posiada pewne, istotne dla Zamawiającego, zbliżone do produktu referencyjnego cechy i parametry. Do Wykonawcy należy potwierdzenie równoważności. Zaproponowane artykuły równoważne będą akceptowane przez Zamawiającego.4. Zamawiający zastrzega sobie zmiany gramatury zamawianych towarów.5. Wykonawca jest zobowiązany do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.6. Zamawiający będzie składał zamówienie telefonicznie, pocztą elektroniczną, podając nazwy artykułów i ich ilości oraz termin dostawy7. Dostawy będą realizowane sukcesywnie – wg zapotrzebowania Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 8:00. 8. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji w oryginalnym opakowaniu.9. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument.10. Wskazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia ilości artykułów należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych artykułów.Faktyczna ilość zamawianych artykułów spożywczych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego (ilość wydawanych posiłków). W przypadku zaistnienia takiej sytuacji Zamawiający nie poniesie z tego tytułu konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy.11. Zamawiający wymaga dostarczania towaru wolnego od wad. 12. Wykonawca w przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego, iż jakość i/lub ilość dostarczonych artykułów jest niezgodna ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) zobowiązany jest w czasie do 3 godzin od zgłoszenia przez Zamawiającego (pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie lub osobiście podczas odbioru na podstawie sporządzonego protokołu) do dostarczenia artykułu/ów właściwego/ych tj. wolnego/ych od wad.

ZP.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15100000, 15112100, 15131500, 15221000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się