Przetarg 12182609 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku do...
| Analizuj | Zamówienie 12182609 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-27 |
| przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku do Szkoły Podstawowej im. Marii Skłodowskiej - Curie w Alwerni Część 1: Część 1 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE - barwa mi ęsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, produkty soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety. Część 2: Część 2 ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZENABIAŁ, JAJA I TŁUSZCZE - świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.PIECZYWO - chrupkie, świeże, niegumiaste, dobrze wypieczone.RYBY - niepokruszone, z niewielką ilością lodu, RYBY mrożone odpowiednio całe, zapach-smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%.PRODUKTY SPOŻYWCZE i PRZYPRAWY - bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się, twarde, sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji; przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia; kasze i makarony powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci. Część 3: Część 3 ŚWIEŻE WARZYWA, JARZYNY, OWOCE - owoce, warzywa powinny być niezwiędnięte, zdrowe, czyste, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, wolne od szkodników, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, niepopękane, niesparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe; w opakowaniu jednolite pod względem pochodzenia, jakości, wielkości i możliwie w tym samym stopniu dojrzałości i rozwoju.MROŻONKI - owoce, warzywa odpowiednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością lodu. SP.260.1.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3000000, 3140000, 15100000, 15300000, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Małopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |