Przetarg 12182609 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku do...

   
Analizuj Zamówienie 12182609
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-27
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2026 roku do Szkoły Podstawowej im. Marii Skłodowskiej - Curie w Alwerni

Część 1: Część 1 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE - barwa mi
ęsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, produkty soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.

Część 2: Część 2 ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZENABIAŁ, JAJA I TŁUSZCZE - świeże, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.PIECZYWO - chrupkie, świeże, niegumiaste, dobrze wypieczone.RYBY - niepokruszone, z niewielką ilością lodu, RYBY mrożone odpowiednio całe, zapach-smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, bez glazury SHP, maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20%.PRODUKTY SPOŻYWCZE i PRZYPRAWY - bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się, twarde, sprężyste, produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji; przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia; kasze i makarony powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci.

Część 3: Część 3 ŚWIEŻE WARZYWA, JARZYNY, OWOCE - owoce, warzywa powinny być niezwiędnięte, zdrowe, czyste, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, wolne od szkodników, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne - korzenie powinny być jędrne, niepopękane, niesparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe; w opakowaniu jednolite pod względem pochodzenia, jakości, wielkości i możliwie w tym samym stopniu dojrzałości i rozwoju.MROŻONKI - owoce, warzywa odpowiednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością lodu.

SP.260.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3000000, 3140000, 15100000, 15300000, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze