Przetarg 11379663 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla...

   
Analizuj Zamówienie 11379663
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-07-14
przedmiot ogłoszenia
Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do jednostek podległych na terenie Gminy Bartoszyce

Część 1: 1.1 Przedmiotem zamówienia w zakresie ZADANIA NR
1: są usługi polegające na sporządzeniu w lokalu Wykonawcy, dostarczeniu i wydaniu gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce w roku szkolnym 2025/2026 w okresie od 02.09.2025 roku do 25.06.2026 roku, zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy w szczególności Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (tekst jedn. Dz.U. z 2024 r. , poz. 416 ze zm.) oraz normami żywienia i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia w następujących placówkach oświatowych:1.1.1 Szkoła Podstawowa im. 20 Bartoszyckiej Brygady Zmechanizowanej w Bezledach – wydawanie posiłków o godz. 10.20 – przedszkole i 11:15 – szkoła;1.1.2 Szkoła Podstawowa im. Leśników Polskich w Galinach – wydawanie posiłków w godz. 10:00-11:35;1.1.3 Szkoła Podstawowa im. Mikołaja Kopernika w Kinkajmach – wydawanie posiłków w godz. 10:35 i 11:40,1.1.4 Szkoła Podstawowa im. Jana Brzechwy w Wojciechach – wydawanie posiłków w godz. 11:30-11:50;1.1.5 Szkoła Podstawowa im. J. H. Dąbrowskiego w Żydowie – wydawanie posiłków godz. 11:15-11:35.1.3 Wymaga się przygotowania posiłków w miejscach, którymi dysponuje Wykonawca, przystosowanych do przygotowywania posiłków, z całym niezbędnym zapleczem, a następnie dostarczenie przygotowanych posiłków przez Wykonawcę do w/w placówek oświatowych. Zamawiający zapewnia jedynie możliwość przechowywania i mycia naczyń po spożytych posiłkach. W tym celu Zamawiający udostępnia Wykonawcy pomieszczenia kuchni wraz z niezbędnymi pomieszczeniami zaplecza kuchennego z wyposażeniem w niezbędny sprzęt.1.4 Pomieszczenia kuchenne wraz z zapleczem stanowią jeden kompleks, wydzielony z pozostałej części obiektu, pomieszczenia nie są opomiarowane w liczniki zimnej i ciepłej wody oraz energii elektrycznej. Raz w miesiącu Wykonawca będzie obciążany za zużycie wody, odbiór ścieków i zużycie energii elektrycznej w zryczałtowanej miesięcznej wysokości brutto: 2 264,00 zł przez Gminę Bartoszyce.Szacunkowa ilość obiadów 48100Wymagany termin wykonania zamówienia dla dla Zadania Nr 1 – w okresie od 02.09.2025 roku do 25.06.2026 roku

Część 2: 2.1 Przedmiotem zamówienia w zakresie ZADANIA NR 2: są usługi polegające na sporządzeniu w lokalu Wykonawcy, dostarczeniu i wydaniu gorących posiłków dla ok 24 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać Przedszkola Gminnego Nr 1 w Bartoszycach z siedzibą w 11-200 Bartoszyce ul. Bema 20 w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru od 01.07.2025 r. do 31.07.2026 r.2.2 Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie 24 dzieci w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru od 01.07.2025 r. do 31.07.2026 r.2.4 Wykonawca zobowiązuje się do:a) dostarczenia odpowiedniej ilości posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Do godz. 7.30 podane zostaną ilości posiłków na dany dzień telefonicznie,b) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na 7 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 3 dni przed planowanym terminem jadłospisu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 2.5 Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadania -godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:30.2.6 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: (01.09.2025 r. do 31.07.2026 r.- 5 544 śniadań; 5 544 obiadów dwudaniowych; 5 544 podwieczorków ).Wymagany termin wykonania zamówienia dla Zadania Nr 2 – w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru od 01.07.2025 r. do 31.07.2026 r.,

Część 3: 3.1 Przedmiotem zamówienia w zakresie ZADANIA NR 3: są usługi polegające na sporządzeniu w lokalu Wykonawcy, dostarczeniu i wydaniu gorących posiłków dla ok. 50 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat oraz 4 dzieci w wieku od 1 do 3 lat (oddział żłobkowy), które będą uczęszczać do Przedszkola Gminnego z Oddziałem Żłobkowym w Tolko, z siedzibą w Tolko 1, 11-200 Bartoszyce w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r.3.2 Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie ok. 54 dzieci w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r.3.5 Wykonawca zobowiązuje się do:a) dostarczenia odpowiedniej ilości posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Do godz. 7.30 podane zostaną ilości posiłków na dany dzień telefonicznie,b) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 3 dni przed planowanym terminem jadłospisu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 3.6 Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadania -godz. 8:00, obiad i podwieczorek -godz. 11:30.3.7 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: (01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r. – 12 258 śniadań; 12 258 obiadów dwudaniowych; 12 258 podwieczorków).Wymagany termin wykonania zamówienia dla Zadania Nr 3 – w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r.

ZP.271.6.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się