Przetarg 11379663 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla...
Analizuj | Zamówienie 11379663 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-07-14 |
przedmiot ogłoszenia | Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do jednostek podległych na terenie Gminy Bartoszyce Część 1: 1.1 Przedmiotem zamówienia w zakresie ZADANIA NR 1: są usługi polegające na sporządzeniu w lokalu Wykonawcy, dostarczeniu i wydaniu gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce w roku szkolnym 2025/2026 w okresie od 02.09.2025 roku do 25.06.2026 roku, zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 ze zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy w szczególności Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (tekst jedn. Dz.U. z 2024 r. , poz. 416 ze zm.) oraz normami żywienia i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia w następujących placówkach oświatowych:1.1.1 Szkoła Podstawowa im. 20 Bartoszyckiej Brygady Zmechanizowanej w Bezledach – wydawanie posiłków o godz. 10.20 – przedszkole i 11:15 – szkoła;1.1.2 Szkoła Podstawowa im. Leśników Polskich w Galinach – wydawanie posiłków w godz. 10:00-11:35;1.1.3 Szkoła Podstawowa im. Mikołaja Kopernika w Kinkajmach – wydawanie posiłków w godz. 10:35 i 11:40,1.1.4 Szkoła Podstawowa im. Jana Brzechwy w Wojciechach – wydawanie posiłków w godz. 11:30-11:50;1.1.5 Szkoła Podstawowa im. J. H. Dąbrowskiego w Żydowie – wydawanie posiłków godz. 11:15-11:35.1.3 Wymaga się przygotowania posiłków w miejscach, którymi dysponuje Wykonawca, przystosowanych do przygotowywania posiłków, z całym niezbędnym zapleczem, a następnie dostarczenie przygotowanych posiłków przez Wykonawcę do w/w placówek oświatowych. Zamawiający zapewnia jedynie możliwość przechowywania i mycia naczyń po spożytych posiłkach. W tym celu Zamawiający udostępnia Wykonawcy pomieszczenia kuchni wraz z niezbędnymi pomieszczeniami zaplecza kuchennego z wyposażeniem w niezbędny sprzęt.1.4 Pomieszczenia kuchenne wraz z zapleczem stanowią jeden kompleks, wydzielony z pozostałej części obiektu, pomieszczenia nie są opomiarowane w liczniki zimnej i ciepłej wody oraz energii elektrycznej. Raz w miesiącu Wykonawca będzie obciążany za zużycie wody, odbiór ścieków i zużycie energii elektrycznej w zryczałtowanej miesięcznej wysokości brutto: 2 264,00 zł przez Gminę Bartoszyce.Szacunkowa ilość obiadów 48100Wymagany termin wykonania zamówienia dla dla Zadania Nr 1 – w okresie od 02.09.2025 roku do 25.06.2026 roku Część 2: 2.1 Przedmiotem zamówienia w zakresie ZADANIA NR 2: są usługi polegające na sporządzeniu w lokalu Wykonawcy, dostarczeniu i wydaniu gorących posiłków dla ok 24 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać Przedszkola Gminnego Nr 1 w Bartoszycach z siedzibą w 11-200 Bartoszyce ul. Bema 20 w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru od 01.07.2025 r. do 31.07.2026 r.2.2 Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie 24 dzieci w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru od 01.07.2025 r. do 31.07.2026 r.2.4 Wykonawca zobowiązuje się do:a) dostarczenia odpowiedniej ilości posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Do godz. 7.30 podane zostaną ilości posiłków na dany dzień telefonicznie,b) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na 7 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 3 dni przed planowanym terminem jadłospisu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 2.5 Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadania -godz. 8:00, obiad i podwieczorek – godz. 11:30.2.6 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: (01.09.2025 r. do 31.07.2026 r.- 5 544 śniadań; 5 544 obiadów dwudaniowych; 5 544 podwieczorków ).Wymagany termin wykonania zamówienia dla Zadania Nr 2 – w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru od 01.07.2025 r. do 31.07.2026 r., Część 3: 3.1 Przedmiotem zamówienia w zakresie ZADANIA NR 3: są usługi polegające na sporządzeniu w lokalu Wykonawcy, dostarczeniu i wydaniu gorących posiłków dla ok. 50 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat oraz 4 dzieci w wieku od 1 do 3 lat (oddział żłobkowy), które będą uczęszczać do Przedszkola Gminnego z Oddziałem Żłobkowym w Tolko, z siedzibą w Tolko 1, 11-200 Bartoszyce w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r.3.2 Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie ok. 54 dzieci w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r.3.5 Wykonawca zobowiązuje się do:a) dostarczenia odpowiedniej ilości posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Do godz. 7.30 podane zostaną ilości posiłków na dany dzień telefonicznie,b) jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na 3 dni przed planowanym terminem jadłospisu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 3.6 Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadania -godz. 8:00, obiad i podwieczorek -godz. 11:30.3.7 Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: (01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r. – 12 258 śniadań; 12 258 obiadów dwudaniowych; 12 258 podwieczorków).Wymagany termin wykonania zamówienia dla Zadania Nr 3 – w okresie od 01.09.2025 r. do 30.06.2026 r. oraz w okresie pełnienia dyżuru w miesiącu sierpień 2026 r. tj. od 01.08.2026 r. do 31.08.2026 r. ZP.271.6.2025 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000, 55523100, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |