Zlecenie 8476682 - Skorzystaj z szansy na rozwój! Szkolenia na miarę Twoich...

   
Zamówienie 8476682 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-10-20
przedmiot zlecenia
Skorzystaj z szansy na rozwój! Szkolenia na miarę Twoich potrzeb!

1. Przedmiotem zamówienia jest wybór wykonawców, świadczących
usługi: a) dostarczenia posiłków b) podawania posiłków 2. Usługa cateringowa dla każdego z uczestników Projektu obejmuje: a) pełnowartościowy posiłek w formie drugiego dania obiadowego: bezmięsny lub mięsny. Wytyczne dotyczące posiłku: mięso/ryba 200g, surówka 140g, dodatek skrobiowy 200 g; w przypadku dań bezmięsnych: zbilansowane danie o wadze 250g niezawierające mięsa (np. na bazie makaronu/ryżu/kaszy/ciasta naleśnikowego/pierogi/knedle itp.); b) kawę i herbatę (łącznie co najmniej 450 ml na osobę, przy zachowaniu równych proporcji pomiędzy ilością kawy i herbaty bądź w proporcjach określonych każdorazowo przez Zamawiającego); c) do kawy i herbaty muszą być podane cukier, płynna śmietanka/mleko (niedopuszczalne są sztuczne zabielacze imitujące mleko/śmietankę) i cytryna (w ilości adekwatnej do ilości napojów gorących); - wodę mineralną gazowaną/niegazowaną lub soki (min. 0,5 litra na osobę bądź w proporcjach określonych każdorazowo przez Zamawiającego); d) przygotowanie, dowóz, serwis oraz utrzymanie porządku w miejscu serwowania przerwy kawowej, w tym odbiór naczyń/opakowań po zakończonym serwisie. Łączna maksymalna liczba zestawów cateringowych: 2352 sztuk. Z uwagi na specyfikę Projektu nie ma możliwości zagwarantowania kontraktu na w/w ilość sztuk ponieważ catering przysługuje Uczestnikowi /-czce o ile forma wsparcia, w ramach której ma być świadczony dla tej samej grupy osób w danym dniu trwa co najmniej 6 godzin lekcyjnych. Długość trwania poszczególnych kursów będzie określana na podstawie zapotrzebowania i będzie zależała od specyfiki i potrzeb grupy. 3. W zakresie organizacji usługi cateringowej serwis kawowy powinien być przygotowany w odpowiedniej ilości tak, aby uczestnicy mogli korzystać z niego przez cały dzień szkoleniowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość telefonicznego wezwania Wykonawcy do uzupełnienia poczęstunku w trakcie zajęć, maksymalnie w ciągu 45 minut od wezwania. 4.. W przypadku obecności na szkoleniach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (wegetarianizm, alergie pokarmowe, itp.) Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich poczęstunek. 5. Dostawa cateringu realizowana będzie w miastach na terenie Subregionu Centralnego województwa śląskiego. W toku realizacji umowy Zamawiający przekaże Wykonawcy informacje o miejscach, w których powstaną grupy. 6. Wykonawca: a) zapewni przygotowanie wyżywienia, dowóz pod wskazany adres na ustaloną godzinę, dostarczy wszelkie elementy oraz sprzęt konieczny do zapewnienia poczęstunku (np. jednorazowe sztućce i naczynia, termos-podgrzewacz do przygotowania kawy i herbaty lub czajnik elektryczny itp.) na miejscu szkolenia wskazanym przez Zamawiającego oraz utrzymanie porządku, w tym odbiór naczyń/opakowań po zakończonym serwisie. Koszt dowozu/odbioru musi zostać uwzględniony w cenie oferty, b) dostarczy usługę cateringową we wskazane w harmonogramie dni realizacji wsparcia od poniedziałku do niedzieli, w tym Święta, w godzinach między 07:00 a 22:00, po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym, c) ustalać będzie szczegółowy harmonogram dostaw na bieżąco w porozumieniu z Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminów w trakcie realizacji zamówienia, wydłużenia lub skrócenia okresu realizacji zamówienia oraz zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków w pełnym zakresie realizacji zamówienia (zgodnie z uwagą zawartą w punkcie 2 paragrafu 3), d) w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń losowych jest zobowiązany zapewnić poczęstunek, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł (tj. od podmiotów prowadzących zarejestrowaną działalność gospodarczą i spełniających stosowne wymogi sanitarne), e) zapewni, że w przypadku produktów, takich jak, np. kawa, herbata, woda, soki, cukier, mleko, ciastka itp. data przydatności do spożycia będzie wygasająca nie wcześniej niż na 2 miesiące przed dniem wykonania usługi, f) zagwarantuje serwetki papierowe, g) używać będzie wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe przewidziane dla produktów spożywczych, h) będzie przechowywać i przygotowywać artykuły spożywcze zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, i) zapewni, iż wszystkie osoby biorące udział w procesie przygotowywania, transportu i wydawania posiłków, które mają lub mogą mieć kontakt z żywnością posiadają aktualne orzeczenie lekarza medycyny pracy do celów sanitarno-epidemiologicznych lub aktualną książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z wymaganiami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 t.j. ze zm.), j) dochowa staranności, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, k) będzie kontrolował aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków. l) zapewni transport cateringu oraz podanie go zgodnie z wymogami sanitarnymi zgodnymi z wymogami dotyczącymi żywności, m) zapewni własne, jednorazowe naczynia, zgodne z wymogami menu do serwowania pełnowartościowego posiłku w formie drugiego dania obiadowego oraz deseru. Zamawiający zakłada użycie naczyń i sztućców jednorazowych odpowiednich do serwowanych dań, zwłaszcza z uwzględnieniem dostaw cateringu w trakcie realizacji szkoleń w zaostrzonym reżimie sanitarnym, n) w przypadku dostawy dań obiadowych posiłki muszą być dostarczone ciepłe, o) zapewnienia odpowiednich pojemników na odpady oraz utylizacji odpadów po zrealizowaniu usługi cateringowej w każdym dniu realizacji usługi.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10343052 2024-03-29
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie Przedmiotem zamówienia są us...
10366205 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku.2) Szczegół...
10365836 2024-04-09
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa przygotowania i dostarczania posiłków 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla policjantów biorących udział w zabezpieczeniach porzą...
10399955 2024-04-12
godz. 09:00
Lubelskie Lubelska Szkoła Biznesu w ramach realizacji projektu „Czas na działanie” nr FELU.09.04-IP.02-0104/23, Programu Fundusze Europejskie dla Lubelskiego 2021-2027 Działania 9.4. Zrównowa...
10424533 2024-04-15
godz. 12:00
Mazowieckie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Usługa żywienia systemem zleconym Całodzienne żywienie 20 słuchaczy i 3 instruktorów kursu DZW 1/24 od śniadania 6.05. do obiadu 18.05.2024 r. 1. Na całodn...
10431347 2024-04-19
godz. 10:00
Śląskie Dostawy posiłków dla Pacjentów Oddziału Dziennego Psychiatryczno Rehabilitacyjnego dla dzieci i młodzieży
10427991 2024-04-19
godz. 12:00
Łódzkie Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów SPZOZ w Wieluniu Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na codziennym ...
10369033 2024-04-22
godz. 12:00
Małopolskie Najem pomieszczeń kuchni i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 93 im. Lucjana Rydla w Krakowie w roku szkolnym 2024/2025.
10474814 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie Sukcesywna usługa cateringowa z zakresu przygotowania, dostarczania i podawania posiłków na spotkania oraz różne eventy organizowane przez komórki organizacyjne Ministerstwa Cyfryzacji...
10486441 2024-05-14
godz. 12:00
Pomorskie „Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla dzieci i uczniów w Redzie z podziałem na części”. Część 1: Część 1 obejmuje usługę przygotowania, dostarczenia ...