Zlecenie 8476682 - Skorzystaj z szansy na rozwój! Szkolenia na miarę Twoich...
(zakończone) | Zamówienie 8476682|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-10-20 |
przedmiot zlecenia | Skorzystaj z szansy na rozwój! Szkolenia na miarę Twoich potrzeb! 1. Przedmiotem zamówienia jest wybór wykonawców, świadczących usługi: a) dostarczenia posiłków b) podawania posiłków 2. Usługa cateringowa dla każdego z uczestników Projektu obejmuje: a) pełnowartościowy posiłek w formie drugiego dania obiadowego: bezmięsny lub mięsny. Wytyczne dotyczące posiłku: mięso/ryba 200g, surówka 140g, dodatek skrobiowy 200 g; w przypadku dań bezmięsnych: zbilansowane danie o wadze 250g niezawierające mięsa (np. na bazie makaronu/ryżu/kaszy/ciasta naleśnikowego/pierogi/knedle itp.); b) kawę i herbatę (łącznie co najmniej 450 ml na osobę, przy zachowaniu równych proporcji pomiędzy ilością kawy i herbaty bądź w proporcjach określonych każdorazowo przez Zamawiającego); c) do kawy i herbaty muszą być podane cukier, płynna śmietanka/mleko (niedopuszczalne są sztuczne zabielacze imitujące mleko/śmietankę) i cytryna (w ilości adekwatnej do ilości napojów gorących); - wodę mineralną gazowaną/niegazowaną lub soki (min. 0,5 litra na osobę bądź w proporcjach określonych każdorazowo przez Zamawiającego); d) przygotowanie, dowóz, serwis oraz utrzymanie porządku w miejscu serwowania przerwy kawowej, w tym odbiór naczyń/opakowań po zakończonym serwisie. Łączna maksymalna liczba zestawów cateringowych: 2352 sztuk. Z uwagi na specyfikę Projektu nie ma możliwości zagwarantowania kontraktu na w/w ilość sztuk ponieważ catering przysługuje Uczestnikowi /-czce o ile forma wsparcia, w ramach której ma być świadczony dla tej samej grupy osób w danym dniu trwa co najmniej 6 godzin lekcyjnych. Długość trwania poszczególnych kursów będzie określana na podstawie zapotrzebowania i będzie zależała od specyfiki i potrzeb grupy. 3. W zakresie organizacji usługi cateringowej serwis kawowy powinien być przygotowany w odpowiedniej ilości tak, aby uczestnicy mogli korzystać z niego przez cały dzień szkoleniowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość telefonicznego wezwania Wykonawcy do uzupełnienia poczęstunku w trakcie zajęć, maksymalnie w ciągu 45 minut od wezwania. 4.. W przypadku obecności na szkoleniach osób o specjalnych wymogach żywieniowych (wegetarianizm, alergie pokarmowe, itp.) Wykonawca zapewni odpowiedni dla nich poczęstunek. 5. Dostawa cateringu realizowana będzie w miastach na terenie Subregionu Centralnego województwa śląskiego. W toku realizacji umowy Zamawiający przekaże Wykonawcy informacje o miejscach, w których powstaną grupy. 6. Wykonawca: a) zapewni przygotowanie wyżywienia, dowóz pod wskazany adres na ustaloną godzinę, dostarczy wszelkie elementy oraz sprzęt konieczny do zapewnienia poczęstunku (np. jednorazowe sztućce i naczynia, termos-podgrzewacz do przygotowania kawy i herbaty lub czajnik elektryczny itp.) na miejscu szkolenia wskazanym przez Zamawiającego oraz utrzymanie porządku, w tym odbiór naczyń/opakowań po zakończonym serwisie. Koszt dowozu/odbioru musi zostać uwzględniony w cenie oferty, b) dostarczy usługę cateringową we wskazane w harmonogramie dni realizacji wsparcia od poniedziałku do niedzieli, w tym Święta, w godzinach między 07:00 a 22:00, po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym, c) ustalać będzie szczegółowy harmonogram dostaw na bieżąco w porozumieniu z Zamawiającym. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminów w trakcie realizacji zamówienia, wydłużenia lub skrócenia okresu realizacji zamówienia oraz zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków w pełnym zakresie realizacji zamówienia (zgodnie z uwagą zawartą w punkcie 2 paragrafu 3), d) w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń losowych jest zobowiązany zapewnić poczęstunek, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł (tj. od podmiotów prowadzących zarejestrowaną działalność gospodarczą i spełniających stosowne wymogi sanitarne), e) zapewni, że w przypadku produktów, takich jak, np. kawa, herbata, woda, soki, cukier, mleko, ciastka itp. data przydatności do spożycia będzie wygasająca nie wcześniej niż na 2 miesiące przed dniem wykonania usługi, f) zagwarantuje serwetki papierowe, g) używać będzie wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe przewidziane dla produktów spożywczych, h) będzie przechowywać i przygotowywać artykuły spożywcze zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, i) zapewni, iż wszystkie osoby biorące udział w procesie przygotowywania, transportu i wydawania posiłków, które mają lub mogą mieć kontakt z żywnością posiadają aktualne orzeczenie lekarza medycyny pracy do celów sanitarno-epidemiologicznych lub aktualną książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych, zgodnie z wymaganiami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 t.j. ze zm.), j) dochowa staranności, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, k) będzie kontrolował aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków. l) zapewni transport cateringu oraz podanie go zgodnie z wymogami sanitarnymi zgodnymi z wymogami dotyczącymi żywności, m) zapewni własne, jednorazowe naczynia, zgodne z wymogami menu do serwowania pełnowartościowego posiłku w formie drugiego dania obiadowego oraz deseru. Zamawiający zakłada użycie naczyń i sztućców jednorazowych odpowiednich do serwowanych dań, zwłaszcza z uwzględnieniem dostaw cateringu w trakcie realizacji szkoleń w zaostrzonym reżimie sanitarnym, n) w przypadku dostawy dań obiadowych posiłki muszą być dostarczone ciepłe, o) zapewnienia odpowiednich pojemników na odpady oraz utylizacji odpadów po zrealizowaniu usługi cateringowej w każdym dniu realizacji usługi. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55320000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |