Zlecenie 8122316 - Rozszerzenie oferty placówek wsparcia dziennego w Mielnie...
(zakończone) | Zamówienie 8122316|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-07 |
przedmiot zlecenia | Rozszerzenie oferty placówek wsparcia dziennego w Mielnie oraz w Gąskach. 1. Opis przedmiotu zamówienia: 1.1. Przedmiotem zamów ienia jest usługa polegająca na realizacji usługi cateringu dla uczestników projektu „Rozszerzenie oferty placówek wsparcia dziennego w Mielnie oraz w Gąskach”. 1.2. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania posiłków do Placówki wsparcia dziennego w miejscowościach Mielno oraz Gąski w projekcie: „Rozszerzenie oferty placówek wsparcia dziennego w Mielnie oraz w Gąskach”, realizowanym w ramach RPO Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020 współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 1.3. Zamówienie obejmuje dostarczenie do 18000 posiłków w okresie od zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 r. (średnio 150 posiłków tygodniowo, średnio 30 posiłków dziennie) dla Placówki Wsparcia Dziennego w Mielnie oraz do 18000 posiłków w okresie od zawarcia umowy do dnia 30 czerwca 2023 r. (średnio 150 posiłków tygodniowo, średnio 30 posiłków dziennie) dla Placówki Wsparcia Dziennego w Gąskach. 1.4. Zamawiający nie podzielił zamówienia na części. 1.5. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usługi zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z ze zmianami), normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HACCP, zachowaniem wymogów sanitarno - epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za przestrzeganie powyższych przepisów. 1.6. Wykonawca będzie przygotowywać posiłki z produktów znajdujących się w jego dyspozycji, świeżych, zgodnych z obowiązującymi normami. Przygotowanie posiłków będzie odbywać się w pomieszczeniach znajdujących się w dyspozycji Wykonawcy i przy pomocy urządzeń znajdujących się w dyspozycji Wykonawcy. Pomieszczenia Wykonawcy muszą posiadać stosowne zezwolenia Inspekcji Sanitarnej. 1.7. Wykonawca dostarczy posiłki w sposób gwarantujący zachowanie temperatury właściwej dla podania posiłku w trakcie całej drogi od Kuchni Wykonawcy do PWD prowadzonego przez Zamawiającego. 1.8. Adres Placówek Wsparcia Dziennego: Gąski 1/10, 76-034 Sarbinowo, Mielno ul. 6 Marca 35, 76 032 Mielno (tymczasowo ul. Lechitów 19, 76-032 Mielno). 1.9. Posiłki obejmują: podwieczorek średnio 20 dni w miesiącu. 1.10. Posiłki muszą być przygotowane w sposób estetyczny, w termosach utrzymujących ciepło posiłków przez co najmniej 4-6 godzin. 1.11. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia dziesięciodniowego jadłospisu, zawierającego m.in. informacje o wartości kalorycznej posiłków, na 4 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym dziesięciodniowym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Zamawiającego. Zamawiający w terminie do 2 dni naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. 1.12. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 1.13. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór termosów. 1.14. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 1.15. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 1.16. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 1.17. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. 1.18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. 1.19. Usługa obejmuje realizację przygotowania i dostarczenia posiłków wraz z napojem dla maksymalnie dla 60 dzieci beneficjentów projektu. 1.20. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (jadłospis) dotyczący składu i wagi posiłków zawiera załącznik nr 2 do zapytania. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55521100 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |