Zlecenie 8128698 - Region Dobrego Wsparcia Przedmiotem niniejszego zamówienia...

   
Zamówienie 8128698 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-05-11
przedmiot zlecenia
Region Dobrego Wsparcia

Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w terminie: czerwiec – paździer
nik 2021 Usługi cateringowe rozumiane są jako zakup produktów, przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla osób przebywających w mieszkaniu wytchnieniowym zlokalizowanym na terenie Ośrodka Charytatywnego dla Dzieci i Młodzieży p.w. Aniołów Stróżów przy ul. Aniołów Stróżów 1 w Kołobrzegu. W ramach usług dostarczone powinny zostać następujące posiłki: pełnowartościowe śniadania, obiady składające się z dwóch dań (I+II danie), pełnowartościowe kolacje dla każdego osobodnia. Zamawiający rozumie osobodzień jako jedną osobę przebywającą jeden dzień na terenie mieszkania wytchnieniowego. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji przedmiotu zamówienia sukcesywnie w zależności od potrzeb Zamawiającego, tj. faktycznych pobytów osób w mieszkaniu wytchnieniowym. Posiłki będą dostarczane w godzinach: śniadanie 8:30 – 8:45 obiad 13:30-13:45 kolacja 18:00- 18:15 Ilość osobodni w mieszkaniu wytchnieniowym w przedmiotowym zamówieniu szacunkowo, przy braku obostrzeń epidemicznych, nie będzie mniejsza niż 133 oraz nie większa niż 400. Ilość osobodni może się zmniejszyć w przypadku nałożenia odgórnych obostrzeń związanych ze stanem epidemiologicznym. Zamawiający będzie udostępniał harmonogram pobytu osób w mieszkaniu wytchnieniowym nie rzadziej niż raz w miesiącu oraz na każde żądanie Wykonawcy. Podana ilość posiłków jest liczbą szacunkową i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego. Dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji pobytów i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Zamawiający ma możliwość zmiany menu dzień przed wydaniem posiłku, w wyjątkowych sytuacjach, np. w przypadku, gdy okaże się, że osoba ma uczulenie na dany składnik posiłku czy ze względów zdrowotnych.  Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.  Wykonawca przed rozpoczęciem wykonania zamówienia dostarczy jadłospis w formie pisemnej, zawierający zróżnicowane posiłki na cały tydzień (od czwartku do środy). Na jadłospisie powinna widnieć gramatura, kaloryczność posiłku oraz wykaz alergenów w produktach – do wiadomości Zamawiającego.  Dzienny jadłospis powinien uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy itp.).  W prawidłowo skonstruowanych i zbilansowanych posiłkach powinny znaleźć się różnorodne produkty z następujących grup: zbożowe, różnokolorowe warzywa, owoce, mleczne, białkowe i tłuszcze.  Wykonawca usługi jest zobowiązany do dostarczania posiłków we własnym zakresie. Posiłki powinny być dostarczane w opakowaniach przeznaczonych do przewożenia posiłków i dających gwarancję utrzymania właściwej temperatury.  Wykonawca usługi zobowiązuje się do: • używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych, • dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, • dbania o aktualność badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków, • zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności.  Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw.  Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: • zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C); • II danie - temperatura 65°C (+/-3°C), • dla potraw na zimno (surówki, sałatki, wędliny, zimne sosy, chłodniki, napoje zimne, desery zimne itp.) 4ºC.  Transport gotowych potraw do miejsca przeznaczenia znajdującego się poza budynkiem, w którym zostały one przygotowane, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10338844 2024-03-28
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10343075 2024-03-29
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa organizacji ogólnopolskiej konferencji inaugurującej działalność BCU w ramach projektu pn. „Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa” - na zasa...
10370621 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim Szczegółowy opis oraz s...
10297238 2024-04-08
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi przygotowania i dostarczania posiłków do CZMZ Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków do Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie
10403749 2024-04-15
godz. 08:00
Śląskie Świadczenie usługi w zakresie żywienia dla SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu Świadczenie usługi w zakresie żywienia dlaSP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu ...
10439924 2024-04-23
godz. 13:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10458642 2024-04-26
godz. 09:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym Część 1: ZADANIE 1 Usługa caterin...
10469202 2024-04-28
godz. 23:59
Śląskie Śląskie Centrum Profilaktyki i Psychoterapii realizujące projekt pn. „Strefa Transformacji w Rudzie Śląskiej 2.0” dla Priorytetu: FESL.10.00 – Fundusze Europejskie na transformacj...
10473894 2024-04-30
godz. 10:00
Mazowieckie „Usługa cateringowa – Konferencja pt. Architektura i infrastruktura Wielkiego Resetu – efekty badawcze i odbiór społeczny” Przedmiotem postępowania jest Usługa cateringowa – ...
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...