Zlecenie 8128698 - Region Dobrego Wsparcia Przedmiotem niniejszego zamówienia...
(zakończone) | Zamówienie 8128698|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-11 |
przedmiot zlecenia | Region Dobrego Wsparcia Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w terminie: czerwiec – paździer nik 2021 Usługi cateringowe rozumiane są jako zakup produktów, przygotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla osób przebywających w mieszkaniu wytchnieniowym zlokalizowanym na terenie Ośrodka Charytatywnego dla Dzieci i Młodzieży p.w. Aniołów Stróżów przy ul. Aniołów Stróżów 1 w Kołobrzegu. W ramach usług dostarczone powinny zostać następujące posiłki: pełnowartościowe śniadania, obiady składające się z dwóch dań (I+II danie), pełnowartościowe kolacje dla każdego osobodnia. Zamawiający rozumie osobodzień jako jedną osobę przebywającą jeden dzień na terenie mieszkania wytchnieniowego. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji przedmiotu zamówienia sukcesywnie w zależności od potrzeb Zamawiającego, tj. faktycznych pobytów osób w mieszkaniu wytchnieniowym. Posiłki będą dostarczane w godzinach: śniadanie 8:30 – 8:45 obiad 13:30-13:45 kolacja 18:00- 18:15 Ilość osobodni w mieszkaniu wytchnieniowym w przedmiotowym zamówieniu szacunkowo, przy braku obostrzeń epidemicznych, nie będzie mniejsza niż 133 oraz nie większa niż 400. Ilość osobodni może się zmniejszyć w przypadku nałożenia odgórnych obostrzeń związanych ze stanem epidemiologicznym. Zamawiający będzie udostępniał harmonogram pobytu osób w mieszkaniu wytchnieniowym nie rzadziej niż raz w miesiącu oraz na każde żądanie Wykonawcy. Podana ilość posiłków jest liczbą szacunkową i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego. Dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji pobytów i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Zamawiający ma możliwość zmiany menu dzień przed wydaniem posiłku, w wyjątkowych sytuacjach, np. w przypadku, gdy okaże się, że osoba ma uczulenie na dany składnik posiłku czy ze względów zdrowotnych. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca przed rozpoczęciem wykonania zamówienia dostarczy jadłospis w formie pisemnej, zawierający zróżnicowane posiłki na cały tydzień (od czwartku do środy). Na jadłospisie powinna widnieć gramatura, kaloryczność posiłku oraz wykaz alergenów w produktach – do wiadomości Zamawiającego. Dzienny jadłospis powinien uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Posiłki winny być wykonywane z naturalnych produktów z gwarancją świeżości artykułów i produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy itp.). W prawidłowo skonstruowanych i zbilansowanych posiłkach powinny znaleźć się różnorodne produkty z następujących grup: zbożowe, różnokolorowe warzywa, owoce, mleczne, białkowe i tłuszcze. Wykonawca usługi jest zobowiązany do dostarczania posiłków we własnym zakresie. Posiłki powinny być dostarczane w opakowaniach przeznaczonych do przewożenia posiłków i dających gwarancję utrzymania właściwej temperatury. Wykonawca usługi zobowiązuje się do: • używania wyłącznie produktów spełniających normy jakościowe produktów spożywczych, • dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników, • dbania o aktualność badań sanitarno-epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków, • zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: • zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C); • II danie - temperatura 65°C (+/-3°C), • dla potraw na zimno (surówki, sałatki, wędliny, zimne sosy, chłodniki, napoje zimne, desery zimne itp.) 4ºC. Transport gotowych potraw do miejsca przeznaczenia znajdującego się poza budynkiem, w którym zostały one przygotowane, powinien odbywać się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu zarówno o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |