Przetarg 8287459 - „REALIZACJA WIELOLETNIEGO RZĄDOWEGO PROGRAMU: „POSIŁEK...

   
Analizuj Zamówienie 8287459 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-07-23
przedmiot ogłoszenia
„REALIZACJA WIELOLETNIEGO RZĄDOWEGO PROGRAMU: „POSIŁEK W SZKOLE I W DOMU” NA OKRES WRZESIEŃ - GRUDZIEŃ 2021” - PRZYGOTOWANIE I DOS
TARCZANIE CIEPŁYCH JEDNODANIOWYCH POSIŁKÓW DLA OSÓB UPRAWIONYCH......"

1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie i dostarczenie do poszczególnych placówek Gorących posiłków jednodaniowych:
a) ziemniaki lub produkty przetworzone z ziemniaków o odpowiedniej gramaturze lub zamiennik (ryż, kasza) – 200 gram, mięso – 100 gram, surówka – 150 gram, woda źródlana/kompot – 200 ml

Za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, lub danie z makaronem itp. o minimalnej gramaturze 400 gram + woda źródlana/kompot 200 ml.
Wartość kaloryczna posiłku nie może być niższa niż 1000 kcal.


Placówka Szacunkowa ilość posiłków
Szkoła Podstawowa w Nawojowej 20
Szkoła Podstawowa w we Frycowej 30
Szkoła Podstawowa w Bączej-Kuninie 20
Szkoła Podstawowa w Homrzyskach 20
Szkoła Podstawowa w Żeleźnikowej Małej 20
Szkoła Podstawowa w Żeleźnikowej Wielkiej 10

RAZEM 120


2. Posiłki muszą posiadać wymagalną przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z przepisami i wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający wymaga, aby surowcowy uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego z uwzględnieniem niniejszej specyfikacji nie był niższy niż 4,50 zł brutto licząc w cenach hurtowych.
W rozumieniu Zamawiającego, surowcowy uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie jednego gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego” jest to jedynie koszt surowca potrzebnego do przygotowania posiłku. Cena za przygotowania jednego posiłku winna być wyższa od kwoty 4,50 zł brutto o pozostałe koszty związane z wyprodukowaniem, koszty opakowań jednorazowych, dostarczenie do poszczególnych szkół, wydanie uczniom oraz kosztu odbioru i utylizacji naczyń jednorazowych oraz pozostałe koszty które ponosi wykonawca.

Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu 1 tygodnia /5 dni/ wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Zamawiający wymaga dostarczenia jadłospisów na dany miesiąc w ostatnim dniu miesiąca poprzedzającego.

Dostarczenie/wydawanie posiłków - w godzinach umówionych z Dyrektorami Szkół.

Przewidywane przerwy obiadowe w szkołach:

Placówka Przerwy obiadowe
Szkoła Podstawowa w Nawojowej 11:55-12:10
Szkoła Podstawowa w we Frycowej 11:35-11:50
Szkoła Podstawowa w Bączej-Kuninie 10:05-10:25
Szkoła Podstawowa w Homrzyskach 10:25-10:45
Szkoła Podstawowa w Żeleźnikowej Małej 11:15-11:35
Szkoła Podstawowa w Żeleźnikowej Wielkiej 10:35-10:55

3. W ramach realizacji zamówienia należy zapewnić posiłek:
a) Do Szkoły Podstawowej w Nawojowej i we Frycowej w naczyniach ceramicznych. Firma cateringowa musi zapewnić dostarczenie naczyń czystych i odbiór naczyń brudnych zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi.
b) do szkoły w Bączej-Kuninie, Homrzyskach, Żeleźnikowej Małej i Żeleźnikowej Wielkiej w naczyniach porcjowanych jednorazowych. Firma cateringowa musi zapewnić również odbiór naczyń jednorazowych do utylizacji najpóźniej w dniu następnym.

Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany. Zmiana ilości zarówno na + jak i na – nie będzie powodować zmiany ceny posiłku ani zmiany warunków umowy.

4. Wykonawca zapewnia transport posiłków we własnym zakresie. Wykonawca zapewni transport posiłków w taki sposób, aby posiłki dostarczone do spożycia posiadały wymaganą przepisami prawa temperaturę.

5. Firma cateringowa dostarczająca posiłki musi posiadać zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej oraz na transport posiłków.

6. Przygotowanie posiłków w okresie od dnia 02.09.2021 r. do 22.12.2021 r. z uwzględnieniem dni ustawowo wolnych od nauki w szkole i przerw w nauce w szkole.

Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień:
55.52.31.00-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych,
55.52.40.00-9 – Usługi dostarczania posiłków do szkół.


7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zachowując jakość i estetykę wykonania zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi.

GOPS.271.2.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10342572 2024-03-29
godz. 09:30
Mazowieckie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej. ZP/01/2024
10373771 2024-04-03
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 146 „WYSPA DZIECI” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 146...
10370949 2024-04-10
godz. 10:00
Śląskie Usługa Żywienia Pacjentów Szpitala Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na całodziennym wyżywieniu pacjentów szpitala, sporządzanie posiłków tradycyjnymi ...
10405241 2024-04-17
godz. 10:00
Mazowieckie (RFI) Dostawa posiłków profilaktycznych
10429231 2024-04-19
godz. 09:00
Podlaskie 1. Przedmiotem zamówienia jest „Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego oraz Oddziału Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzyżewie...
10428887 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu oraz Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym SPZZOZ w Przysusze (w systemie cateringowym) Przedmiot...
10431565 2024-04-24
godz. 10:00
Łódzkie Przedmiotem zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków w formie cateringu składającego się z obiadu dwu daniowego oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu do mi...
10449564 2024-04-25
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 11/TP/DZP/2024
10452465 2024-04-25
godz. 23:59
Dolnośląskie 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki,...
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...