Przetarg 12193632 - Realizacja usługi w zakresie przygotowania, wydawania i...

   
Analizuj Zamówienie 12193632
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-03
przedmiot ogłoszenia
Realizacja usługi w zakresie przygotowania, wydawania i dowozu posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej

1) Przedmiotem zamówienia jest świadcze
nie usług polegających na przygotowaniu, wydawaniu i dostarczeniu własnym transportem posiłków świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej, w tym dla osób i rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z powodu m.in. bezdomności, bezrobocia, niepełnosprawności, trudności w przystosowaniu do życia po opuszczeniu zakładu karnego, uzależnienia od alkoholu lub narkotyków oraz zaburzeniami natury psychicznej.2) W związku ze specyficzną grupą beneficjentów Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Białej Podlaskiej nie dopuszcza do udziału w postępowaniu Wykonawców, którzy prowadzą swoją działalność na terenie m. in. stołówek szkolnych ze względu na obowiązujące Dyrektorów Placówek Oświatowych Standardy Ochrony Małoletnich tj. m. in. ochronę małoletnich uczniów przed potencjalnymi negatywnymi skutkami zachowań klientów MOPS.3) Szczegóły zamówienia:a/ przygotowanie i wydanie w dni robocze 12250 gorących posiłków w stosownym pomieszczeniu / jadłodajni / świadczeniobiorcom, którym MOPS Biała Podlaska decyzją administracyjną przyznał tę formę pomocy w okresie 1 stycznia 2026 r. – 31 grudnia 2026 r.b/ wydawanie na wynos 500 porcji suchego prowiantu w stosownych opakowaniach osobom bezdomnym na każdy dzień wolny od pracy w okresie1 stycznia 2026 r. – 31 grudnia 2026 r.c/ przygotowanie i dowóz ok 960 porcji gorących posiłków w pojemnikach jednorazowych do miejsca zamieszkania w dni robocze na terenie miasta Biała Podlaska osobom wskazanym przez Zamawiającego, którym MOPS Biała Podlaska decyzją administracyjną przyznał tę formę pomocy w okresie1 stycznia 2026 r. – 31 grudnia 2026 r.4) Gorący posiłek jednodaniowy będzie się składał z: a/ 500 ml zupy, 300g chleba oraz wkładki mięsnej min. 200 g tj. kiełbasy, parówek, boczku parzonego, pasztetowej, kaszanki – wydawane 3 x w tygodniu,b/ inne niż zupa z wkładką min. 400g tj. np. bigos, pierogi, łazanki, makaron w sosie mięsnym lub grzybowym, krokiety z mięsem, kasza z sosem mięsnym – wydawane 2 x w tygodniu,c/ suchy prowiant wydawany na dni wolne od pracy winien składać się z artykułów spożywczych nadających się bezpośrednio do spożycia, niewymagających przetworzenia. Na każdy dzień wolny od pracy porcja suchego prowiantu powinna składać się m.in.: 300g chleba lub bułek o równoważnej gramaturze, nabiału lub wędliny w ilości 200g, oraz owocu np. jabłka, banana lub warzyw np. pomidora, ogórka, papryki.5) Zamawiający podając ilość posiłków zastrzega, iż stanowi ona ilość szacunkową i w okresie obowiązywania umowy może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu), co nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanej umowy lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia.6) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości posiłków, a wszelkie zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy z wyprzedzeniem.7) Posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą się powtarzać w ciągu jednego tygodnia, winny być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego.8) Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.9) Wydawane posiłki nie mogą być przygotowane wcześniej niż w dniu ich wydania, muszą posiadać właściwą temperaturę np. temp. zupy nie niższa niż 85° C.10) Wydawanie posiłków będzie się odbywało w dni robocze w lokalu Wykonawcy w godz. od ll30 do 1300, posiłki nie mogą być wydawane wstecz – za dni poprzednie. Dopuszcza się wydawanie posiłkow / suchego prowiantu z wyprzedzeniem w przypadku osób bezdomnych odbierających posiłki na dni wolne od pracy.11) Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia ewidencji wydanych posiłków, zawierającej informacje o liczbie wydanych posiłków w ciągu danego miesiąca wraz z czytelnym podpisem osoby korzystającej z posiłku.12) Przewiduje się, iż minimalny zakres usług będzie obejmował w skali 1 dnia przygotowanie i wydanie ok. 60 posiłków. Ze względu na specyfikę zamówienia faktyczna liczba wydanych posiłków może ulec zmianie, tj. ± 15%.13) Miejsce realizacji zamówienia:• Wykonawca zobowiązany jest do realizacji zamówienia na terenie miasta Biała Podlaska w lokalu usytuowanym w odległości nie większej niż 1 km od przystanku komunikacji miejskiej,• Wykonawca zapewni odpowiednie warunki lokalowe (miejsca siedzące przy stole), umożliwiające spożycie posiłku w tym samym czasie dla minimum 30 osób, • Wykonawca zobowiązany jest do ponoszenia odpowiedzialności prawnej i materialnej wobec organów kontroli (stacji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, BHP) w zakresie wykonywanej usługi, w tym m.in. w zakresie jakości produktów i przygotowania posiłków w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych,• Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przygotowywanych potraw oraz następstwa związane z ich ewentualną niską jakością.14) Posiłki muszą być wykonane według norm żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.

DA.B.261.5.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55000000, 55321000, 55521200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy ,usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe