Zlecenie 6849671 - Realizacja 10 praktycznych 6 godzinnych warsztatów...

   
Zamówienie 6849671 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-06-17
przedmiot zlecenia
Realizacja 10 praktycznych 6 godzinnych warsztatów kulinarnych (1 godzina - 60 minut) w ramach projektu współpracy pn. "Szlak Kres
owych Smaków", których uczestnikami będą osoby z obszarów wiejskich, w tym osoby prowadzące działalność w branży gastronomicznej i ich pracownicy oraz realizacja 3 warsztatów dwudniowych po 6 godzin, z zakresu sztuki carvingu oraz dekoracji potraw, mających na celu rozwój dotychczasowych umiejętności uczestników oraz podniesienie atrakcyjności prezentacji lokalnych produktów. W warsztatach udział wezmą mieszkańcy obszaru LGD "Lepsze Jutro", w tym członkinie KGW, lokalni przedsiębiorcy oraz osoby zainteresowane nabyciem umiejętności zdobienia produktów lokalnych w innowacyjny sposób
Cz. I - LGD "Roztocze Tomaszowskie" - 10 warsztatów,
Cz. II - LGD "Lepsze Jutro" - 3 warsztaty dwudniowe,
Liczba uczestników 1 warsztatu kulinarnego - 10 osób
1) przygotowanie i prowadzenie 10 warsztatów dla 100 osób na terenie LGD "Roztocze Tomaszowskie". Warsztaty powinny zostać przeprowadzone w restauracjach na terenie LGD "Roztocze Tomaszowskie". Warsztaty powinny być przeprowadzone przez wykwalifikowanego kucharza z tytułem mistrz w zawodzie kucharz. Na warsztacie kulinarnym przygotowanych powinno zostać około 7 potraw lokalnych/regionalnych (min.
3 potrawy wykorzystujące lokalne produkty). Realizacja warsztatów kulinarnych planowana jest w miesiącach wrzesień 2019 r. - marzec 2020 r. Koszt warsztatów powinien zawierać: koszt materiałów szkoleniowych/produktów podczas warsztatów kulinarnych ( 1 edycja warsztatów /ok. 6 h), wynagrodzenie osoby prowadzącej warsztaty kulinarne, wynajem sali na realizację warsztatów kulinarnych.
2) organizacja warsztatów sztuki carvingu oraz dekoracji potraw, mających na celu rozwój dotychczasowych umiejętności uczestników oraz podniesienie atrakcyjności prezentacji lokalnych produktów na terenie LGD "Lepsze Jutro" (3 warsztaty, 2- dniowe po 6 godzin, w każdym z warsztatów zaplanowano udział 10 uczestników razem 3x 10= 30 osób). Warsztaty odbędą się w restauracjach na obszarze LGD "Lepsze Jutro". Warsztaty powinni być przeprowadzone przez osoby z praktycznym doświadczeniem z carvingu oraz zdobienia potraw. Na każdym warsztacie kulinarnym przygotować należy 7 potraw, które będą
III. Miejsce realizacji warsztatów kulinarnych: podmioty świadczące działalność gastronomiczno-cateringową na obszarze:
Cz. I - LGD "Roztocze Tomaszowskie"
Cz. II - LGD "Lepsze Jutro"
IV. Termin realizacji warsztatów kulinarnych:
Cz. I - LGD "Roztocze Tomaszowskie" - wrzesień 2019 r. - marzec 2020 r.
Cz. II - LGD "Lepsze Jutro" - sierpień 2019 r.
V. Program warsztatu kulinarnego: (6 godzin po 60 minut):
1. Pokaz kulinarny wraz z praktycznymi warsztatami: 6-7 potraw w tym min. 3 potrawy wykorzystujące lokalne produkty (odmienne na każdym z warsztatów ) i/lub co najmniej 3 regionalne (odmienne na każdym z warsztatów) potrawy z Lubelszczyzny zarejestrowane na liście produktów tradycyjnych.
2. Aranżacja dekoracji przygotowanych potraw w celu wykonania fotografii do publikacji promującej walory kulinarne.
3. Degustacja wspólnie przygotowanych potraw.
VI. Obowiązki zleceniobiorcy:
1. Przedstawienie wraz z ofertą szczegółowego programu warsztatów kulinarnych do akceptacji zleceniodawcy.
2. Realizacja programu warsztatów kulinarnych zgodnie z zaakceptowanym programem.
3. Wynajem sali na warsztaty kulinarne, zaakceptowanej przez zleceniodawcę.
4. Zapewnienie sali odpowiednio wyposażonej w zaplecze kuchenne ze stałym dostępem do wody bieżącej i zapleczem sanitarnym.
5. Zorganizowanie co najmniej 5 stanowisk pracy dla uczestników każdego z 2 warsztatów kulinarnych: zapewnienia sprzętu umożliwiającego każdemu uczestnikowi swobodny dostęp do kuchenki, lodówki, robotów kuchennych oraz do innych sprzętów kuchennych niezbędnych do realizacji warsztatów.
6. Zapewnienie we własnym zakresie produktów, sprzętu niezbędnego do realizacji warsztatów oraz ich transport na miejsce realizacji warsztatów.
7. Posiadanie kwalifikacji kucharza z tytułem mistrza w zawodzie kucharz (dyplom mistrza do okazania). Co najmniej 4-letnie doświadczenie zawodowe oraz udokumentowane co najmniej 200 godzin zegarowych w zakresie prowadzenia szkoleń i warsztatów kulinarnych (minimum 5 referencji z realizacji usług) o podobnym charakterze.
8. Wiedza z zakresu kuchni regionalnej Lubelszczyzny, specyfiki produktów lokalnych, tradycyjnych oraz regionalnych w kontekście wykorzystania ich do promocji i rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, co zostanie poświadczone dokumentami złożonymi razem z ofertą.
VII. Obowiązki Zleceniodawcy:
1. Rekrutacja uczestników warsztatów.
branża Edukacja, szkolenia
podbranża kursy i szkolenia inne, szkolenia zawodowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: kursy i szkolenia inne , szkolenia zawodowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10413501 2024-04-16
godz. 00:00
Mazowieckie Opracowanie Poradnika oraz materiałów szkoleniowych i ich aktualizacji na temat realizacji i przestrzegania równościowych zasad horyzontalnych w projektach Programu Fundusze Europejskie ...
10393539 2024-04-16
godz. 13:00
Opolskie Przeprowadzenie kursu z zakresu obsługi podestów ruchomych przejezdnych (podnośnik nożycowy samojezdny oraz podnośnik teleskopowo-przegubowy samojezdny) oraz organizacja egzaminu przed ...
10417954 2024-04-16
godz. 23:59
Mazowieckie Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia indywidualnego w zakresie: Wózki jezdniowe podnośnikowe z mechanicznym napędem podnoszenia z wysięgnikiem oraz wózki jezdniowe podnośnikowe z...
10427904 2024-04-17
godz. 14:00
Łódzkie Przeprowadzenie zajęć z zakresu terapii zajęciowej zwiększających między innymi sprawność manualną seniorów.
10445871 2024-04-19
godz. 10:00
Mazowieckie Szkolenie teoretyczne ,, Konduktor''
10429373 2024-04-19
godz. 10:00
Podkarpackie szkolenie: Kwalifikowany pracownik ochrony fizycznej
10451668 2024-04-22
godz. 13:00
Mazowieckie Świadczenie usługi szkoleniowej obejmującej udostępnienie pracownikom Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie, 1410 kont do szkoleń okresowych w zakresie BHP w formie e-learningu...
10449454 2024-04-24
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usługi obejmującej zorganizowanie i przeprowadzenie 1 (jednego) szkolenia, które odbędzie się w formie stacjonarnej w ośrodku szkoleniowym/ obiekcie konferencyjnym lub inn...
10458607 2024-04-26
godz. 10:00
Świętokrzyskie Przedmiotem zamówienia jest usługa zorganizowania i przeprowadzenia szkoleń dla kadry dydaktycznej Przedszkola Mali Odkrywcy w Chmielniku oraz Niepublicznego Przedszkola z Oddziałami Int...
10444673 2024-05-12
godz. 11:00
Pomorskie PWK/224 Interaktywne, wirtualne techniki szkoleniowe dla instalacji produkcyjnej 900, 1100 Zakładu PZD Rafinerii Gdańskiej -