Zlecenie 6849671 - Realizacja 10 praktycznych 6 godzinnych warsztatów...
(zakończone) | Zamówienie 6849671|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2019-06-17 |
przedmiot zlecenia | Realizacja 10 praktycznych 6 godzinnych warsztatów kulinarnych (1 godzina - 60 minut) w ramach projektu współpracy pn. "Szlak Kres owych Smaków", których uczestnikami będą osoby z obszarów wiejskich, w tym osoby prowadzące działalność w branży gastronomicznej i ich pracownicy oraz realizacja 3 warsztatów dwudniowych po 6 godzin, z zakresu sztuki carvingu oraz dekoracji potraw, mających na celu rozwój dotychczasowych umiejętności uczestników oraz podniesienie atrakcyjności prezentacji lokalnych produktów. W warsztatach udział wezmą mieszkańcy obszaru LGD "Lepsze Jutro", w tym członkinie KGW, lokalni przedsiębiorcy oraz osoby zainteresowane nabyciem umiejętności zdobienia produktów lokalnych w innowacyjny sposób Cz. I - LGD "Roztocze Tomaszowskie" - 10 warsztatów, Cz. II - LGD "Lepsze Jutro" - 3 warsztaty dwudniowe, Liczba uczestników 1 warsztatu kulinarnego - 10 osób 1) przygotowanie i prowadzenie 10 warsztatów dla 100 osób na terenie LGD "Roztocze Tomaszowskie". Warsztaty powinny zostać przeprowadzone w restauracjach na terenie LGD "Roztocze Tomaszowskie". Warsztaty powinny być przeprowadzone przez wykwalifikowanego kucharza z tytułem mistrz w zawodzie kucharz. Na warsztacie kulinarnym przygotowanych powinno zostać około 7 potraw lokalnych/regionalnych (min. 3 potrawy wykorzystujące lokalne produkty). Realizacja warsztatów kulinarnych planowana jest w miesiącach wrzesień 2019 r. - marzec 2020 r. Koszt warsztatów powinien zawierać: koszt materiałów szkoleniowych/produktów podczas warsztatów kulinarnych ( 1 edycja warsztatów /ok. 6 h), wynagrodzenie osoby prowadzącej warsztaty kulinarne, wynajem sali na realizację warsztatów kulinarnych. 2) organizacja warsztatów sztuki carvingu oraz dekoracji potraw, mających na celu rozwój dotychczasowych umiejętności uczestników oraz podniesienie atrakcyjności prezentacji lokalnych produktów na terenie LGD "Lepsze Jutro" (3 warsztaty, 2- dniowe po 6 godzin, w każdym z warsztatów zaplanowano udział 10 uczestników razem 3x 10= 30 osób). Warsztaty odbędą się w restauracjach na obszarze LGD "Lepsze Jutro". Warsztaty powinni być przeprowadzone przez osoby z praktycznym doświadczeniem z carvingu oraz zdobienia potraw. Na każdym warsztacie kulinarnym przygotować należy 7 potraw, które będą III. Miejsce realizacji warsztatów kulinarnych: podmioty świadczące działalność gastronomiczno-cateringową na obszarze: Cz. I - LGD "Roztocze Tomaszowskie" Cz. II - LGD "Lepsze Jutro" IV. Termin realizacji warsztatów kulinarnych: Cz. I - LGD "Roztocze Tomaszowskie" - wrzesień 2019 r. - marzec 2020 r. Cz. II - LGD "Lepsze Jutro" - sierpień 2019 r. V. Program warsztatu kulinarnego: (6 godzin po 60 minut): 1. Pokaz kulinarny wraz z praktycznymi warsztatami: 6-7 potraw w tym min. 3 potrawy wykorzystujące lokalne produkty (odmienne na każdym z warsztatów ) i/lub co najmniej 3 regionalne (odmienne na każdym z warsztatów) potrawy z Lubelszczyzny zarejestrowane na liście produktów tradycyjnych. 2. Aranżacja dekoracji przygotowanych potraw w celu wykonania fotografii do publikacji promującej walory kulinarne. 3. Degustacja wspólnie przygotowanych potraw. VI. Obowiązki zleceniobiorcy: 1. Przedstawienie wraz z ofertą szczegółowego programu warsztatów kulinarnych do akceptacji zleceniodawcy. 2. Realizacja programu warsztatów kulinarnych zgodnie z zaakceptowanym programem. 3. Wynajem sali na warsztaty kulinarne, zaakceptowanej przez zleceniodawcę. 4. Zapewnienie sali odpowiednio wyposażonej w zaplecze kuchenne ze stałym dostępem do wody bieżącej i zapleczem sanitarnym. 5. Zorganizowanie co najmniej 5 stanowisk pracy dla uczestników każdego z 2 warsztatów kulinarnych: zapewnienia sprzętu umożliwiającego każdemu uczestnikowi swobodny dostęp do kuchenki, lodówki, robotów kuchennych oraz do innych sprzętów kuchennych niezbędnych do realizacji warsztatów. 6. Zapewnienie we własnym zakresie produktów, sprzętu niezbędnego do realizacji warsztatów oraz ich transport na miejsce realizacji warsztatów. 7. Posiadanie kwalifikacji kucharza z tytułem mistrza w zawodzie kucharz (dyplom mistrza do okazania). Co najmniej 4-letnie doświadczenie zawodowe oraz udokumentowane co najmniej 200 godzin zegarowych w zakresie prowadzenia szkoleń i warsztatów kulinarnych (minimum 5 referencji z realizacji usług) o podobnym charakterze. 8. Wiedza z zakresu kuchni regionalnej Lubelszczyzny, specyfiki produktów lokalnych, tradycyjnych oraz regionalnych w kontekście wykorzystania ich do promocji i rozwoju przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, co zostanie poświadczone dokumentami złożonymi razem z ofertą. VII. Obowiązki Zleceniodawcy: 1. Rekrutacja uczestników warsztatów. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | kursy i szkolenia inne, szkolenia zawodowe |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |