Przetarg 12197254 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków z...

   
Analizuj Zamówienie 12197254
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków z naturalnych składników dla klientów MOPS Mysłowice

Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie gorących posiłków z naturalnych składników,
ich wydawanie oraz na zlecenie Zamawiającego dowożenie posiłków, a w przypadku klęski żywiołowej lub zdarzenia losowego wydawanie posiłków na zlecenie MOPS w formie suchego prowiantu. Przewiduje się wydawanie ok:• 20 gorących posiłków dziennie w tym:• 5 zestawów dziennie w jednorazowych opakowaniach z dowozem do miejsca zamieszkania klientaPosiłki będą wydawane przez 7 dni w tygodniu. Posiłki nie objęte dowozem będą wydawane w lokalu Wykonawcy, który zapewni możliwość spożycia ich na miejscu.Miejsce przygotowywania oraz wydawania posiłków, osoby mające kontakt z żywnością oraz środek transportu posiłków muszą spełniać wymogi określone w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023, poz. 1448) - w szczególności Dział IV Wymagania higieniczne a w okresie obowiązywania szczególnych rozwiązań związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych, Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawa (ustaw, rozporządzeń a także poleceń wojewody) wydanych w związku z zaistniałą sytuacją oraz Wykonawca zobowiązany jest do bieżącego śledzenia zmian tych przepisów.Posiłki będą wydawane na podstawie decyzji administracyjnych (wydawanych zgodnie z ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004r. tj. Dz.U. 2024r. poz.1283) pokazywanej przez klienta tut. Ośrodka i bonów żywnościowych. W przypadku klęski żywiołowej lub zdarzenia losowego posiłki w formie suchego prowiantu będą wydawane na zlecenie tut. Ośrodka a decyzja administracyjna zostanie wydana w późniejszym terminie.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ

DA.241.1-61/25
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe