Przetarg 12197254 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków z...
| Analizuj | Zamówienie 12197254 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-04 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków z naturalnych składników dla klientów MOPS Mysłowice Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie gorących posiłków z naturalnych składników, ich wydawanie oraz na zlecenie Zamawiającego dowożenie posiłków, a w przypadku klęski żywiołowej lub zdarzenia losowego wydawanie posiłków na zlecenie MOPS w formie suchego prowiantu. Przewiduje się wydawanie ok:• 20 gorących posiłków dziennie w tym:• 5 zestawów dziennie w jednorazowych opakowaniach z dowozem do miejsca zamieszkania klientaPosiłki będą wydawane przez 7 dni w tygodniu. Posiłki nie objęte dowozem będą wydawane w lokalu Wykonawcy, który zapewni możliwość spożycia ich na miejscu.Miejsce przygotowywania oraz wydawania posiłków, osoby mające kontakt z żywnością oraz środek transportu posiłków muszą spełniać wymogi określone w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023, poz. 1448) - w szczególności Dział IV Wymagania higieniczne a w okresie obowiązywania szczególnych rozwiązań związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych, Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawa (ustaw, rozporządzeń a także poleceń wojewody) wydanych w związku z zaistniałą sytuacją oraz Wykonawca zobowiązany jest do bieżącego śledzenia zmian tych przepisów.Posiłki będą wydawane na podstawie decyzji administracyjnych (wydawanych zgodnie z ustawa o pomocy społecznej z dnia 12 marca 2004r. tj. Dz.U. 2024r. poz.1283) pokazywanej przez klienta tut. Ośrodka i bonów żywnościowych. W przypadku klęski żywiołowej lub zdarzenia losowego posiłki w formie suchego prowiantu będą wydawane na zlecenie tut. Ośrodka a decyzja administracyjna zostanie wydana w późniejszym terminie.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SWZ DA.241.1-61/25 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55320000, 55321000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |