Przetarg 12196590 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla...

   
Analizuj Zamówienie 12196590
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Chmielniku w roku 2026

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w pos
taci przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Chmielniku w lokalu Wykonawcy położonym na terenie miasta Chmielnik w roku 2026;2. Szczegółowe informacje dotyczące wykonania usługi:2.1. Świadczenie na rzecz Zamawiającego przez okres 12 miesięcy, od 1 stycznia 2026 r. do 31 grudnia 2026 r. przez 7 dni a tygodniu, usług gastronomicznych polegających na przygotowaniu i dostarczeniu jednodaniowego gorącego posiłku w postaci: - 3 dni w tygodniu zupa z wkładką mięsną (podana z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami) i- 4 dni w tygodniu drugie danie mięsne, dla każdego skierowanego przez OPS klienta. Dopuszcza się raz w tygodniu drugie danie bezmięsne: pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety, ryba lub danie półmięsne np. bigos, łazanki, zapiekanka makaronowa, fasolka po bretońsku. 2.2. Posiłki powinny być sporządzane według następujących norm ilościowych dla jednego posiłku:-pierwsze danie zupa – min. 400ml, dodatkowo do zupy kiełbasa min. 50g lub wkładka mięsna min. 50g oraz pieczywo;- drugie danie mięsne – kotlet – min. 100g, gołąbek, min. 150g, gulasz mięsny – min. 150g, kurczak – min. 200g, ryba – min. 150g, wątróbka smażona – min. 150g,ziemniaki – min. 300g, kasza – min. 250g, makaron – min. 200g, ryż – min. 200g, surówka – min. 100g, warzywa gotowane – min. 150g.-dania bezmięsne – (pierogi, krokiety, naleśniki itp.) – min. 250g;-dania półmięsne (bigos, fasolka po bretońsku itp.) – min. 250g;-napój – min. 200 ml (kompot, woda z sokiem w przypadku drugiego dania).Wydawane posiłki powinny być urozmaicone, dobrej jakości, gorące, porcje odpowiadające normom zbiorowego żywienia. Produkty żywnościowe będą zakupione przez Wykonawcę we własnym zakresie.2.3. Gramatura opisana w poszczególnych rodzajach posiłków obejmuje gramatury obowiązujące w chwili wydania posiłku (waga gotowego, wydanego obiadu, w tym jego poszczególnych składników).2.4. Wykonawca zobowiązany jest do wydania obiadów przygotowanych ze świeżych produktów, zakazane jest wykorzystywanie do przygotowania obiadów całości lub części produktów składających się na obiad z dnia poprzedniego. 2.5. Zamawiający będzie sprawdzać jakość obiadów. W przypadku naruszenia postanowień umowy oraz warunków określonych w opisie przedmiotu zamówienia zamawiający odstąpi od umowy w trybie natychmiastowym.2.6. Wszystkie posiłki wykonawca wykona w swoim przedsiębiorstwie bez możliwości powierzenia osobom trzecim. 2.7. Posiłki będą wydawane w jednorazowych naczyniach przez 7 dni w tygodniu, w godzinach od 11.00 do 13.00 na podstawie list obecności sporządzonych przez Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej.2.8. Miejscem wydawania posiłków będzie lokal na terenie Chmielnika. Lokal gastronomiczny, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki powinien spełniać wymogi sanitarno-higieniczne, być w stanie technicznym i wyposażeniu adekwatnym do realizowanych zadań. Wykonawca odpowiada za idealną czystość pomieszczeń i urządzeń gastronomicznych, estetyczny wygląd i czystość zatrudnionego personelu, idealną czystość oraz technologię przygotowania i wydawania posiłku zgodną z obowiązującymi wymogami sanitarnymi, dietetycznymi z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Lokal Wykonawcy powinien być przystosowany do spożywania posiłków na miejscu.2.9. Szacowana ilość dzienna wydawanych posiłków zapakowanych na wynos:- około 30 szt. dziennie przez 7 dni w tygodniu, - dodatkowo około 10 sztuk tylko w soboty i niedziele,Szacowana ilość posiłków w roku 2026 wyniesie ok. 11 040 szt. Liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, którą cechuje zmienność potrzeb klientów Ośrodka. Zwiększenie lub zmniejszenie przewidywanej liczby posiłków, wynikać będzie ze zmiany liczby osób kwalifikujących się do uzyskania tego rodzaju pomocy społecznej. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił odpowiedzialności, jeżeli tylko część z gorących posiłków będzie zrealizowana, a Wykonawca nie będzie miał w tym zakresie żadnych roszczeń do Zamawiającego.Dostawa konkretnej ilości posiłków będzie następować na podstawie zamówień Zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zgłoszeń zmiany ilości posiłków z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.2.10. Wykonawca oświadcza, że dysponuje odpowiednim zapleczem gospodarczym i osobowym na przygotowanie gorących posiłków.3. Rozliczenia prowadzone będą comiesięcznie na podstawie liczby wydanych posiłków, co wykonawca udokumentuje przedstawiając zebrane listy obecności tylko za rozliczany miesiąc. 4. Wykonawca obciąży Zamawiającego tylko za faktycznie wydane klientom posiłki.5. Płatność dokonywana będzie przelewem na konto bankowe wykonawcy,6. Termin płatności faktury zostanie wskazany przez wybranego wykonawcę w formularzu ofertowym.

1/2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55500000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji świętokrzyskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora świętokrzyskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się