Przetarg 7279833 - przygotowywanie i dowóz gorących posiłków jednodaniowych...

   
Analizuj Zamówienie 7279833 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-01-15
przedmiot ogłoszenia
przygotowywanie i dowóz gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie
Numer refere
ncyjny: MOPS.ZP.271.1.2020

1) Przygotowanie, dowóz i rozładunek gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie – około 150 osób (dziennie) przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem świąt (4 x drugie danie, w tym: 2x w tygodniu danie mięsne, 2x w tygodniu danie półmięsne lub bezmięsne, 1x w tygodniu zupa z wkładką mięsną + chleb).
2) Miejsce dowozu posiłków – Stołówka w MOPS Sławno, ul. Mielczarskiego 1, w godzinach 10.30 – 11.00.
3) Wykonawca zapewni odbiór odpadków pokonsumpcyjnych w tym samym dniu do godziny 14.30.
4) Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia faktyczna liczba osób, korzystających z posiłków jednodaniowych może ulec zmniejszeniu – Zamawiający szacuje, że zmniejszenie dziennej ilości posiłków może wynieść do 40%. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy.
5) Posiłki powinny być sporządzane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj.:Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn.zm. ) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy.
6) Posiłki powinny być sporządzane według następujących norm ilościowych dla jednego posiłku:
zupa - 400 ml, dodatkowo do zupy kiełbasa 50g lub wkładka mięsna 50g oraz chleb 100g, kotlet – 100 g, kotlet schabowy 150 g/kotlet z piersi kurczaka 150 g (co najmniej raz w miesiącu), gołąbek – 150 g, gulasz mięsny – 150 g, kurczak – 200 g, ryba – 150 g /co najmniej raz w miesiącu/ (z wyłączeniem paluszków rybnych, kotletów rybnych ), wątróbka smażona – 150 g, danie bezmięsne (pierogi, krokiety, naleśniki itp.) – 250 g, danie półmięsne (bigos, fasolka po bretońsku itp.) – 250 g, ziemniaki – 300 g (dwa razy w tygodniu), kasza – 250 g, makaron – 200 g, ryż – 200 g, udo z kurczaka 150 g (co najmniej raz w miesiącu), surówka – 100 g (do każdego drugiego dania), napój – 200 ml (kompot, woda z sokiem, płynny kisiel; w przypadku drugiego dania).
7) Wszystkie posiłki wykonawca wykona w swoim przedsiębiorstwie bez możliwości powierzenia osobom trzecim, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Posiłki powinny być urozmaicone oraz posiadać wysoką wartość odżywczą. Te same potrawy nie mogą się powtarzać częściej niż co 10 dni.
8) Posiłki wykonawca będzie dostarczał własnym transportem dopuszczonym do przewozu żywności, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
9) Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie używanych surowców i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
10) Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis w formie elektronicznej lub papierowej do wiadomości Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10377926 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10366205 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku.2) Szczegół...
10366221 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej.2) Szczeg...
10379651 2024-04-08
godz. 10:00
Lubuskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Departamentu Gospodarki i Rozwoju Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 202...
10397690 2024-04-16
godz. 15:50
Śląskie „Przygotowanie i dostawa obiadów dla podopiecznych Domu Pomocy Społecznej OSTOJA w Sośnicowicach” Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw o...
10405241 2024-04-17
godz. 10:00
Mazowieckie (RFI) Dostawa posiłków profilaktycznych
10428374 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych świadczonych na terenie Polski dla Narodowego Instytutu Dziedzictwa2. Szczegółowy zakres, warunki i sposób realizacji pr...
10446576 2024-04-25
godz. 13:00
Łódzkie Żywienie wczasowiczów Ośrodka Wypoczynkowego Politechniki Łódzkiej „Zenit” w Jastrzębiej Górze przy ul. Bukowej 3/5 w sezonie letnim 2024 i 2025 roku Przedmiotem zamówienia jest...
10452465 2024-04-25
godz. 23:59
Dolnośląskie 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki,...
10370875 2024-05-08
godz. 10:30
Małopolskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowiezienia i wydania posiłków dla żołnierzy przebywających w miejscowości Wojnarowa.