Zlecenie 7628916 - „Przygotowywanie i dostawa posiłków (usługa...

   
Zamówienie 7628916 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-08-06
przedmiot zlecenia
„Przygotowywanie i dostawa posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci uczęszczających do nowo powstającego oddziału przedszkolnego p
rzy ul. Długiej 11 w Trzebiatowie”

Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania posiłków dla maksymalnie 24 dzieci, w wieku 3 lat, uczęszczających do Przedszkola w Trzebiatowie, w ramach realizacji projektu: ,,Wesołe przedszkolaki w Gminie Trzebiatów – Oddział III” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020.
Wykonawca jest zobowiązany stosować się do przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252);
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego. Ponadto, realizacja zamówienia odbędzie się na warunkach określonych we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 3 do Zapytania ofertowego. Cel zamówienia Celem zamówienia jest wsparcie 24 dzieci uczestniczących w projekcie, poprzez zapewnienie im pełnego wyżywienia. Realizacja zamówienia przyczyni się do osiągnięcia celu projektu, jakim jest stworzenie dodatkowego oddziału przedszkolnego w m. Trzebiatów. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania posiłków dla 24 dzieci uczęszczających do Przedszkola w Trzebiatowie, w ramach realizacji projektu: ,,Wesołe przedszkolaki w Gminie Trzebiatów – Oddział III” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach RPO WZ 2014-2020

Usługa obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do przedszkola posiłków wraz z napojami dla maksymalnie 24 dzieci, w wieku 3 lat.

Wykonawca jest zobowiązany stosować się do przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252).

1. Posiłki obejmują:
- I i II śniadanie;
- obiad: zupa, drugie danie, surówka+ napój;
- podwieczorek.

2. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków zawiera załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego.

3. Warunki dotyczące transportu posiłków:
Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania pojemników oraz ich mycia i wyparzania. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbioru resztek w zamkniętym, sterylnym pojemniku. Odbiór resztek powinien odbywać się codziennie.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia min. 5-dniowego jadłospisu, zawierającego m.in. informacje o wartości kalorycznej posiłków, na 4 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Dyrektora Przedszkola.
Zamawiający w terminie do 2 dni naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić.
Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków:
- zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C)
- II danie - temperatura 65°C (+/-3°C).
- napoje gorące

4. W ramach zamówienia Oferent będzie zobowiązany do:
- świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2019 poz. 1252 ze zm.),
- do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności ( Roz. Z dn. 26.07.2016 Ministra Zdrowia ).
- świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u,
- przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów każdej z grup.

5. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bez-mlecznej, wegetariańskiej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików).

6. Wykonawca wystawiać będzie faktury/rachunek za każdy miesiąc, zgodnie z dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Zamawiającemu załącznika, określającego liczbę dzieci dla których zamówiono i dostarczono konkretne posiłki w każdym dniu. Zamawiający będzie zamawiał posiłki każdego dnia do godziny 8.30 (dotyczy obiadów i podwieczorków na dany dzień) oraz każdego dnia do godziny 15.00 (dotyczy śniadań na dzień następny).
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10365137 2024-03-29
godz. 10:00
Lubelskie świadczenie usługi w zakresie: „Przygotowania oraz dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Bródku
10366205 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku.2) Szczegół...
10385740 2024-04-15
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi społeczne - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) garnizonu mazowieckiego Częś...
10424533 2024-04-15
godz. 12:00
Mazowieckie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Usługa żywienia systemem zleconym Całodzienne żywienie 20 słuchaczy i 3 instruktorów kursu DZW 1/24 od śniadania 6.05. do obiadu 18.05.2024 r. 1. Na całodn...
10397690 2024-04-16
godz. 15:50
Śląskie „Przygotowanie i dostawa obiadów dla podopiecznych Domu Pomocy Społecznej OSTOJA w Sośnicowicach” Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw o...
10431848 2024-04-22
godz. 10:00
Małopolskie Usługi cateringowe na potrzeby organizacji wydarzeń w Uniwersytecie Ignatianum w Krakowie” – 2 części Część 1: Świadczenie usług cateringowych dla 70 osób, na potrzeby organiz...
10427426 2024-04-22
godz. 11:30
Mazowieckie Usługi cateringowe – przygotowanie i dostarczanie obiadów i śniadań dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m. st. Warszawy, korzystających z Ośrod...
10451956 2024-04-25
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia org...
10428707 2024-04-26
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa zbiorowego żywienia w m. Biała Podlaska 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi zbiorowego żywienia w systemie zleconym (3 x dziennie), gotowych całodziennych (śniadanie,...
10482405 2024-05-08
godz. 17:00
Dolnośląskie Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 91 im. Orląt Lwowskich przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 24 we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025. SP91/1/2024