Zlecenie 7628916 - „Przygotowywanie i dostawa posiłków (usługa...
(zakończone) | Zamówienie 7628916|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-08-06 |
przedmiot zlecenia | „Przygotowywanie i dostawa posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci uczęszczających do nowo powstającego oddziału przedszkolnego p rzy ul. Długiej 11 w Trzebiatowie” Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania posiłków dla maksymalnie 24 dzieci, w wieku 3 lat, uczęszczających do Przedszkola w Trzebiatowie, w ramach realizacji projektu: ,,Wesołe przedszkolaki w Gminie Trzebiatów – Oddział III” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020. Wykonawca jest zobowiązany stosować się do przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252); Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego. Ponadto, realizacja zamówienia odbędzie się na warunkach określonych we wzorze umowy, stanowiącym załącznik nr 3 do Zapytania ofertowego. Cel zamówienia Celem zamówienia jest wsparcie 24 dzieci uczestniczących w projekcie, poprzez zapewnienie im pełnego wyżywienia. Realizacja zamówienia przyczyni się do osiągnięcia celu projektu, jakim jest stworzenie dodatkowego oddziału przedszkolnego w m. Trzebiatów. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania posiłków dla 24 dzieci uczęszczających do Przedszkola w Trzebiatowie, w ramach realizacji projektu: ,,Wesołe przedszkolaki w Gminie Trzebiatów – Oddział III” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach RPO WZ 2014-2020 Usługa obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do przedszkola posiłków wraz z napojami dla maksymalnie 24 dzieci, w wieku 3 lat. Wykonawca jest zobowiązany stosować się do przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U. z 2019 r. poz. 1252). 1. Posiłki obejmują: - I i II śniadanie; - obiad: zupa, drugie danie, surówka+ napój; - podwieczorek. 2. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków zawiera załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego. 3. Warunki dotyczące transportu posiłków: Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w pojemnikach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania pojemników oraz ich mycia i wyparzania. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbioru resztek w zamkniętym, sterylnym pojemniku. Odbiór resztek powinien odbywać się codziennie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia min. 5-dniowego jadłospisu, zawierającego m.in. informacje o wartości kalorycznej posiłków, na 4 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Dyrektora Przedszkola. Zamawiający w terminie do 2 dni naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: - zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C) - II danie - temperatura 65°C (+/-3°C). - napoje gorące 4. W ramach zamówienia Oferent będzie zobowiązany do: - świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2019 poz. 1252 ze zm.), - do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności ( Roz. Z dn. 26.07.2016 Ministra Zdrowia ). - świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u, - przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów każdej z grup. 5. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bez-mlecznej, wegetariańskiej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików). 6. Wykonawca wystawiać będzie faktury/rachunek za każdy miesiąc, zgodnie z dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Zamawiającemu załącznika, określającego liczbę dzieci dla których zamówiono i dostarczono konkretne posiłki w każdym dniu. Zamawiający będzie zamawiał posiłki każdego dnia do godziny 8.30 (dotyczy obiadów i podwieczorków na dany dzień) oraz każdego dnia do godziny 15.00 (dotyczy śniadań na dzień następny). |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |