Przetarg 12186012 - Przygotowywanie i dostawa posiłków dla wychowanków...
| Analizuj | Zamówienie 12186012 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-28 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowywanie i dostawa posiłków dla wychowanków Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego dla Dzieci Słabowidzących Nr 8 w Warszawie przy ul. Rzymowskiego 36 1. Przedmiotem zamówieni a jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego dla Dzieci Słabowidzących Nr 8 w Warszawie przy ul. Rzymowskiego 36 (obiady) oraz przy ul. Księcia Janusza 45/47 (śniadania, II śniadania, kolacje), zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 9 do SWZ.2. Zamawiający zakłada, średnio 104 dni usługi cateringu oraz szacunkową ilość wychowanków: 14 osób na śniadania, II śniadania i kolacje oraz 70 osób na obiady.3. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia posiłków w następujących godzinach:1) śniadanie – od godziny 05:00 do godziny 6.00 (od poniedziałku do piątku),2) drugie śniadanie – od godziny 05:00 do godziny 06:00 (od poniedziałku do piątku),3) obiad – od godziny 12:00 do godziny 12:30 (od poniedziałku do piątku),4) kolacja – od godziny 13:00 do godziny 18.00 (od poniedziałku do czwartku, z wyłączeniem dni poprzedzających dzień wolny od zajęć dydaktycznych, przypadających w środku tygodnia). 4. W cenie posiłku należy uwzględnić wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia, m.in.: koszty zakupu produktów, przygotowania posiłków, mycia i dezynfekcji termosów i opakowań, transportu, dostarczenia posiłków do placówek Zamawiającego:• śniadania, drugie śniadania i kolacje – do budynku przy ul. Księcia Janusza 45/47, 01-452 Warszawa, • obiady – do budynku przy ul. Rzymowskiego 36, 02-697 Warszawa.5. Posiłki będą dostarczane własnym transportem Wykonawcy, na własne ryzyko, w specjalistycznych pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, na które Wykonawca posiada odpowiednie certyfikaty.6. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zawarte w:1) Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154);2) Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady Europy nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz.U. UE.L.2008.354.16 z późn.zm);3) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2023 r. poz. 1448);4) Zaleceniach i normach obowiązujących i zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia;5) Zarządzeniem nr 1302/2017 Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 3 sierpnia 2017 r. w sprawie ustalenia warunków korzystania ze stołówek w przedszkolach i szkołach m.st. Warszawy oraz upoważnienia dyrektorów szkół i przedszkoli do zwalniania z opłat za posiłki, wraz z aktami zmieniającymi, w zakresie cen posiłków.7. Zamawiający zawrze umowę z wybranym Wykonawcą. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, określone zostały w załączniku nr 4 do SWZ.8. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia, za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia, rozumiana jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszego zamówienia. MBFO.OR.4660.44.SOSW8.2.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |