Przetarg 8416059 - PRZYGOTOWYWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĄCYCH...

   
Analizuj Zamówienie 8416059 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-09-23
przedmiot ogłoszenia
PRZYGOTOWYWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĄCYCH SIĘ WRAZ Z DOWOZEM DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BARGŁÓW KOŚCIELNY

1. Przedmi
otem zamówienia jest przygotowywanie gorących posiłków składających się z: zupy, drugiego dania, owocu i napoju dla dzieci uczących się wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny, wliczonym w koszty zamówienia, w ilości około 90 gorących posiłków dziennie.3. Okres realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do 23.06.2022 r. w dni nauki szkolnej. Ogółem około 163 dni.4. Szacunkowa dzienna ilość zamawianych gorących posiłków dla poszczególnych szkół wynosi:- Szkoła Podstawowa w Bargłowie Kościelnym - około 35 posiłków,- Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 20 posiłków,- Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 20 posiłków,- Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 15 posiłków.5. Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 9:00 a 11:30. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Minimalny wsad do kotła 7,00 zł.6. Zamawiający zamawia: przygotowywanie wraz z dowozem gorącego posiłku dla dzieci uczących się w formie: zupy, drugiego dania, owocu i napoju własnym transportem i we własnych termosach gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Do gorących posiłków dla wszystkich dzieci we wszystkich szkołach, należy dostarczać naczynia (w tym kubeczki) i sztućce jednorazowe. Wykonawca zobowiązany jest do zabrania następnego dnia wszystkich jednorazowych naczyń i sztućców.7. Zamawiający wymaga aby zastawa używana do wydawania posiłków była z tworzywa sztucznego spełniającego wymogi bezpieczeństwa.8. W tygodniu (5 dni roboczych):- 3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując różne techniki kulinarne,- 1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką),- 1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, paluszki rybne,- do każdego posiłku zupa (300 ml),- do każdego posiłku dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron,- do każdego posiłku dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy,- do każdego posiłku napój owocowy (200ml),- do każdego posiłku owoc/owoce (min. 150g).9. W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny, napój owocowy oraz owoc. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej jakości o rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym.10. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. W przeciągu 3 dni roboczych rodzaj owocu/owoców nie może się powtarzać.11. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych.12. Posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso, jaja, ryby) z dodatkiem warzyw i owoców.13. Zamawiający zastrzega sobie prawo sprawdzenia gramatury wydawanych posiłków oraz ocenę wsadu do kotła. Ocenę jakości posiłków dokonywać będzie Zamawiający w obecności przedstawiciela Wykonawcy lub służby sanitarno – epidemiologicznej.14. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez wyznaczonego przedstawiciela, stanu sanitarno – higienicznego kuchni i zaplecza kuchennego, kontrolę jakości i ilości wydawanych surowców z magazynu, uczestnictwo przy produkcji posiłków i przygotowaniu ich do wydania.15. Lokal w którym będą przygotowywane posiłki powinien spełniać normy techniczne i posiadać odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą realizację przedmiotu zamówienia.16. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności.17. Transport musi odbywać się pojazdami dopuszczonymi do przewozu posiłków przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli sanitarnej stanu pojazdu, pobierania wymazów czystościowych w obecności pracownika (np. kierowcy) Wykonawcy, który ma obowiązek uczestniczyć w kontroli a następnie podpisać protokół kontrolny. Zamawiający ma prawo sprawdzać zaświadczenie Sanitarno-Epidemiologiczne osób rozwożących posiłki. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne biorąc pod uwagę aktualny stan prawny w odniesieniu do zabezpieczeń przed koronawirusem. w zakresie personelu i warunków produkcji, pakowania i transportu oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.18. W trakcie realizacji umowy Zamawiający wymaga uwzględniania na bieżąco przez Wykonawcę wszelkich zmian, potrzeb, sugestii dotyczących przygotowywanych posiłków i napojów (w tym kompotów).19. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 21. Zamawiający zastrzega zmianę okresu przygotowywania gorących posiłków oraz zmniejszenia (do 30 %) ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości osób objętych pomocą. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. W związku z bieżącą sytuacją epidemiologiczną zastrzega się możliwość wstrzymania/zawieszenia usługi lub zmniejszenia ilości zamawianych posiłków poniżej 30%. Zamawiający nie ponosi z tego tytułu żadnej odpowiedzialności.22. Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny wydanych obiadów przez cały okres obowiązywania umowy.23. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.

GOPS.271.1.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55523100
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10342522 2024-03-29
godz. 23:59
Lubelskie Zapewnienie cateringu w związku z realizacją przedsięwzięcia pt. Utworzenie i funkcjonowanie Branżowego Centra Umiejętności w dziedzinie „prace budowlane” zamówienie dotyczy zape...
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10397890 2024-04-12
godz. 09:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior+ w roku 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników...
10406567 2024-04-16
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim. Szczegółowy opis oraz ...
10442466 2024-04-22
godz. 23:59
Kujawsko-Pomorskie Niniejsze zapytanie ofertowe ma na celu wybór wykonawcy świadczącego usługi cateringowe dla 30 podopiecznych Dziennego Domu Pomocy w Tucholi przy Parafii pw. Opatrzności Bożej Zamówie...
10434105 2024-04-23
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie kompleksowych usług codziennego całodobowego żywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie kompleksowej usługi całodniowego żywienia pacjentów Narodoweg...
10439924 2024-04-23
godz. 13:00
Dolnośląskie Na podstawie art. 7 ust. 9 w związku z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służ...
10460318 2024-04-26
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie cateringu – śniadanie i lunch dla 30 Uczestników projektu „Razem raźniej”, potrzebujących wsparcia w codziennym funkcjo...
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...
10416212 2024-05-08
godz. 08:30
Łódzkie Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców CRO DPS w Łodzi, ul. Przybyszewskiego 255/267. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załą...