Przetarg 7291625 - Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących...

   
Analizuj Zamówienie 7291625 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-01-21
przedmiot ogłoszenia
Przygotowywanie gorących posiłków dla dzieci uczących się wraz z dowozem do szkół na terenie Gminy Bargłów Kościelny
Numer refere
ncyjny: GOPS.271.1.2020

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie gorących posiłków składających się z: zupy, drugiego dania i owocu dla dzieci uczących się wraz z dowozem do miejsc wskazanych przez
Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny, wliczonym w koszty zamówienia, w ilości około 130 gorących posiłków dziennie. 3. Okres realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do
25.06.2020 r. (przez ok. 98 dni) w dni nauki szkolnej. 4. Szacunkowa dzienna ilość zamawianych gorących posiłków dla poszczególnych szkół wynosi: - Szkoła Podstawowa w Bargłowie Kościelnym
- około 55 posiłków, - Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 23 posiłków, - Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 29 posiłków, - Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 23 posiłków. Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 9:00 a 11:30. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Minimalny wsad do kotła 5,00 zł 5. Zamawiający zamawia: przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w formie: zupy, drugiego dania i owocu własnym transportem i we własnych termosach gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Do gorących posiłków dla wszystkich dzieci we wszystkich szkołach, należy dostarczać naczynia (w tym kubeczki) i sztućce jednorazowe. Wykonawca zobowiązany jest do zabrania następnego dnia wszystkich jednorazowych naczyń i sztućców. W tygodniu (5 dni roboczych): - 3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując różne techniki kulinarne, - 1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką), - 1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, paluszki rybne, - do każdego posiłku zupa (300 ml), - do każdego posiłku dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron, - do każdego posiłku dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy, - do każdego posiłku napój owocowy (200ml), - do każdego posiłku owoc/owoce (min. 150g). W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny, napój owocowy oraz owoc. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej jakości o rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. W przeciągu 3 dni roboczych rodzaj owocu/owoców nie może się powtarzać. 6. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych. 7. Posiłki powinny uwzględniać obecność pełnowartościowego białka (mięso, jaja, ryby) z dodatkiem warzyw i owoców. 8. Lokal w którym będą przygotowywane posiłki powinien spełniać normy techniczne i posiadać odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą realizację przedmiotu zamówienia. 9. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. 10. Posiłki winny być przewożone pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków, dopuszczonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. 11. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 12. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Zastrzega się możliwość do przeprowadzenia kontroli prawidłowości przygotowania posiłku. 13. Zamawiający
zastrzega zmianę okresu przygotowywania gorących posiłków oraz zmniejszenia (do 20 %) lub zwiększenia (do 10 %) ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb związanych ze zmianą ilości
osób objętych pomocą. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego. W przypadku zamówień uzupełniających
Zamawiający będzie dokonywał rozliczeń finansowych po cenie ofertowej. 14. Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny wydanych obiadów przez cały okres obowiązywania umowy. 15. W
przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł 16. Zamawiający stosownie do art. 29 ust.
3a ustawy Pzp, określa obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących następujące czynności w zakresie realizacji zamówienia:
czynności związane bezpośrednio z przygotowaniem posiłków/pracowników fizycznych - jeżeli wykonywanie tych czynności polegać będzie w przypadku danego wykonawcy na wykonywaniu pracy
w rozumieniu przepisów kodeksu pracy. 17. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy Pzp (zatrudnionych na umowę o pracę); a) Wykonawca w ciągu 5 dni od dnia podpisania umowy przekaże Zamawiającemu oświadczenie o zatrudnieniu osób na umowę o pracę we wskazanym w pkt 16 zakresie, b) uprawnienia zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 29 ust.3a ustawy Pzp, oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań: • Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli zatrudnienia osób wykonujących wskazane czynności przez cały okres realizacji wykonywanych przez niego czynności, w szczególności poprzez wezwanie do okazania dokumentów potwierdzających bieżące opłacanie składek i należnych podatków z tytułu zatrudnienia ww. osób. Kontrola może być przeprowadzona bez wcześniejszego uprzedzenia Wykonawcy, • Wykonawca zapłaci Zamawiającemu kary umowne w przypadku stwierdzenia, że prace wskazane w pkt 16 wykonują osoby nie wskazane przez wykonawcę na zasadach określonych w SIWZ w wysokości 1.000,00 zł każdorazowo, gdy zostanie stwierdzone naruszenie przez Wykonawcę obowiązków określonych w SIWZ, • ustalenie wymiaru czasu pracy oraz liczby osób Zamawiający pozostawia w gestii Wykonawcy, • w przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez Wykonawcę lub Podwykonawcę Zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez Państwową Inspekcję Pracy.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000, 55521100, 55521200, 55523100
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10343075 2024-03-29
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa organizacji ogólnopolskiej konferencji inaugurującej działalność BCU w ramach projektu pn. „Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa” - na zasa...
10342522 2024-03-29
godz. 23:59
Lubelskie Zapewnienie cateringu w związku z realizacją przedsięwzięcia pt. Utworzenie i funkcjonowanie Branżowego Centra Umiejętności w dziedzinie „prace budowlane” zamówienie dotyczy zape...
10372270 2024-04-08
godz. 09:00
Podkarpackie „Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku – obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy” Przedmiot zamówienia obej...
10297238 2024-04-08
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi przygotowania i dostarczania posiłków do CZMZ Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków do Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie
10341767 2024-04-10
godz. 10:00
Łódzkie Świadczenie usług żywienia w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych w (PdOZ) oraz świadczenie usług w zakresie żywienia w Ośrodk...
10399837 2024-04-12
godz. 10:00
Pomorskie Prowadzenie żywienia wczasowiczów w Ośrodku Wypoczynkowym Czarlina (OW Czarlina) 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa prowadzenia żywienia wczasowiczów w Ośrodku Wypocz...
10424533 2024-04-15
godz. 12:00
Mazowieckie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Usługa żywienia systemem zleconym Całodzienne żywienie 20 słuchaczy i 3 instruktorów kursu DZW 1/24 od śniadania 6.05. do obiadu 18.05.2024 r. 1. Na całodn...
10432208 2024-04-22
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Zbiorowe żywienie pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na wczasach w Rowach w sezonie letnim 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie przez ...
10417840 2024-04-23
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług całodziennego żywienia w formie cateringu dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Szpitala Specjalistycznego MSWiA w Otwocku Przedmiotem za...
10448540 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...