Zlecenie 7920969 - Przygotowywanie, dostawa własnym transportem i na własny...

   
Zamówienie 7920969 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-14
przedmiot zlecenia
Przygotowywanie, dostawa własnym transportem i na własny koszt i wydawanie posiłków do szkół na terenie Miasta i Gminy Płoty w dni
nauki szkolnej od 25.01.2021 r. do końca roku szkolnego 2020/2021 w czasie trwania zajęć szkolnych (poniedziałek - piątek) z wyłączeniem ferii i świąt, w postaci:
- Obiadów jednodaniowych.
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości (+ 30%, - 30%) zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Wykaz ilościowy zakwalifikowanych do obiadów i śniadań uczniów z placówek szkolnych z terenu Miasta i Gminy Płoty obejmuje następującą przeciętną ilość uczniów w jednym miesiącu:
- Szkoła Podstawowa nr 2 w Płotach, ul. S. Batorego 15 - 6 uczniów w klasach od IV-VIII;
- Szkoła Podstawowa nr 2 w Płotach, ul. Piastowa 8 - 12 uczniów; kl. 0 oraz klas I -III
- Szkoła Podstawowa nr 1 w Płotach - 6 uczniów klas I-VIII, w tym ilość uczniów kl. I-III - 1 uczeń
- Szkoła Podstawowa w Mechowie - 7 uczniów w tym uczniowie kl. I-III - 0 uczniów
- Szkoła Podstawowa w Modlimowie - 2 uczniów w klasach od IV-VIII
- Szkoła Podstawowa w Modlimowie zlokalizowana w m. Wyszobór- 4 uczniów kl. I-III
W związku z obecnie z panującym stanem pandemii koronawirusa SARS-COV-2 w kraju od dnia 18.01.2021 r. zajęcia w szkołach odbywać się będą wyłącznie dla klas I-III. W związku z powyższym od dnia 25.01.2021 r. do odwołania Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i dostarczania posiłków dla uczniów klas I-III.
W przypadku zmiany decyzji Ministra Edukacji Narodowej dotyczącej powrotu wszystkich uczniów do nauki stacjonarnej w szkołach Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i dostarczania posiłków również dla uczniów klas IV-VIII.
1) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz.U z 2020 r., poz. 2021 z późn.zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP.
2) dowóz gorących posiłków do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno- Epidemiologiczną;
3) transport posiłków w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
4) Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone.
5) Pod pojęciem obiadów jednodaniowych należy rozumieć dwa razy w tygodniu zupę podaną z pieczywem oraz trzy razy w tygodniu drugie danie. Drugie danie razy w tygodniu ma być posiłkiem mięsnym, a raz w tygodniu musi być podana ryba. Posiłek mięsny albo rybny musi być podany z surówką lub gotowanymi jarzynami. Raz w tygodniu drugie danie może być posiłkiem bezmięsnym i bezrybnym. Do drugiego dania musi być podany kompot lub sok. Potrawy smażone nie powinny być podawane więcej niż dwa razy w tygodniu. Warzywa muszą być serwowane również w formie surowej.
6) Godziny wydawania posiłków należy ustalić z dyrektorami poszczególnych szkół.
7) Gramatura posiłków:
- Zupa - 400 ml + min. 2 kromki chleba;
- Ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200 g;
- Mięso (schab, wołowina, wieprzowina, drób) lub ryba - 100 g;
- Surówki, jarzyny - 150 g;
- Naleśniki, placki, pierogi, kopytka - 300 g;
- Kompot - 250 ml;
- Chleb - stosownie do potrzeb;
- Bułka zwykła duża - 100 g;
1) Każdego dnia powinny być przygotowywane próbki do SANEPIDU do celów kontrolnych.
2) Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność dostarczanych posiłków.
3) Dowóz posiłków musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich parametrów czasu i temperatur stosowanych podczas transportu potraw.
4) Zestawy posiłków powinny odpowiadać zasadom dobrego żywienia dzieci i młodzieży szkolnej oraz pod względem gramatury, wartości odżywczych, kaloryczności.
5) Posiłki, sposób ich przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020 r., poz. 2021 z późn. zm.) oraz w przepisach wykonawczych oraz muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych.
6) Posiłek nie może występować częściej w jadłospisie niż jeden raz w tygodniu i nie rzadziej niż raz w miesiącu.
7) Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe obowiązujące dla określonej grupy wiekowej - dzieci w wieku przedszkolnym, szkoły podstawowej. Należy mieć na uwadze odpowiedni dobór wartości odżywczych i zapotrzebowanie energetyczne dla tej grupy wiekowej oraz estetykę wizualną posiłku zachęcającą ucznia do spożycia posiłku.
8) Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego.
9) Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).
10) Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie i wydawanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych.
11) Zamawiający zastrzega aby wyroby mięsne nie były podawane w dni postne.
12) Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku.
13) Wykonawca każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedłoży dyrektorom poszczególnych szkół, jadłospis na kolejne 2 tygodnie.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55523100, 55524000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339228 2024-03-28
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Centrum Innowacji PW ,2. Miejsce świadczenia usługi: ul. Rektorska 4, 00-614 Warszawa Sygn.: CINN-ZP02/202...
10365137 2024-03-29
godz. 10:00
Lubelskie świadczenie usługi w zakresie: „Przygotowania oraz dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Bródku
10342597 2024-04-05
godz. 09:00
Śląskie „Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla uchodźców z Ukrainy w okresie kwiecień 2024 - wrzesień 2024 r.” 1) Miejscem docelowym świadczenia usług jest teren miasta Z...
10375370 2024-04-05
godz. 11:30
Małopolskie Zamówienie wyżywienia dla pracowników, emerytów/rencistów MPK S.A. wraz z uprawnionymi członkami rodzin przebywających na wczasach w zakładowym ośrodku wczasowym DW Patrycja w Zakop...
10372270 2024-04-08
godz. 09:00
Podkarpackie „Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku – obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy” Przedmiot zamówienia obej...
10400388 2024-04-11
godz. 23:59
Łódzkie Przedmiotem niniejszego zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków do miejsca zamieszkania. Usługa świadczona będzie dla 82 Uczestników/-czek Projektu, w ich miejscu ...
10415660 2024-04-17
godz. 10:00
Podkarpackie Usługa zakwaterowania wraz z wyżywieniem kadry i studentów kierunku Ratownictwo Medyczne-studia stacjonarne podczas realizacji zajęć sprawnościowych z elementami ratownictwa specjalist...
10432208 2024-04-22
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Zbiorowe żywienie pracowników UMK, emerytów i rencistów oraz ich rodzin przebywających na wczasach w Rowach w sezonie letnim 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie przez ...
10448397 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...
10448540 2024-04-24
godz. 23:59
Dolnośląskie Ogólny opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodz...