Przetarg 12205946 - „Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących...
| Analizuj | Zamówienie 12205946 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-09 |
| przedmiot ogłoszenia | „Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie gorących posiłków dla mieszkańców gminy Wschowa w 2026 roku” usługa polegająca na przygotowywaniu, dostarczaniu i wydawaniu gorących posiłków dl a mieszkańców gminy Wschowa w 2026 roku (365 dni) - w ramach rządowego Programu „Posiłek w szkole i w domu”. Dla potrzeby oceny oferty Zamawiający podaje szacunkową łączną ilość posiłków do przygotowania i wydania w trakcie realizacji umowy 15 530 gorących posiłków.2) Liczba osób objętych zamówieniem:- w okresie od stycznia do grudnia (365 dni)- 40 osób,- w okresie wakacyjnym, tj. w miesiącu lipcu i sierpniu z posiłków będzie korzystać dodatkowo 15 osób w każdym z tych miesięcy.Przez gorący posiłek rozumie się jednodaniowy posiłek składający się: z zupy z tzw. wkładką albo drugiego dania. - porcja zupy z wkładką - maksymalnie trzy razy w tygodniu- spełniająca wymagania minimalne: wielkość minimum 550 gram przygotowana na wywarze mięsno - warzywnym lub warzywnym plus wkładka (np. porcja kiełbasy) oraz pieczywo. albo- drugie danie - co najmniej cztery razy w tygodniu- spełniające następujące wymagania minimalne:a) gramatura co najmniej 500 g, w tym: - posiłki mięsne: 150 gram mięso (lub zamiennie nie częściej niż raz w tygodniu ryba), 250 gram ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, makaron), 100 gram surówka do posiłku mięsnego, - posiłki półmięsne (maksymalnie dwa posiłki tygodniowo) typu: makaron z sosem bolognese, lasagne, gołąbki, fasolka po bertońsku), - danie bezmięsne (maksymalnie 1 posiłek tygodniowo) typu: naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, itp.9) Pozostałe wymagania:a) zawartość farszu w wyrobach typu gołąbki, krokiety, pierogi min. 30%. b) wyroby mączne typu krokiety, pierogi, uszka, kopytka, kluski, makarony mają być niezlepione, nienasiąknięte tłuszczem, ciasto jędrne, jasnej barwy.c) minimalna wartość kaloryczna jednego gorącego posiłku nie może być niższa niż 1000 kcal. d) Wymagania dot. temperatury wydawanych posiłków:zupa - minimalna temperatura winna wynosić 75 °C, drugie danie - minimalna temperatura winna wynosić 65 °C, produkty zimne (sałatki, surówki) - maksymalna temperatura 15 °C. FA.252.2.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55320000, 55321000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubuskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubuskie |