Zlecenie 7631822 - „Przygotowanie wyżywienia dla podopiecznych DDOM” ...
(zakończone) | Zamówienie 7631822|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-08-07 |
przedmiot zlecenia | „Przygotowanie wyżywienia dla podopiecznych DDOM” Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie dziennej porcji wyżywienia dla łącz nie 105 osób w okresie realizacji projektu Cel zamówienia Przygotowanie wyżywienia dla podopiecznych DDOM, niezbędne do zrealizowania celów projektu Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie wyżywienia w postaci dziennej porcji wyżywienia dla łącznie 105 osób (5 grup po 21 podopiecznych DDOM) w ciągu realizacji projektu. Posiłki dostarczane będą w dni robocze od poniedziałku do piątku. Obsługa liczby ok. 21 osób dziennie – maksymalnie po 21 porcji dziennie (21 śniadań + 21 obiadów). Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i na własny koszt, we własnych naczyniach transportowych (termosach). W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. Rodzaje diet: Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę przy akceptacji Zamawiającego. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów każdej z grup. Zamówienie opiera się na dietach podstawowej (standardowej) i dietach specjalnych tj. cukrzycowej, lekkostrawnej, wątrobowej, bezglutenowej, bezmlecznej, bezlaktozowej, wegetariańskiej lub innej zleconej przez lekarza. W przypadku diet specjalnych (eliminacyjnych) np. cukrzycowa, wątrobowa, bezglutenowa, bezlaktozowa itp., posiłki należy przygotowywać z wykorzystaniem odpowiednich zamienników dostępnych na rynku np. mleko bez laktozy, sojowe, ryżowe, ser i jogurt bez laktozy; chleb bezglutenowy makaron bezglutenowy itp. Każda z diet musi uwzględniać (i przestrzegać) aktualnie obowiązującą wiedzę i przyjęte standardy żywienia ludzi, a w szczególności osób chorych i w okresie rekonwalescencji. Rodzaje posiłków: Poszczególne posiłki dla podopiecznych DDOM: a. Drugie śniadanie – kawa (rozpuszczalna/parzona/inka) – 1 szt./osobę, herbata ekspresowa (np. czarna/owocowa) – 2 szt./osobę, dodatki do napojów na gorąco: cukier, cytryna, mleko. Np. pieczywo pszenne (lub razowe) z dodatkami (do wyboru szynka, ser żółty, pasztet, twarożek, biały serek ziarnisty itp.) i warzywem (pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, papryka świeża lub konserwowa, szczypior) oraz masło ok. 15 g./osobę. Opcjonalnie: dżem, serek smakowy, miód. Jogurty, owoce, pieczywo cukiernicze, itp. b. Obiad – 2 ciepłe dania, w tym: zupa – min. 250 ml; drugie danie: mięso/ryba - min. 150 g., dodatek warzywny (surówka, warzywa gotowane) - min. 100 g, dodatki (ziemniaki, ryż, kasza, makaron) – ok. 200 g. Dania wegetariańskie/półmięsne: np. pierogi „ruskie”, naleśniki, racuchy, kopytka, placki ziemniaczane, kluski śląskie, makarony z sosami itp. Posiłki muszą spełniać odpowiednie normy. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55521100 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |