Przetarg 8195420 - Przygotowanie wraz z dostawą całodziennego wyżywienia dla...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8195420
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-06-11 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie wraz z dostawą całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Rykach Sp. z o. o ˜1. Przedmiotem za mówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania (na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektami Zamawiającego) oraz dostarczania całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Rykach.2. Świadczenie usług objętych przedmiotem zamówienia odbywać się będzie z zachowaniem i przestrzeganiem reżimu sanitarno-higienicznego zgodnie z obowiązującymi przepisami, a także zgodności z zasadami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Cateringowej (GCP) oraz z wdrożeniem i utrzymaniem Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). W ciągu 30 dni od daty zawarcia umowy Wykonawca zobowiązany jest do uzyskania i przedłożenia Zamawiającemu certyfikatu HACCP.3. Przedmiotem zamówienia jest całodzienne wyżywienie: śniadanie, obiad i kolacja w ilości wskazanej w formularzu ofertowym 4. KOD CPV: 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków55521200-0 Usługi dowożenia posiłków5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Specyfikacji technicznej 6. Zaleca się, aby Wykonawca uzyskał na swoją odpowiedzialność i ryzyko wszelkie istotne informacje niezbędne do przygotowania oferty.7. Zamawiający dopuszcza możliwość skorzystania z „Prawa opcji" w trakcie trwania umowy w zakresie:1) Zwiększenia zakresu zamówienia w stopniu nie większym niż do 20 % wartości zamówienia podstawowego - dotyczy posiłków typu: śniadanie, obiad, kolacja. Ceny jednostkowo nie podlegają zmianie,2) Zmniejszenia zakresu zamówienia w stopniu nie większym niż do 20 % wartości zamówienia podstawowego - śniadanie, obiad, kolacja. Ceny jednostkowo nie podlegają zmianie, 3) Prawo opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach realizacji niniejszej umowy. W przypadku nie skorzystania przez Zamawiającego z Prawa opcji Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania umowy, ani składania odrębnego oświadczenia; dokonywało się będzie automatycznie w przypadku zmiany zakresu zamówienia.8. Klauzula ubezpieczenia:Wykonawca musi być ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę co najmniej 1 000 000 zł na jedno i wszystkie zdarzenia z tytułu szkód na osobie i mieniu, niezależnie od szkody wynikającej z jednego zdarzenia. Suma gwarancyjna powinna odnosić się do działalności ujętej w niniejszym postępowaniu. Polisa ubezpieczeniowa musi być rozszerzona o OC produktu (w tym zatrucie pokarmowe).9. Klauzula zatrudnienia:1) Zamawiający stosownie art.95 ust.1 ustawy Pzp określa obowiązek zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących następujące czynności:a) przygotowywanie posiłków (kucharz + pomocnicy)b) kierowcy dostarczający posiłki do obiektu Zamawiającego;2) Powyższy obowiązek dotyczy również podwykonawców i dalszych podwykonawców;3) Sposób dokumentowania zatrudnienia ww. osób, uprawnienia 4) Wymóg zatrudnienia na podstawie umowy o pracę nie dotyczy:a) Wykonawców (podwykonawców), którzy samodzielnie będą wykonywali przedmiot zamówienia np. spółka osobowa, w której wspólnicy będą realizowali zamówienie osobiście,b) dietetyka,c) osób wykonujących prace w ramach szkolnych/studenckich praktyk zawodowych, staży absolwenckich, prac interwencyjnych i innych form aktywizacji bezrobotnych i poszukujących pracy, odbywanych z inicjatywy szkół/uczelni bądź urzędów pracy.10. Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzenia kontroli na miejscu wykonywania zamówienia w celu zweryfikowania czy osoby wykonujące czynności przy realizacji zamówienia, są osobami wskazanymi przez Wykonawcę;11. Zamawiający zastrzega obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia, polegających na przygotowywaniu posiłków. ˜ZP/SZP/03/2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |