Przetarg 8548268 - Przygotowanie oraz dowóz posiłków dla osób...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8548268
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-11-23 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie oraz dowóz posiłków dla osób niepełnosprawnych, starszych i chorych, korzystających z pomocy społecznej na terenie G miny Miasta Częstochowy 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dowóz przez 6 dni w tygodniu (od poniedziałku do soboty) jednodaniowych gorących posiłków a na niedziele i dni świąteczne ustawowo wolne od pracy posiłków w formie suchego prowiantu, dla osób z niepełnosprawnością, starszych i chorych z terenu Gminy Miasta Częstochowy, bezpośrednio do miejsca ich zamieszkania.2. Zamówienie realizowane jest w ramach wieloletniego rządowego programu pn. „Posiłek w szkole i w domu” na lata 2019 – 2023.3. Maksymalna liczba dostarczonych posiłków (razem z suchym prowiantem na niedzielę i dni świąteczne) w okresie realizacji zamówienia wynosi 13505 sztuk. Zamawiający przewiduje, iż z posiłków będzie korzystać ok. 37 osób dziennie. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, a Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków.4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania, dowozu i wydawania posiłku jednodaniowego, zgodnie z następującymi zasadami:1) poniedziałki, środy, piątki – zupa z wkładką mięsną oraz pieczywem (zupa powinna być przygotowana ze świeżych ziemniaków lub z makaronem lub z ryżem lub z kaszą oraz ze świeżymi warzywami, zawsze z dodatkiem mięsa);2) wtorki, czwartki, soboty – drugie danie obejmujące zróżnicowany asortyment potraw mięsnych (gulasz, mięso mielone, schab, drób, ryby, itp.);3) 2 razy na 10 dni potrawa bezmięsna;4) obowiązkowe dodatki do drugiego dania: kasza lub makaron lub ryż lub ziemniaki + warzywa gotowane lub surówka + kompot lub sok owocowy.5. Waga gotowych do spożycia gorących posiłków nie może być mniejsza niż: zupa – min. 250 ml; pieczywo – min. 100 g; ziemniaki, kasza, makaron, ryż – min. 150 g; danie mięsne, ryba, itp. – min. 150 g; surówka – min. 100 g; warzywa gotowane – min. 100 g; danie mięsno-warzywne, jarskie (np. pierogi, itp.) – min. 250 g.6. Gramatura posiłków opisana powyżej obejmuje gramaturę obowiązującą w chwili wydania posiłków (waga gotowego posiłku, w tym jego poszczególnych składników). 7. W niedziele i dni ustawowo wolne od pracy Wykonawca zobowiązany jest zapewnić suchy prowiant w cenie obiadu.8. Suchy prowiant musi być dowożony wraz z gorącym posiłkiem, w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy (niedziele i dni świąteczne). W przypadku więcej niż dwóch dni wolnych, Wykonawca ma obowiązek zapewnić posiłek w postaci suchego prowiantu na każdy dzień.9. Posiłki będą dostarczane przez Wykonawcę własnym środkiem transportu przystosowanym do przewożenia posiłków, w opakowaniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Suchy prowiant winien być dodatkowo zapakowany w woreczek foliowy.10. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć pojazd posiadający wymagane prawem zgody na transport gotowych posiłków (zezwolenie/decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego). W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń losowych Wykonawca jest zobowiązany zapewnić pojazd zastępczy w czasie nie dłuższym niż 60 min.11. Dowóz posiłków nastąpi w godzinach od 11:30 do 15:30.12. Wykonawca zapewni naczynia jednorazowego użytku oraz sztućce, które zostaną wkalkulowane w koszty posiłków. SO.261.1.4.2021.MZ |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55521200 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |