Przetarg 8548268 - Przygotowanie oraz dowóz posiłków dla osób...

   
Analizuj Zamówienie 8548268 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-11-23
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie oraz dowóz posiłków dla osób niepełnosprawnych, starszych i chorych, korzystających z pomocy społecznej na terenie G
miny Miasta Częstochowy

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie oraz dowóz przez 6 dni w tygodniu (od poniedziałku do soboty) jednodaniowych gorących posiłków a na niedziele i dni świąteczne ustawowo wolne od pracy posiłków w formie suchego prowiantu, dla osób z niepełnosprawnością, starszych i chorych z terenu Gminy Miasta Częstochowy, bezpośrednio do miejsca ich zamieszkania.2. Zamówienie realizowane jest w ramach wieloletniego rządowego programu pn. „Posiłek w szkole i w domu” na lata 2019 – 2023.3. Maksymalna liczba dostarczonych posiłków (razem z suchym prowiantem na niedzielę i dni świąteczne) w okresie realizacji zamówienia wynosi 13505 sztuk. Zamawiający przewiduje, iż z posiłków będzie korzystać ok. 37 osób dziennie. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, a Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków.4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania, dowozu i wydawania posiłku jednodaniowego, zgodnie z następującymi zasadami:1) poniedziałki, środy, piątki – zupa z wkładką mięsną oraz pieczywem (zupa powinna być przygotowana ze świeżych ziemniaków lub z makaronem lub z ryżem lub z kaszą oraz ze świeżymi warzywami, zawsze z dodatkiem mięsa);2) wtorki, czwartki, soboty – drugie danie obejmujące zróżnicowany asortyment potraw mięsnych (gulasz, mięso mielone, schab, drób, ryby, itp.);3) 2 razy na 10 dni potrawa bezmięsna;4) obowiązkowe dodatki do drugiego dania: kasza lub makaron lub ryż lub ziemniaki + warzywa gotowane lub surówka + kompot lub sok owocowy.5. Waga gotowych do spożycia gorących posiłków nie może być mniejsza niż: zupa – min. 250 ml; pieczywo – min. 100 g; ziemniaki, kasza, makaron, ryż – min. 150 g; danie mięsne, ryba, itp. – min. 150 g; surówka – min. 100 g; warzywa gotowane – min. 100 g; danie mięsno-warzywne, jarskie (np. pierogi, itp.) – min. 250 g.6. Gramatura posiłków opisana powyżej obejmuje gramaturę obowiązującą w chwili wydania posiłków (waga gotowego posiłku, w tym jego poszczególnych składników). 7. W niedziele i dni ustawowo wolne od pracy Wykonawca zobowiązany jest zapewnić suchy prowiant w cenie obiadu.8. Suchy prowiant musi być dowożony wraz z gorącym posiłkiem, w dniu poprzedzającym dzień wolny od pracy (niedziele i dni świąteczne). W przypadku więcej niż dwóch dni wolnych, Wykonawca ma obowiązek zapewnić posiłek w postaci suchego prowiantu na każdy dzień.9. Posiłki będą dostarczane przez Wykonawcę własnym środkiem transportu przystosowanym do przewożenia posiłków, w opakowaniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Suchy prowiant winien być dodatkowo zapakowany w woreczek foliowy.10. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć pojazd posiadający wymagane prawem zgody na transport gotowych posiłków (zezwolenie/decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego). W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń losowych Wykonawca jest zobowiązany zapewnić pojazd zastępczy w czasie nie dłuższym niż 60 min.11. Dowóz posiłków nastąpi w godzinach od 11:30 do 15:30.12. Wykonawca zapewni naczynia jednorazowego użytku oraz sztućce, które zostaną wkalkulowane w koszty posiłków.

SO.261.1.4.2021.MZ
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55521200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10335414 2024-04-04
godz. 09:30
Mazowieckie Przygotowywanie i dostawa własnym transportem do Domu dla dzieci z pieczy zastępczej w UA na ul. 3-go Maja 2 w Lublinie w odpowiednich pojemnikach zbiorczych posiłków składających się...
10377932 2024-04-04
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10385316 2024-04-08
godz. 09:00
Opolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja Dni Otwartych Funduszy Europejskich promujących Fundusze Europejskie oraz 20-lecie Polski w Unii Europejskiej, zwane dalej Imprezą.2. Impreza zo...
10297238 2024-04-08
godz. 10:00
Mazowieckie Usługi przygotowania i dostarczania posiłków do CZMZ Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania i dostarczania posiłków do Centrum Zdrowia Mazowsza Zachodniego w Żyrardowie
10427426 2024-04-22
godz. 11:30
Mazowieckie Usługi cateringowe – przygotowanie i dostarczanie obiadów i śniadań dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m. st. Warszawy, korzystających z Ośrod...
10450062 2024-04-26
godz. 09:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresi...
10440376 2024-04-26
godz. 10:30
Małopolskie „Usługa przygotowania, dowiezienia i wydania posiłków dla żołnierzy przebywających w miejscowości Wola Rzędzińska” 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dowiez...
10451262 2024-04-26
godz. 11:00
Śląskie Przygotowywanie oraz wydawanie gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dąbrowie Górniczej korzystających z pomocy społecznej w roku 2024 1. Przedmiot...
10447514 2024-05-07
godz. 12:00
Warmińsko-Mazurskie Część A Szkolenia zawodowe Organizacja i realizacja szkoleń zawodowych dla uczniów i nauczycieli, wraz z zapewnieniem egzaminów, cateringu i dojazdów Szczegółowy opis zamówienia w ...
10464563 2024-05-17
godz. 11:00
Dolnośląskie Obsługa gastronomiczna podczas imprezy plenerowej X TARGI PRODUKTU LOKALNEGO ORAZ VIII PRZEGLĄD ZESPOŁÓW LUDOWYCH BISKUPICKI ZŁOTY KŁOS 2024 na boisku przy ul. Chrobrego w Biskupicach ...