Zlecenie 7509329 - Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do żłobka...
(zakończone) | Zamówienie 7509329|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-05-29 |
przedmiot zlecenia | Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do żłobka „uRodzinki” w Dominowie, ul. Rynek 3/1 w ramach realizacji projektu pn. „Czas n a żłobek – wsparcie dla Rodziców powracających na rynek pracy, mieszkających na terenie Gminy Głusk. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dostarczania posiłków dla dzieci od 20. tygodnia do 3. roku życia w żłobku „uRodzinki” zlokalizowanym w Dominowie, ul. Rynek 3, lok. 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 3 do niniejszego zapytania ofertowego. Cel zamówienia Realizacja usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla 20 dzieci od 20. tygodnia do 3. roku życia w żłobku zlokalizowanym w Dominowie k. Lublina, ul. Rynek 3/1. Przedmiot zamówienia Zamówienie obejmuje dostawę 20 zestawów posiłków dziennie (składających się z 5 posiłków: śniadanie, drugie śniadanie, I danie, II danie oraz deser/podwieczorek, napoje) dla dzieci w żłobku w okresie od 10.06.2020 r. do 31.08.2020 r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz dni ustawowo wolnych od pracy. Obiady dostarczać należy do siedziby żłobka uRodzinki (Dominów, ul. Rynek 3, lok. 1) w godzinach: a) Śniadanie pomiędzy godz. 7:30-8:15 b) Obiad pomiędzy godz. 11:30-12:15. Dopuszczalne jest dostarczenie wszystkich posiłków jednym transportem w godzinach między 7:30-8:15 z zapewnieniem odpowiedniej temperatury i jakości obiadu do godziny, w której będzie podany. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w odpowiednio do tego przygotowanych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) przygotowania i dowozu posiłków w okresie obowiązywania umowy do miejsca, w którym jest prowadzony żłobek, b) świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, z uwzględnieniem dostawy posiłków dla dzieci w wieku żłobkowym tj. od 20. tygodnia do 3. roku życia, c) przestrzegania przepisów prawnych w tym w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), d) przestrzeganie przepisów prawnych zgodnie z zapisami ustawy z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 min. art. 22 (Dz. U. 2011 Nr 45 poz. 235,wyżywienie zgodne z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie z uwzględnieniem indywidualnych diet dzieci; posiłki powinny być przygotowywane z produktów świeżych, nieprzetworzonych, bez użycia półproduktów). e) świadczenia usług cateringowych w naczyniach przystosowanych do tego celu, f) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego w godzinach ustalonych w harmonogramie. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000, 55524000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |