Przetarg 12197511 - „Przygotowanie i wydawanie 60 gorących posiłków...
| Analizuj | Zamówienie 12197511 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-04 |
| przedmiot ogłoszenia | „Przygotowanie i wydawanie 60 gorących posiłków dwudaniowych dziennie dla osób uprawnionych na mocy decyzji administracyjnej Dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w Kościanie w 2026 roku.”. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie 60 gorących posiłków dwudaniowych dziennie (z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) dla osób uprawnionych na podstawie decyzji administracyjnej Dyrektora OPS w Kościanie w 2026 roku.Określona przez Zamawiającego ilość gorących posiłków w okresie realizacji zamówienia jest wartością prognozowaną i może ulegać zmianom (zwiększeniu) w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego.Zamówienie będzie realizowane według następujących zasad - posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiektach lub obiekcie wpisanych do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej; - wydawanie przygotowanych posiłków do spożycia w obiekcie Wykonawcy lub w formie na wynos, w naczyniach jednorazowego użytku, których dostarczenie należy do obowiązków Wykonawcy.- posiłki będą wydawane w obiekcie Wykonawcy (bez względu na tytuł prawny do obiektu) znajdującym się na terenie (w granicach) miasta Kościana.Ilość przygotowanych i wydawanych posiłków może ulec zmniejszeniu stosownie do zaistniałych okoliczności (w zależności od liczby osób objętych tą formą pomocy).Wymagane parametry jednej porcji obiadowej: - zupa – 500 ml/os. - drugie danie, w tym: - ziemniaki (kasza, ryż, makaron) – 300 g/os. - mięsa ( kotlet schabowy, drobiowy, mielony, gulasz) – 130 g/os. lub porcje z kurczaka ( udko, 3 skrzydełka) – 150 g/os. lub ryba – 130 g/os. lub naleśniki z dodatkami – 300 g/os. lub pierogi/ kluski (typu śląskie lub z mięsem) – 300 g/os. - surówka lub jarzyny gotowane – 100 g/os. - kompot, sok – 200 ml/os.Temperatura wydanych posiłków powinna wynosić:- zupy 75°C- mięsa 70°C- ziemniaki 70°C- napoje gorące 80°CZamawiający zastrzega, że podana liczba posiłków jest liczbą szacunkową i w rzeczywistości może być mniejsza lub większa. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |