Przetarg 12197511 - „Przygotowanie i wydawanie 60 gorących posiłków...

   
Analizuj Zamówienie 12197511
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
„Przygotowanie i wydawanie 60 gorących posiłków dwudaniowych dziennie dla osób uprawnionych na mocy decyzji administracyjnej Dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w Kościanie w 2026 roku.”.


Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie 60 gorących posiłków dwudaniowych dziennie (z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy) dla osób uprawnionych na podstawie decyzji administracyjnej Dyrektora OPS w Kościanie w 2026 roku.Określona przez Zamawiającego ilość gorących posiłków w okresie realizacji zamówienia jest wartością prognozowaną i może ulegać zmianom (zwiększeniu) w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego.Zamówienie będzie realizowane według następujących zasad - posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiektach lub obiekcie wpisanych do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej; - wydawanie przygotowanych posiłków do spożycia w obiekcie Wykonawcy lub w formie na wynos, w naczyniach jednorazowego użytku, których dostarczenie należy do obowiązków Wykonawcy.- posiłki będą wydawane w obiekcie Wykonawcy (bez względu na tytuł prawny do obiektu) znajdującym się na terenie (w granicach) miasta Kościana.Ilość przygotowanych i wydawanych posiłków może ulec zmniejszeniu stosownie do zaistniałych okoliczności (w zależności od liczby osób objętych tą formą pomocy).Wymagane parametry jednej porcji obiadowej: - zupa – 500 ml/os. - drugie danie, w tym: - ziemniaki (kasza, ryż, makaron) – 300 g/os. - mięsa ( kotlet schabowy, drobiowy, mielony, gulasz) – 130 g/os. lub porcje z kurczaka ( udko, 3 skrzydełka) – 150 g/os. lub ryba – 130 g/os. lub naleśniki z dodatkami – 300 g/os. lub pierogi/ kluski (typu śląskie lub z mięsem) – 300 g/os. - surówka lub jarzyny gotowane – 100 g/os. - kompot, sok – 200 ml/os.Temperatura wydanych posiłków powinna wynosić:- zupy 75°C- mięsa 70°C- ziemniaki 70°C- napoje gorące 80°CZamawiający zastrzega, że podana liczba posiłków jest liczbą szacunkową i w rzeczywistości może być mniejsza lub większa. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe