Zlecenie 7274508 - Przygotowanie i wydanie gorących posiłków dla...
(zakończone) | Zamówienie 7274508|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-13 |
przedmiot zlecenia | Przygotowanie i wydanie gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębnie, o których mowa w art. 48 ustawy z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej (Dz. U. 2019, poz. 1507 z poźn zmianami). 1. Przewidywana ilość: średnio 90 posiłków dziennie, (ok 230 dni x 90 posiłków = maksymalnie 20 700 posiłków) w okresie od 01.02.2020 r. do 31.12.2020 r. Liczba posiłków może ulec zmianie w trakcie trwania umowy i jest liczbą szacunkową. 2. Od Wykonawcy oczekuje się, że posiłki będą wydawane przez pięć dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), a spożycie posiłku nastąpi w miejscu jego bezpośredniego sporządzenia. Posiłki należy wydawać osobom uprawnionym, na podstawie talonów przygotowanych i udostępnionych podopiecznym przez Zamawiającego. 3. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów i zapewniać nie mniej niż 500 kcal. Dekadowy jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, filetów z kurczaka i filetów rybnych o określonej gramaturze: - ziemniaki, kasza, ryż, makaron, pyzy ( do wyboru) - 250g, - mięso, ryby - lOOg, - surówka, warzywa gotowane - lOOg. Gorące posiłki-jednodaniowe. Drugie danie: - mięso, ryba - po ugotowaniu musi posiadać nie mniej niż 100 g, - udko kurczaka pieczonego - nie mniej niż 200 g, - filet z drobiu - powyżej 100 g, - pieczeń w sosie własnym - nie mniej niż 120 g, - gulasz wieprzowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g, - kiełbasa w sosie np. musztardowym - nie mniej niż 100 g., plus sos - bigos - 250g, - żołądki duszone - nie mniej niż 200g, - gołąbki duszone w pomidorach - 2 szt., łącznie powyżej 200 g, - klopsiki w sosie pomidorowym - nie mniej niż 100 g, - naleśniki - nie mniej niż 2 szt., łącznie 250 g, - kopytka w sosie - nie mniej niż 250 g, - krokiety z kapustą lub mięsem - 2 szt., - pierogi - powyżej 300 g, - ryż z jabłkami - powyżej 300 g, - ziemniaki, makaron - powyżej 250 g. 4. Zamawiający ma prawo do kontrolowania jakości i ilości, wydawanych posiłków, gramatury, temperatury dostarczanych posiłków, zgodności z jadłospisem. 5. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych umożliwiających spożycie posiłku, w szczególności miejsca siedzące przy stoliku bez wyodrębnienia miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania. Wykonawca winien zapewnić umeblowanie (stoły i krzesła) oraz zadbać o czystość i higienę w pomieszczeniu, w którym będą wydawane i spożywane posiłki, zgodnie z normami Sanepidu. 6. Wsad do kotła (koszt recepturowy dania) nie może być mniejszy niż 8,50 zł netto dla jednego posiłku. 7. Zamówienie obejmuje również zabezpieczenie odpowiedniej ilości i jakości naczyń wielorazowego użytku, w których będą podawane posiłki. Wszelkie naczynia i urządzenia, w których będą przygotowywane i podawane posiłki muszą posiadać wymagane prawem atesty i certyfikaty do kontaktu z żywnością. 8. Obowiązek mycia wszelkich naczyń spoczywa na Wykonawcy. 9. Proces przygotowywania i dostarczania posiłków musi być zgodny z systemem HACCP. Wykonawca musi posiadać certyfikat systemu HACCP. 10. Posiłki muszą być przygotowane ze świeżych i naturalnych produktów bez użycia produktów gotowych. 11. Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego aktualne zaświadczenie Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków sanitarnych dotyczących przygotowania i podawania posiłków. 12. Posiłki muszą być podawane w odpowiedniej temperaturze tj. - danie ciepłe-75stopn.C - sałatki, surówki nie wyższej niż 15stopn.C. 13. Przygotowanie i wydawanie posiłków odbywać się będzie wg złożonego zapotrzebowania, zgodnie z normami pokarmowymi dla osób dorosłych oraz innymi przepisami dotyczącymi żywienia. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów sanitarnych w zakresie żywienia oraz zapewnienie bezpieczeństwa i higieny przy wydawaniu posiłków. 15. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną za bezpieczeństwo i higienę pracy osób, które uczestniczą w realizacji zamówienia. 16. Wykonawca zapewni osoby z uprawnieniami do wydawania posiłków. 17. Propozycję dekadowego jadłospisu Wykonawca będzie podawał do akceptacji przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem osobie wyznaczonej przez Zamawiającego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
forma | zamówienie inne |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |