Zlecenie 7274508 - Przygotowanie i wydanie gorących posiłków dla...

   
Zamówienie 7274508 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-01-13
przedmiot zlecenia
Przygotowanie i wydanie gorących posiłków dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębnie, o których mowa w art. 48 ustawy z
dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej (Dz. U. 2019, poz. 1507 z poźn zmianami).
1. Przewidywana ilość: średnio 90 posiłków dziennie, (ok 230 dni x 90 posiłków = maksymalnie 20 700 posiłków) w okresie od 01.02.2020 r. do 31.12.2020 r. Liczba posiłków może ulec zmianie w trakcie trwania umowy i jest liczbą szacunkową.
2. Od Wykonawcy oczekuje się, że posiłki będą wydawane przez pięć dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku), a spożycie posiłku nastąpi w miejscu jego bezpośredniego sporządzenia.
Posiłki należy wydawać osobom uprawnionym, na podstawie talonów przygotowanych i udostępnionych podopiecznym przez Zamawiającego.
3. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów i zapewniać nie mniej niż 500 kcal. Dekadowy jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, filetów z kurczaka i filetów rybnych o określonej gramaturze:
- ziemniaki, kasza, ryż, makaron, pyzy ( do wyboru) - 250g,
- mięso, ryby - lOOg,
- surówka, warzywa gotowane - lOOg.
Gorące posiłki-jednodaniowe.
Drugie danie:
- mięso, ryba - po ugotowaniu musi posiadać nie mniej niż 100 g,
- udko kurczaka pieczonego - nie mniej niż 200 g,
- filet z drobiu - powyżej 100 g,
- pieczeń w sosie własnym - nie mniej niż 120 g,
- gulasz wieprzowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku do ryżu lub makaronu - nie mniej niż 200 g,
- kiełbasa w sosie np. musztardowym - nie mniej niż 100 g., plus sos
- bigos - 250g,
- żołądki duszone - nie mniej niż 200g,
- gołąbki duszone w pomidorach - 2 szt., łącznie powyżej 200 g,
- klopsiki w sosie pomidorowym - nie mniej niż 100 g,
- naleśniki - nie mniej niż 2 szt., łącznie 250 g,
- kopytka w sosie - nie mniej niż 250 g,
- krokiety z kapustą lub mięsem - 2 szt.,
- pierogi - powyżej 300 g,
- ryż z jabłkami - powyżej 300 g,
- ziemniaki, makaron - powyżej 250 g.
4. Zamawiający ma prawo do kontrolowania jakości i ilości, wydawanych posiłków, gramatury, temperatury dostarczanych posiłków, zgodności z jadłospisem.
5. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia odpowiednich warunków lokalowych umożliwiających spożycie posiłku, w szczególności miejsca siedzące przy stoliku bez wyodrębnienia miejsc wskazujących na szczególny sposób traktowania. Wykonawca winien zapewnić umeblowanie (stoły i krzesła) oraz zadbać o czystość i higienę w pomieszczeniu, w którym będą wydawane i spożywane posiłki, zgodnie z normami Sanepidu.
6. Wsad do kotła (koszt recepturowy dania) nie może być mniejszy niż 8,50 zł netto dla jednego posiłku.
7. Zamówienie obejmuje również zabezpieczenie odpowiedniej ilości i jakości naczyń wielorazowego użytku, w których będą podawane posiłki. Wszelkie naczynia i urządzenia, w których będą przygotowywane i podawane posiłki muszą posiadać wymagane prawem atesty i certyfikaty do kontaktu z żywnością.
8. Obowiązek mycia wszelkich naczyń spoczywa na Wykonawcy.
9. Proces przygotowywania i dostarczania posiłków musi być zgodny z systemem HACCP. Wykonawca musi posiadać certyfikat systemu HACCP.
10. Posiłki muszą być przygotowane ze świeżych i naturalnych produktów bez użycia produktów gotowych.
11. Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego aktualne zaświadczenie Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków sanitarnych dotyczących przygotowania i podawania posiłków.
12. Posiłki muszą być podawane w odpowiedniej temperaturze tj.
- danie ciepłe-75stopn.C
- sałatki, surówki nie wyższej niż 15stopn.C.
13. Przygotowanie i wydawanie posiłków odbywać się będzie wg złożonego zapotrzebowania, zgodnie z normami pokarmowymi dla osób dorosłych oraz innymi przepisami dotyczącymi żywienia.
14. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów sanitarnych w zakresie żywienia oraz zapewnienie bezpieczeństwa i higieny przy wydawaniu posiłków.
15. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną za bezpieczeństwo i higienę pracy osób, które uczestniczą w realizacji zamówienia.
16. Wykonawca zapewni osoby z uprawnieniami do wydawania posiłków.
17. Propozycję dekadowego jadłospisu Wykonawca będzie podawał do akceptacji przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem osobie wyznaczonej przez Zamawiającego.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zamówienie inne
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10319684 2024-03-28
godz. 10:00
Łódzkie ZPIZ/PN/US/7/2024 Świadczenie usług gastronomicznych wraz z dystrybucją posiłków na poszczególne oddziały Spec. Psych. ZOZ w Łodzi. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA:
10343052 2024-03-29
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług zapewnienia całodobowego żywienia pacjentów Warszawskiego Szpitala Południowego sp. z o.o. przy ul. rtm. W. Pileckiego 99 w Warszawie Przedmiotem zamówienia są us...
10325222 2024-04-02
godz. 10:00
Podkarpackie Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w ramach działań promocyjnych PPN-...
10377932 2024-04-04
godz. 23:59
Dolnośląskie Postępowanie o udzielenie zamówienia jest podzielone na trzy części Oferent może złożyć ofertę na I część i/lub II część i/lub III część Załącznikiem do niniejszego Ogło...
10399959 2024-04-13
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10424533 2024-04-15
godz. 12:00
Mazowieckie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Usługa żywienia systemem zleconym Całodzienne żywienie 20 słuchaczy i 3 instruktorów kursu DZW 1/24 od śniadania 6.05. do obiadu 18.05.2024 r. 1. Na całodn...
10415712 2024-04-18
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usługi żywienia na potrzeby Mazowieckiego Szpitala Wojewódzkiego Drewnica Sp. z o. o. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawia...
10369033 2024-04-22
godz. 12:00
Małopolskie Najem pomieszczeń kuchni i wyposażenia oraz prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 93 im. Lucjana Rydla w Krakowie w roku szkolnym 2024/2025.
10454021 2024-04-25
godz. 23:59
Lubelskie Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie grupowego szkolenia z zakresu kompetencji cyfrowych, w ramach zadania pn. dopasowana i elastyczna oferta uczenia się, zgodna z wynikami audytu u...
10416212 2024-05-08
godz. 08:30
Łódzkie Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców CRO DPS w Łodzi, ul. Przybyszewskiego 255/267. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załą...