Zlecenie 12192751 - Przygotowanie i dowóz posiłków w formie obiadów...
| Analizuj | Zamówienie 12192751 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot zlecenia | Przygotowanie i dowóz posiłków w formie obiadów dwudaniowych w opakowaniach jednorazowych wraz ze sztućcami (jednorazowymi) dla 40 uczniów Zespołu Placówek Specjalnych w Pleszewie, w wieku od 7-24 rż., od poniedziałku - piątku z wyłączeniem okresów przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji letnich oraz dni ustawowo i dodatkowo wolnych od nauki. Szacunkowa ilość posiłków: 180 dni z obiadami dwudaniowymi dla 40 uczniów w ciągu roku (10 miesięcy). UWAGA: Szacunkowa ilość posiłków określona została na podstawie aktualnej ilości uczniów korzystających z posiłków. Z przyczyn niezależnych od Zamawiającego liczba ta może ulec zmniejszeniu w przypadku rezygnacji z posiłków. Zamawiający szacuje, że w takim przypadku liczba uczniów może się zmniejszyć do 25. 2. Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania posiłków następować musi na bazie kuchni Wykonawcy. Gotowe posiłki dostarczane będą w wyznaczonym czasie na określone miejsce. 3. Z uwagi na wahania w liczbie uczniów oraz wychowanków dopuszcza się zmniejszenie ilości dziennych do 20%. Dzienne raporty o stanie żywionych podane zostaną w dzień poprzedzający do godz. 15.00. 4. Godziny dostaw posiłków: Dla uczniów Zespołu Placówek Specjalnych w Pleszewie (Szkoła) ulica Osiedlowa 1, dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresów przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji letnich oraz dni ustawowo i dodatkowo wolnych od nauki na godzinę 11.50. 5. Posiłki przygotowane przez wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia dzieci i Młodzieży (Dz.U z 2016r poz. 1154 - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r). Przygotowywane posiłki muszą posiadać wymaganą kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz gramaturę zgodną z obowiązującą normą. 6. Do przygotowania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. 7. Owoce i warzywa użyte do przygotowania posiłków muszą być świeże lub mrożone (w zależności od pory roku). Owoce podawane dzieciom muszą być w całości, niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci. 8. Dostawa posiłków musi odbywać się w naczyniach przystosowanych do przewozu żywności i zapewniających właściwą ochronę, temperaturę oraz środkami przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne. Sposób transportu musi zapewniać zapobieganie deformowaniu, sklejaniu, odkształcaniu i niszczeniu produktów. 9. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakoś posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. Jadłospis musi być urozmaicony. 10. Wykonawca będzie dostarczał posiłki zgodnie ze złożonym na 3 dni wcześniej do zaakceptowania zamawiającemu dwutygodniowym jadłospisem. Jadłospis musi zawierać gramaturę. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |