Zlecenie 12192751 - Przygotowanie i dowóz posiłków w formie obiadów...

   
Analizuj Zamówienie 12192751
źródło Internet
data publikacji 2025-12-02
przedmiot zlecenia
Przygotowanie i dowóz posiłków w formie obiadów dwudaniowych w opakowaniach jednorazowych wraz ze sztućcami (jednorazowymi) dla 40

uczniów Zespołu Placówek Specjalnych w Pleszewie, w wieku od 7-24 rż., od poniedziałku - piątku z wyłączeniem okresów przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji letnich oraz dni ustawowo i dodatkowo wolnych od nauki.
Szacunkowa ilość posiłków: 180 dni z obiadami dwudaniowymi dla 40 uczniów w ciągu roku (10 miesięcy).
UWAGA: Szacunkowa ilość posiłków określona została na podstawie aktualnej ilości uczniów korzystających z posiłków.
Z przyczyn niezależnych od Zamawiającego liczba ta może ulec zmniejszeniu w przypadku rezygnacji z posiłków. Zamawiający szacuje, że w takim przypadku liczba uczniów może się zmniejszyć do 25.
2. Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania posiłków następować musi na bazie kuchni Wykonawcy. Gotowe posiłki dostarczane będą w wyznaczonym czasie na określone miejsce.
3. Z uwagi na wahania w liczbie uczniów oraz wychowanków dopuszcza się zmniejszenie ilości dziennych do 20%.
Dzienne raporty o stanie żywionych podane zostaną w dzień poprzedzający do godz. 15.00.
4. Godziny dostaw posiłków:
Dla uczniów Zespołu Placówek Specjalnych w Pleszewie (Szkoła) ulica Osiedlowa 1, dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresów przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji letnich oraz dni ustawowo i dodatkowo wolnych od nauki
na godzinę 11.50.
5. Posiłki przygotowane przez wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia dzieci i Młodzieży (Dz.U
z 2016r poz. 1154 - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r). Przygotowywane posiłki muszą posiadać wymaganą kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz gramaturę zgodną z obowiązującą normą.
6. Do przygotowania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi.
7. Owoce i warzywa użyte do przygotowania posiłków muszą być świeże lub mrożone (w
zależności od pory roku). Owoce podawane dzieciom muszą być w całości, niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci.
8. Dostawa posiłków musi odbywać się w naczyniach przystosowanych do przewozu żywności i
zapewniających właściwą ochronę, temperaturę oraz środkami przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne. Sposób transportu musi zapewniać zapobieganie deformowaniu, sklejaniu, odkształcaniu i niszczeniu produktów.
9. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakoś posiłku, temperaturę w chwili podania oraz
jego walory smakowe i estetyczne. Jadłospis musi być urozmaicony.
10. Wykonawca będzie dostarczał posiłki zgodnie ze złożonym na 3 dni wcześniej do
zaakceptowania zamawiającemu dwutygodniowym jadłospisem. Jadłospis musi zawierać gramaturę.
11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe